Baterie v noťasu - měla by se vyndávat? Vyřešeno
Baterie v noťasu - měla by se vyndávat?
Zdarec lidi,zajímalo by mě jestli mám vyndavat baterku z notebooku když je v síti,někde píšou že jo a někde zase že ne.Někde psali že dnes už tam může zůstat,prej už je to na takový úrovni že se výdrž baterie nepoškodí.Co si myslíte vy? (Sry vim že už to tady je ale někde je že jo a někde zas ne...)
Naposledy upravil(a) Ltb dne 11 led 2012 16:20, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Doplnění nadpisu a přesun do jiné sekce
Důvod: Doplnění nadpisu a přesun do jiné sekce
Lenovo IP G780
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Baterie v noťasu - měla by se vyndávat?
Názory se mohou lišit a pokud bude téma otevřené dostatečně dlouho a bude přijato dostatečné množství hlasů, aby začala fungovat statistika, pravděpodobně hlasování vyjde +/- 50 na 50.
Já nevyndavám a všem doporučuji činit totéž.
Já nevyndavám a všem doporučuji činit totéž.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Osobně bych tohle viděl jako přežitek, kdyby se baterka měla vyndávat, už dávno by výrobci jistě přišli s nějakým pohodlným vyndávacím systémem.
-
- Pohlaví:
Já noťas nemám, ale nevidím důvod proč ji vyndávat. Pokud je zapojená, tak se občas jenom přiměřeně dobije což je pro ni jistě lepší, než když se někde v šuplíku vybije úplně.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Máme dva noťasy, jeden starej (pentium M) a jeden novější (C2D) a ani u jednoho baterku nevyndávám, a nedá se říct že by jim to nějak vadilo, ten stím pentiem dřív vydržel tak 4hodiny a teď vydrží cca. 2h (ale co by člověk chtěl od noťasu starého přes 5 let:D ) a u toho druhého je výdrž téměř stejná jako předtím.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Pracoval jsem s noťasy dlouhé roky v IT a dle zkušeností nemusíš baterii vyndávat vůbec. Konstruktéři baterií také vědí, že nikdo baterie při připojení do el. sítě nevyndává. Vystihuje to i odpověď od Ltb výše.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Baterie je Lion ne? Co já vím, tak by se měla nabíjet co nejvíc, pokud si to ale nepletu s jinou 

muj notebook je zapojeny do elektriny 3 roky v kuse a je tam baterka a ted kdyz ji vyndam tak se vybije za 4 minuty :-) (myslim ten stary notebook ktery mam v profilu)
Naposledy upravil(a) Hlebka dne 11 led 2012 18:28, celkem upraveno 1 x.
PC
AMD Ryzen 7 5700X 4.5Ghz | MSI B450 TOMAHAWK MAX II | G.Skill Trident Z RGB 64 GB 3600 | Sapphire PURE RX 7800 XT 16GB | ADATA XPG SX8200 Pro 1TB NVMe | EVGA 600BQ | Lian Li LANCOOL II Mesh C Performance
Peripherals
27'' Acer Nitro XV272UP 144HZ 1440P | Logitech G203 | Cougar Puri w/ Cherry MX Red | HyperX Cloud, Superlux 668B, Superlux 661B
AMD Ryzen 7 5700X 4.5Ghz | MSI B450 TOMAHAWK MAX II | G.Skill Trident Z RGB 64 GB 3600 | Sapphire PURE RX 7800 XT 16GB | ADATA XPG SX8200 Pro 1TB NVMe | EVGA 600BQ | Lian Li LANCOOL II Mesh C Performance
Peripherals
27'' Acer Nitro XV272UP 144HZ 1440P | Logitech G203 | Cougar Puri w/ Cherry MX Red | HyperX Cloud, Superlux 668B, Superlux 661B
No o to mi právě jde aby mi vydržela...Noťas mám jeden den doma pak jsem zase třebas pryč...Já fakt nevim... 

Lenovo IP G780
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud s noťasem často cestuješ tak ji tam nech, pak ji jednou zapomeneš doma a pak teprve bude problém s výdrží na "baterky"

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Máš recht,to bych moc nezapařil...
Tak jí tam teda budu nechávat.Večer vlákno uzamknu.

Lenovo IP G780
Já mám noťas přes rok, baterku nevyndavám a jelikož ho používám hlavně doma, tak je pořád i v elektrice a od začátku do teď jsem pokles výdrže u baterky nezaznamenal.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1847
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
11 zář 2024 18:50
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2412
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2336
-
od p3v4x