FTP server a pakety

...

Moderátor: Mods_senior

Vrata333
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

FTP server a pakety

Příspěvekod Vrata333 » 15 dub 2011 12:56

Zdravim všechny, mám takový problém. Založil jsem si FTP server pomocí fillezilla server na localhostu a na svém pc si mohu hrát a je to fakt zábava :D ale rád bych tento server založil na síti abych k němu nemohl pouze ze svého pc ale například i z venku z jiného pc. Potřeboval bych totiž pomocí programu wireshark zachytit nějaké pakety FTP ovšem to na lokálním serveru nefunguje. Nevím jestli je to tím, že je lokální nebo mojí chybou ale nepřišel jsem na to. Předem díky za odpovědi :)
PS: Na síti jsem připojen přes wifi na routeru.

Reklama
bocam
nováček
Stav:

Re: FTP server a pakety

Příspěvekod bocam » 06 čer 2012 22:32

tak za prvé chceš hrát přes vlastní server ?? nebo přes VPN např hamachi ? jde o to jestli chceš mít vlastní server je spousta aplikací které zvládne každý kdo umí na klávesnici napsat ahoj a za další potřebuješ veřejnou IP adresu nevím jestli máš ? druhá varianta je schůdnější když nemáš ip adresu a nechceš za ní zbytečně platit ale to záleží na provideru kolik za to účtuje jsou i tací kteří to maj v ceně ale zpět k tématu uvedl jsem příklad Hamachi jelikož si myslím že je asi nejjednodušší na ovládání a jde to s ním jak po másle :-) tady u té varianty jde o to že ten s kterým chceš hrát ho musí mít taky resp. hamachi udělá virtualní sítovku v pc a komunikuje v rámci VPN s tou druhou (v rámci skupiny ) kde muže být nepočitatelně lidí a další přednost je ta že freeee :-)

smazán odkaz na reklamu. memphisto

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 07 čer 2012 10:10

Zase jeden, co ma na klavesnici rozbitou klavesu s carkou :smile: Navic uplne mimo - hranim nebylo mysleno gameseni! Ostatne uz nazev threadu je vystizny sam o sobe...

K dotazu: pakety muzes zachytavat i pri komunikaci s cizim ftp serverem. Oteri si repozitar nejake linuxove distribuce na CVUTu a muzes chytat do aleluja.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 07 čer 2012 12:14

A taky si myslím, že si bocam dělá tak trochu nepovolenou reklamu...
K tvé otázce - aby k tobě mohl někdo přistupovat z venku, tak musíš mít veřejnou IP adresu + nastavit si na tvém routeru přesměrování pro port FTP na tvůj PC. Druhou možností je to, co radí zeus, ale budou se ti tam motat i ostatní pakety, takže si je budeš muset vyfiltrovat.
Everybody lies so don't trust anyone. :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Domaci server
    od petrvorisek » 13 pro 2024 19:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3406
    od petrvorisek Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 16:26
  • server do pc herny
    od DeNNI85 » 11 bře 2025 18:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC