Jak připojit síťový disk z Win10 k NAS Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3001
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Jak připojit síťový disk z Win10 k NAS

Příspěvekod Speed_dead » 14 lis 2018 17:48

Před mnoha lety jsem upgradoval Win7 ultimate 64bit na Win10pro 64bit. Nyní jsem udělal čistou instalaci. Mám mám NAS Synology Disk station 1512, jenž není primárně pro mě, ale mám tam svůj disk, jenž jsem měl na NAS namapovaný. Když jsem chtěl namapovat po přeinstalci Win10 opět svůj disk v NAS jako síťový, vyskočila na mě hláška, že NAS vyžaduje protokol SMB1, ale Win10 mě doporučují z důvodu bezpečnosti SMB2. Nejraději bych se vyhnul zásadním úpravám v NAS a současně se mě moc nechce povolovat SMB1. Tyto podmínky jdou nejspíš proti sobě. Jak z toho ven?¨

[attachment=0]Ashampoo_Snap_středa 14. listopadu 2018_17h49m30s_001_Okna.png[/attachment
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15237
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak připojit síťový disk z Win10 k NAS

Příspěvekod ITCrowd » 14 lis 2018 18:41

Nejjednodušší řešení je povolit SMB1. Tím se dostaneš na svůj disk. A na NAS vůbec nemusíš šahat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3001
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak připojit síťový disk z Win10 k NAS

Příspěvekod Speed_dead » 15 lis 2018 13:13

Teď ještě přijít na to, jak to povolit. V nápovědě MS jsem našel kód na "baťák". Zkusil jsem ho, ale nic se nezměnilo. Ci dělám špatně??
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15237
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak připojit síťový disk z Win10 k NAS

Příspěvekod ITCrowd » 15 lis 2018 13:31

Co tohle? https://www.youtube.com/watch?v=2UtTZQAybpc
Jinak by ten NAS SMB2 už měl umět... SMB2 uměly už visty.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1247
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak připojit síťový disk z Win10 k NAS

Příspěvekod Microsheep » 15 lis 2018 15:10

On nepotřebuje server, ale klienta, na youtube je server.
Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows -> Podpora pro protokol sdílení SMB 1.0 equivalent Enable-WindowsOptionalFeature
Já bych na NASu povýšil SMB a jedničku bych nezapínal.
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15237
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak připojit síťový disk z Win10 k NAS

Příspěvekod ITCrowd » 15 lis 2018 15:35

To je taky řešení, ale píše, že NAS není primárně jeho...
Předpokládám, že by musel aktualizovat FW.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3001
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak připojit síťový disk z Win10 k NAS

Příspěvekod Speed_dead » 15 lis 2018 18:40

Ta NAS je primárně na kamerový systém v baráku. Jelikož tam byla volná šachta, tak jsem si ji zabral. Opečovává ji placený technik. Asi bude jednodušší povolit tu SMB1, než platit dva+ litry technikovi za výjezd a servisní zásah. Zapnutí SMB1 se v PC asi dělá přes ovládací panely - programy a funkce. Zkusím to prohledat a dám vědět. Až na tom bude technik něco dělat, tak zkusím, aby povolil tu SMB2, pokud to nebude nějaký velký zásah do systému.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3001
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak připojit síťový disk z Win10 k NAS  Vyřešeno

Příspěvekod Speed_dead » 17 lis 2018 14:02

Tak jsem to povololl a už to běhá. Až jednou příjde technik na něco na nasce, tak se ho zeptám, zda tem SMB2 půjde nějak rozumně zapnout. Pak SMB1 zas ve Win vypnu.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Win10 detekuje pouze 1 disk
    od popcorn » 02 lis 2018 14:47 » v Problémy s hardwarem
    9
    318
    od popcorn
    02 lis 2018 15:41
  • Disk vytížen na 99% Win10
    od Ivory175 » 10 bře 2018 11:53 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    340
    od richchie
    10 bře 2018 12:53
  • Prodám: NAS Synology Disk Station 1515+ (15 000 Kč, sleva: 13 000 Kč) s Noctua ventilátory (zdarma) - nový (záruka 2019)
    od X » 21 zář 2018 20:02 » v P: Hardware
    0
    315
    od X
    21 zář 2018 20:02
  • Sitovy proud
    od Rampuch » 02 led 2018 13:47 » v Vše ostatní (sw)
    3
    313
    od kostra2630
    02 led 2018 14:37
  • Siťový ovládač
    od VladimirekKnirek » 28 pro 2017 19:24 » v Sítě - hardware
    11
    667
    od VladimirekKnirek
    29 pro 2017 13:17

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host