Geoblocking (?)

...

Moderátor: Mods_senior

Marcia
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 20
Pohlaví: Žena

Geoblocking (?)

Příspěvekod Marcia » 05 led 2020 11:43

ZDRAVÍM. Dá se nějak obejít blokování stránky, kdy se snažím jít na zahraniční verzi stránky, ale ta mě přesune na českou verzi? Používám Firefox prohlížeč jak na mobilu, tak na PC. Předem díky za odpověď.



Reklama
dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3832
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Geoblocking (?)

Příspěvekod dvorakj » 05 led 2020 11:48

ano, jde to, ale nevim, zda se to muze vubec delat. u beznych stranek asi jo, steam apod. asi ne

vuLva
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5413
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Geoblocking (?)

Příspěvekod vuLva » 05 led 2020 12:27

VPN?
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i7-8086K @ 5GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + EK-M.2 - Samsung SpinPoint M9T 2TB (SQD) - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz

Marcia
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 20
Pohlaví: Žena

Re: Geoblocking (?)

Příspěvekod Marcia » 05 led 2020 12:46

vuLva píše:VPN?

Co je to VPN?

vuLva
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5413
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Geoblocking (?)

Příspěvekod vuLva » 05 led 2020 12:51

Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i7-8086K @ 5GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + EK-M.2 - Samsung SpinPoint M9T 2TB (SQD) - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz

Marcia
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 20
Pohlaví: Žena

Re: Geoblocking (?)

Příspěvekod Marcia » 05 led 2020 13:19

Aha, díky. Obávám se, že je momentálně můj zájem o dané stránky poněkud marginální, abych utrácela za volný přístup bez blokace. Ale princip mě štve. Za chvíli to na internetu bude jak v Číně, resp. jako např. ve filmu Demolition Man...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41808
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Geoblocking (?)

Příspěvekod petr22 » 05 led 2020 13:21

Je to celkem logicke.

Jestli je to internetovy obchod, ma pro EU jine ceny nez pro zbytek sveta, takze
logicky presmerovana z EN na CZ stranky.

I kdyby se to povedlo objednat pri zadani adresy do CR to rekne ze se to musi objednat
z EU stranek, tohle dela treba Amazon.

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 900
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Geoblocking (?)

Příspěvekod Coxx-cz » 05 led 2020 13:37

Jednoducha VPN je dostupna i zdarma v prohlizeci Opera.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Uživatelský avatar
Grander
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1188
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Geoblocking (?)

Příspěvekod Grander » 05 led 2020 14:10

Ještě mě napadá, pokud si tě to pamatuje už z dřivějška (podle cookies) a automaticky tě to hodí na českou verzi, tak možná by mohlo pomoct navštívit danou stránku v anonymním okně prohlížeče.

Marcia
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 20
Pohlaví: Žena

Re: Geoblocking (?)

Příspěvekod Marcia » 08 led 2020 17:45

Díky za reakce. Anonymní okno nepomáhá.
A nejedná se o e-shop, ale o mezinárodní společnost, kdy stránky mají informativní charakter o produktech, které ta společnost nabízí. Stránky jsou v různých jazycích, např. na italské stránky mě to pustí, ale na stránky v angličtině ne. Jde mi o ověření informací, které v češtině nejsou vždy korektní ve smyslu překladu nebo méně informací. Právě před časem došlo k této změně, že nemohu nahlédnout do anglické verze stránek.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41808
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Geoblocking (?)

Příspěvekod petr22 » 08 led 2020 17:57

Napsat jim ze jsou banda trotlu - anglicky, ze se mi jejich stranky otviraji v nejake klingonstine.

Pouze idiot muze predpokladat, ze z ceske IP adresy bude pristupovat jen nekdo kdo umi cesky.

To tam nejde ani prepnout jazyk ?


Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti