Porty

...

Moderátor: Mods_senior

SnakeCZCOM
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Porty

Příspěvekod SnakeCZCOM » 22 bře 2021 09:32

Dobrý den
mám problém s přístupem na porty. Otevřeně, jedná se o PC hru. Na všechny servery se připojím jen ne na servery s portami 10001-10005. Ve firmwaru jsem jsem porty otevřel (ESET i ve Windows). Porty jsem otevřel i v routeru. Když ale spustím nmap, tak mi to hlásí, že jsou porty zavřené a že jsou používané jinými službami (documentu_s, scp-config, swdtp-sv atd. Ani jednu službu jsem ale v PC nenašel ani ve službách ani v procesech.) Prakticky každý port něco. Píše mi to ale i u jiných portů a přitom na ostatní se připojím normálně. Můžete mi prosím poradit? Upřímně se moc v portech nevyznám. Jde nějak nastavit aby porty byli pro konkrétní aplikaci?

Reklama
Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1624
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod Microsheep » 22 bře 2021 09:56

To neznamená že tam ta konkrétní služba, kterou nmap vypsal, běží. Jsou to well-known porty, to znamená, že mám např. port 22, tak je nejvíce pravděpodobné, že na tom portu běží SSH server. (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_T ... rt_numbers). Není to žádná odpověď té služby, žádný banner, který by se hlásil.

SnakeCZCOM
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod SnakeCZCOM » 22 bře 2021 10:35

Rozumím, rozumím. A čím by teda mohlo být, že se na tyto konkrétní porty nemůžu připojit?

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10186
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod zeus » 22 bře 2021 10:42

Je dobre, ze rozumis. Pokud se ma nekdo pripojovat k tobe na PC, tak ty porty overis primo na nem netstat-em. Pro pristup zvenku potrebujes samozrejme verejnou IP adresu, forwardovat je v routeru (coz tvrdis, ze mas) a povolit v SW firewallu na cilovem PC.
Pokud se pripojujes ty nekam, je to fuk.
A aby porty byly pro konkrétní aplikaci - to si zarizuje ta aplikace, obcas to byva uzivatelsky konfigurovatelne.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

SnakeCZCOM
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod SnakeCZCOM » 22 bře 2021 10:48

Aha, takže jestli chápu dobře, když já se chci napojit na nějaký server, tak nemusím nic měnit, otvírat atd. Prostě bych se měl normálně napojit. Jenže to nejde :-( A správce serveru tvrdí, že to musí byt někde u mě. Protože jiným to nedělá

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21436
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod ITCrowd » 22 bře 2021 10:59

nejpravděpodobnější je, že nemáš veřejnou IP adresu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

SnakeCZCOM
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod SnakeCZCOM » 22 bře 2021 11:07

No to nemám. Ale tak na jiné porty se připojím. Prvně jsem se nemohl připojit na porty 10001 a 10002. Ostatní šli. A ted se nemůžu připojit na 10003, ale třeba na 10005, 10007 nebo 10009 se normálně připojím.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10186
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod zeus » 22 bře 2021 11:48

Telnet na ty porty ti projde?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21436
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod ITCrowd » 22 bře 2021 12:01

SnakeCZCOM píše:No to nemám. Ale tak na jiné porty se připojím. Prvně jsem se nemohl připojit na porty 10001 a 10002. Ostatní šli. A ted se nemůžu připojit na 10003, ale třeba na 10005, 10007 nebo 10009 se normálně připojím.
provider může cokoli a jakkoli blokovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

SnakeCZCOM
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod SnakeCZCOM » 22 bře 2021 12:02

zeus píše:Telnet na ty porty ti projde?

Ne, ale to mi píše u všech portů i na těch co se připojím

Dodatečně přidáno po 35 vteřinách:
ITCrowd píše:
SnakeCZCOM píše:No to nemám. Ale tak na jiné porty se připojím. Prvně jsem se nemohl připojit na porty 10001 a 10002. Ostatní šli. A ted se nemůžu připojit na 10003, ale třeba na 10005, 10007 nebo 10009 se normálně připojím.
provider může cokoli a jakkoli blokovat.


S nimi jsem se už o tom bavil. Nic prý neblokují.

Dodatečně přidáno po 39 minutách 22 vteřinách:
Mám to dobře nastavené? To samé jsem dal do firewallu. Nejsem si ale jistý jestli tam má byt moje IP adresa, nebo IP routeru a nebo hostitele

Ark port.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21436
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod ITCrowd » 22 bře 2021 20:45

Proč takhle? Netis neumí přímé směrování? Proč máš stejný záznam pro TCP a UDP zvlášť? V nabídce by měla být volba BOTH (oba protokoly).
Přes virtual server je to spíše alchymie.
Zkus:
- zruš všechna ta pravidla, která jsi vytvořil
- přejdi do nabídky DMZ. Sem vlož tu ajpinu 192.168.1.31
A vyzkoušej.
To DMZ nastavení udělá to, že bude veškerou komunikace, pro kterou není nastaveno pravidlo, směrovat přímo na ten počítač. Pokud to nebude fungovat ani takto, pak bude problém jinde.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

SnakeCZCOM
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: Porty

Příspěvekod SnakeCZCOM » 22 bře 2021 22:22

ITCrowd píše:Proč takhle? Netis neumí přímé směrování? Proč máš stejný záznam pro TCP a UDP zvlášť? V nabídce by měla být volba BOTH (oba protokoly).
Přes virtual server je to spíše alchymie.
Zkus:
- zruš všechna ta pravidla, která jsi vytvořil
- přejdi do nabídky DMZ. Sem vlož tu ajpinu 192.168.1.31
A vyzkoušej.
To DMZ nastavení udělá to, že bude veškerou komunikace, pro kterou není nastaveno pravidlo, směrovat přímo na ten počítač. Pokud to nebude fungovat ani takto, pak bude problém jinde.


Volba BOTH tam právě není, tak jsem to dal každé zvláště. Do toho DMZ mám dát teda tu moji IP (192.168.1.31) nebo IP serveru na který se chci připojit? Jen pro kontrolu


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunkční USB 3.0 porty
    od SilentLamb » 27 črc 2021 19:35 » v Problémy s hardwarem
    2
    278
    od SilentLamb
    28 črc 2021 21:15
  • Problém s USB porty
    od LubosZ » 05 bře 2021 21:48 » v Problémy s hardwarem
    5
    358
    od LubosZ
    05 bře 2021 23:43
  • Nefunkční USB porty u starého PC
    od Dergon » 08 črc 2021 19:17 » v Problémy s hardwarem
    3
    279
    od Dergon
    08 črc 2021 20:42
  • Microsoft Teams - Porty
    od Fargotroniac » 03 led 2021 13:53 » v Sítě - hardware
    0
    291
    od Fargotroniac
    03 led 2021 13:53
  • Problém s porty na základové desce
    od dolezal04 » 22 led 2021 09:18 » v Problémy s hardwarem
    4
    295
    od gogo1963
    22 led 2021 10:40

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host