Ahoj!
Mám internet od Vodafone a protože mám malý byt, vystačím si s wifi routerem od nich - CH7465VF.
Mám aktivované dvě sítě - Mordor (5GHz) a Rohan (2.4GHz). Rohan používám hlavně pro IoT, Mordor pro aktivní použití. Heslo mám momentálně na obě sítě stejné.
PS5 má dobrý signál obou sítí - je v místnosti, kterou od chodby, kde je router, odděluje jen umakartová stěna a obyčejné interiérové dveře. PSko je umístěné na psacím stole částečně schované za monitorem.
Všechny ostatní zařízení (můj Macbook a iPhone, manželky Android a Windows laptop) se na Mordor bez problémů připojí a fungují.
Rohan taktéž bez problémů funguje jak pro IoT zařízení tak pro ostatní zařízení které k němu připojím.
PS5 se ale odmítá připojit k Mordoru - hlásí špatné heslo (jsem si jistý že heslo je zadané správně).
Co jsem zkoušel dle rad co jsem našel na netu:
- V PS5 jsem zapomenul všechny sítě a znovu se pokusil připojit
- V PS5 jsem přepnul na pouze 5GHz sítě
- Nesčetně restartů PS5
- Změnit wireless mode na 802.11a/n/ac mixed - resp. zkontrolovat že tento mode je aktivní (byl už před mými experimenty)
- Nastavit manuálně kanál na něco v rozsahu 36-44 (momentálně 40) - myslím že toto krátkodobě pomohlo, ale během hraní mě to po max 2 hodinkách opět odpojilo a dál už se nedaří
- Zkoušel jsem v PS5 manuálně zadat DNS a IP ale jsem v této tematice úplně v lese tak jsem nedosáhl žádných výsledků
- Ujistil jsem se že PSko není v žádných MAC filtrech ani nic podobného
- Měnil jsem heslo i název Mordoru - PS5 jediný se ani po změně nepřipojil
PSko se bez problémů připojí na Rohan a přes něj můžu bez problému hrát, ale samozřejmě download speed přes 5GHz Mordor je jiný level a stahovat dneska hry a aktualizace přes 2.4GHz není pro netrpělivé (což já jsem).
Máte pro mě prosím nějaké rady, co ještě vyzkoušet? Tipy, jak správně manuálně nastavit nějaké DNS a přidělení IP, konfigurace port forwardingu a podobně? Jsem v této tematice úplně v lese.
Mockrát děkuji.
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
-
- Level 2
- Pohlaví:
-
- Level 4
- Pohlaví:
Re: PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
Přes kabel připojit nelze?
Člověk se pořád učí.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Šlo by to, ale je to logisticky komplikovanější a 5GHz je preferovaná varianta. Taky mě samozřejmě zajímá proč to, kurňa, nejde :)
Naposledy upravil(a) Renee dne 19 srp 2024 09:59, celkem upraveno 1 x.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Urcite neni preferovana varianta rusit 200m okolo cizi WiFi site s PS5, ktera se nepohybuje. WiFi je urcena pouze
pro mobilni zarizeni, ktera jinak pripojit nelze. Stacionarni zarizeni pouze zbytecne rusi cele okoli. Vse co se
nehybe patri pouze na LAN.
Na jiny router nez tvuj se prihlasit lze ?
Kdyz udelas na Iphone hotspot, na nej se prihlasit jde ?
pro mobilni zarizeni, ktera jinak pripojit nelze. Stacionarni zarizeni pouze zbytecne rusi cele okoli. Vse co se
nehybe patri pouze na LAN.
Na jiny router nez tvuj se prihlasit lze ?
Kdyz udelas na Iphone hotspot, na nej se prihlasit jde ?
-
- Master Level 8
- Pohlaví:
Vypni heslo,či sa pripojí.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Nechápu to s tím rušením - tu 5GHz síť beztak potřebuju pro ostatní zařízení. Žiju tady v paneláku kde má takový dual channel "každý a jeho máma" a neříkám že se vůbec nerušíme, ale nemám dojem že bychom se nějak zásadně rušili.
Připojením PSka způsobím rušení?
na iPhone hotspot se připojím bez problémů (a mělo by se jednat o 5HGz síť - vyskočila pouze po přepnutí na 5GHz). Jiný router bohužel prověřit nemohu, zas tak dobré sousedské vztahy nemáme :(
Dodatečně přidáno po 3 minutách 15 vteřinách:
Připojí..... Co z toho vyplývá?
Připojením PSka způsobím rušení?
na iPhone hotspot se připojím bez problémů (a mělo by se jednat o 5HGz síť - vyskočila pouze po přepnutí na 5GHz). Jiný router bohužel prověřit nemohu, zas tak dobré sousedské vztahy nemáme :(
Dodatečně přidáno po 3 minutách 15 vteřinách:
RIKI22 píše:Vypni heslo,či sa pripojí.
Připojí..... Co z toho vyplývá?
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Rusis vsim, co zbytecne prenasi data bezdratove, prestoze se to nepohybuje a ma moznost pripojeni pres ethernet.
Tobe to neprijde, ale ta PS5 a dalsi stacionarni zarizeni snizuji rychlost vsem okolo 100-200 metru na vsechny strany,
pouze tim, ze zabiraji prenosove pasmo. Kdyby dali vsiichni vsechno na WiFi, bude rychlost prenosu dat nulova.
To je principialni zalezitost, cokoliv co se nepohybuje, stolni PC, TV, tiskarny, herni konzole se pripojuje na LAN.
Tobe to neprijde, ale ta PS5 a dalsi stacionarni zarizeni snizuji rychlost vsem okolo 100-200 metru na vsechny strany,
pouze tim, ze zabiraji prenosove pasmo. Kdyby dali vsiichni vsechno na WiFi, bude rychlost prenosu dat nulova.
To je principialni zalezitost, cokoliv co se nepohybuje, stolni PC, TV, tiskarny, herni konzole se pripojuje na LAN.
-
- Level 2
- Pohlaví:
petr22 píše:Rusis vsim, co zbytecne prenasi data bezdratove, prestoze se to nepohybuje a ma moznost pripojeni pres ethernet.
A platí to Petře i pro tu 5GHz která má myslím krátký dosah? Navíc uzavřená tady v mojem bytě mezi 20cm železobetonovými zdmi, že na chodbě už se k ní sotva připojím?
-
- Level 4
- Pohlaví:
Renee píše:Taky mě samozřejmě zajímá proč to, kurňa, nejde :)
Dá se dohledat že stejný problém řešilo spousta lidí. Štrapáce od nastavování pásma až po kontaktování poskytovatele. Osobně doporučím jen co už sem psal, připojit přes kabel. Vše připojené přes WiFi přináší dříve nebo později problémy a proto je pak lidi řeší
Člověk se pořád učí.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Skutecny dosah signalu routeru je vetsi, nezapomen i na smery nahoru a dolu, ne pouze do stran.
Na chodbe se sotva pripjis proto, ze WiFi v telefonu je slaboucka a nedosahne na router, dosah routeru je urcite 100m a vice.
Nemusis natahovat kabel, muzes pouzit i Powerline. LAN je 100% reseni a je navzdy.
Na chodbe se sotva pripjis proto, ze WiFi v telefonu je slaboucka a nedosahne na router, dosah routeru je urcite 100m a vice.
Nemusis natahovat kabel, muzes pouzit i Powerline. LAN je 100% reseni a je navzdy.
-
- Level 2
- Pohlaví:
OK pánové já ten pitomý kabel snad fakt koupím (stačí mi jen LAN, protože port v místnosti je, jen je v blbém rohu, wifi řeším fakt jen z pohodlnosti).
Ale pořád by mě zajímalo proč se tak děje? Proč se bez hesla připojí? Co může být špatně nakonfigurované na zabezpečení?
Ale pořád by mě zajímalo proč se tak děje? Proč se bez hesla připojí? Co může být špatně nakonfigurované na zabezpečení?
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Ja bych podezrival modem od UPC (Vodafone), tyhle modemy se ve vedru casto kousou a musi se chladit externim ventilatorem.
Kdybys dal za modem poradny router s WiFi tak bych cekal ze se pripojis bez problemu.
Kdybys dal za modem poradny router s WiFi tak bych cekal ze se pripojis bez problemu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Optika od O2 z ničeho nic pomalá 5Ghz Wi-Fi a také Lan
od jkmaxfli » 14 črc 2024 11:06 » v Sítě - hardware - 40
- 6502
-
od RIKI22