Ahoj,
mám trochu asi banální problém, ale nemohu se s tím poprat sám. Nainstaloval jsem jsi na PC Win 8.1 pro. Originální verze byla v angličtině doinstaloval jsem následně jazykovou sadu. Bohužel mám problém s českými znaky(pouze zatím u titulků). Snažil jsem se ten problém všemožně řešit pomocí Googlu atd. Nastavoval jsem všude formát středoevropský ať už v přehrávačích si poznámkovém bloku. Nedaří se mě s tím nic udělat. Zkoušel jsem titulky otevřít i v Word 2013 vyskočila následující tabulka. U Windows výchozí je text "nečitelný" po zvolení jiného a to středoevropského je text čitelný. To mě uvedlo na myšlenku, že mám výchozí formátování nastavené na to anglické v kterém byl OS původně instalován. Nikde jsem nenašel jak to změnit jinak než přes přidání jazykové sady, kterou mám nastavenu na českou. Nevím asi je to blbost co jsem řekl, ale nevím co s tím.
Předem děkuji a omlouvám se, že otravuji s prkotinou.
kodování/jazyková sada Win 8.1 pro Vyřešeno
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: kodování/jazyková sada Win 8.1 pro
Font pro titulky (vc. kodovani) muzes vybrat i primo v prehravaci, ne?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: kodování/jazyková sada Win 8.1 pro
Ano, a tam je ten problém, že když zvolím Středovropskou sadu, nebo výchozí což by měla být česká znaky tam vidět nejsou. At už zkouším měnit sady v poznámkovém bloku nebo v přehrávači.
Edit: tak už jsem na to přišěl. Omlouvám se, že jsem otravoval. Přidávám screen kdyby někdo narazil na stejný problém.
Edit: tak už jsem na to přišěl. Omlouvám se, že jsem otravoval. Přidávám screen kdyby někdo narazil na stejný problém.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”