Dobrý den,
mám Windows 7 a potřebuji je reinstalovat. Bohužel CD nemám (PC mám od techniků kteří, moje CD už nemají) a RECOVERY DISK také nemám (když mi ho v opravně naposledy opravovali tak mi ho zrušili)... Jak mám tedy PC reinstalovat?
Děkuji za odpověď,
kajicek94
Reinstalace Windows 7 bez CD a RECOVERY DISKU
-
- Pohlaví:
Re: Reinstalace Windows 7 bez CD a RECOVERY DISKU
Vítej na PC-HELP!
Instalační DVD ti dodá výrobce počítače za poplatek.
Instalační DVD ti dodá výrobce počítače za poplatek.
Jedina moznost je sehnat instalacni DVD Windows.
Bez nej to nejde.
Bez nej to nejde.
Já to udělal například tak, že jsem si z internetu stáhl Windows 7 v ISO podobě. Poté jsem ho vypálil na DVD, nainstaloval a Aktivoval klíčem na Windows 7, který jsem dostal se zakoupeným Notebookem.
Jo, to jde, ale nevis, co v tom je schované za bordel, navíc legalita je na hraně
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
OA = OEM, akorát jsou již aktivované (OEM Activated).
Z principu samotné OEM licence není možno, aby MS dával OEM instalace ke stažení, protože to není jejich problém. OEM je záležitostí výrobců PC, laptopů, tabletů,... Takže MS by si podříznul sám pod sebou větev, kdyby se o OEM staral.
Pokud někdo chce oficiální cestou instalační média ke svému zařízení, jediná "správná" cesta je kontaktovat výrobce. Ano, jsou zde pokusy instalovat z orginálního DVD Windows 7, ale úspěch není vždy zaručen, právě u aktivace to občas končí - tím neříkám, že vždy.
Průšvih je to asi nejvíc u laptopů a v dnešní době u tabletů. Lidi prostě ignorují ty hlášky, ať vrazí do laptopu flash disk a udělají si zálohu OS. V krámě jim to nikdo neřekl, proč taky. Je to dobrý bussines, když to nejde.
Z principu samotné OEM licence není možno, aby MS dával OEM instalace ke stažení, protože to není jejich problém. OEM je záležitostí výrobců PC, laptopů, tabletů,... Takže MS by si podříznul sám pod sebou větev, kdyby se o OEM staral.
Pokud někdo chce oficiální cestou instalační média ke svému zařízení, jediná "správná" cesta je kontaktovat výrobce. Ano, jsou zde pokusy instalovat z orginálního DVD Windows 7, ale úspěch není vždy zaručen, právě u aktivace to občas končí - tím neříkám, že vždy.
Průšvih je to asi nejvíc u laptopů a v dnešní době u tabletů. Lidi prostě ignorují ty hlášky, ať vrazí do laptopu flash disk a udělají si zálohu OS. V krámě jim to nikdo neřekl, proč taky. Je to dobrý bussines, když to nejde.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2209
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 pro 2024 07:41
-
-
Zbook G6 - windows na pomalejším disku Příloha(y)
od Qinter » 08 črc 2024 20:30 » v Vše ostatní (hw) - 30
- 10524
-
od Qinter
Zobrazit poslední příspěvek
30 črc 2024 22:40
-
-
- 6
- 8070
-
od zeus