Jak spojit dva oddíly? Reinstalace Windows.
Jak spojit dva oddíly? Reinstalace Windows.
Ahoj, chtě bych spojit ten 278GB a 170GB odíl, ale nedaí se mi to... Zkusil jsem Ubuntu a Gparted, ale upozornovalo mě to, že nemohu oddíl přesunout, protože by to znamenalo později chybu v bootování. Máte nějaké nápady...? K čemu slouží ten oddíl uprostřed těch dvou oddílů co chci spojit? Nejasou tam nějaké zbytčné, které bych mohl odstranit? Díky za reakce... :)
Naposledy upravil(a) sojkin626 dne 16 zář 2015 14:15, celkem upraveno 1 x.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak spojit dva oddíly?
Problém je v tom, že mezi uvedenými oddíly je ještě oddíl pro obnovu systému, který je disku celkem ve čtyřech částech. Jak jsi kouzlil při instalaci je záhadou. Pokud trváš na změně rozdělení disku, tak jedině přeinstalovat a nejprve dobře uvážit způsob rozdělení disku na oddíly.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To jsi opravdu tedy kouzlil, to bych ani neuměl i kdybych chtěl.
Jak psal Pic jedině přeinstal. Je tu však možnost jak to obejít. Z oddílu D udělat záloha dat. Oddíl D zmenšit na minimum, a odebrat ho. Tím se o tu zmenšenou velikost zvětší ten nepřiřazený oddíl 278GB, a z něho pak udělat ten jeden velký.
Win by to měly umět. Já na to používám Symantec Ghost Solution Suite.
Jak psal Pic jedině přeinstal. Je tu však možnost jak to obejít. Z oddílu D udělat záloha dat. Oddíl D zmenšit na minimum, a odebrat ho. Tím se o tu zmenšenou velikost zvětší ten nepřiřazený oddíl 278GB, a z něho pak udělat ten jeden velký.
Win by to měly umět. Já na to používám Symantec Ghost Solution Suite.
Ahoj, bohužel nejsem ten kdo to vykouzlil... :) Takto se mi to dostalo do rukou od prvního majitele... Dobře, můžu přeinstalovat... Asi bych to rozdělil na dva oddíly po 0,5TB. Nebo je lepš mít os na cca 100GB oddíle a zbytek osatních? Mám ještě jeden dotaz, bohužel na notebooku není štítek s CD Key k Winům... Předchozí majitel tam nainstaloval W10... vzadu je akorát nálepka W8... Když tam teď nainstaluji W8 aktivují se sami? Zkusil jsem show key plus a ukazuje mi to tam na dvou řádcích:
1) Installed key...
2) Oem key...
O těchto dvou bodů je sériové číslo odlišné... Patří tedy první W8 a druhý W10? Co když tam ted nainstaluji přímo W8.1 vezme mi to? Nebo nainstalovat W8 a potom udělat upgrade na 8.1? W10 mi nevyhovují...
1) Installed key...
2) Oem key...
O těchto dvou bodů je sériové číslo odlišné... Patří tedy první W8 a druhý W10? Co když tam ted nainstaluji přímo W8.1 vezme mi to? Nebo nainstalovat W8 a potom udělat upgrade na 8.1? W10 mi nevyhovují...
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
- Marduk
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Asi bych instaloval rovnou W10, od microsoftu se dá bezplatně stáhnout instalační obraz W10. Takže vytvořit bootovací médium z toho obrazu a přeinstalovat. Jestli už na tom PC byly aktivovaný tak by to neměl být problém.
Klíč by si měl vidět přes ovládací panely na kartě Systému nebo je to ve W10 jinak? Osobně mam W10 jenom na NTB a tam sem to ještě nepotřeboval hledat.
Ovládací panely > Systém
Klíč by si měl vidět přes ovládací panely na kartě Systému nebo je to ve W10 jinak? Osobně mam W10 jenom na NTB a tam sem to ještě nepotřeboval hledat.
Ovládací panely > Systém
CPU: i7-3770k
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
Rozhodne oddil C pro system co nejmenší, ale aby tam zbylo po všech instalacích minimálně 30% místa volného. Já na WIN 7 používám 100GB. Níž bych asi nešel. Nevím jak jsou 1O náročné. A zbytek vytvořit oddíl "D", a na něj přesunout všechna data (Plocha, dokumenty, emaily atd.) To je to nejlepší, co můžešš udělat pro snadnou budoucí udržbu WIn, když vše přesuneš na D.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak spojit dva oddíly? Reinstalace Windows.
Klíč OEM je nejspíše ten na štítku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pic: Predinstalovane Win8 na notebooku cislo na stitku nemaji.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To chápu, ale z toho plyne, že původní majitel tam měl před tím ještě jiný Windows.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nee, tim jsem chtel sdelit, ze stitek od W8 vypada jinak, nez od W7(Vist,XP,NT,Me,2000,98,95). Klic je proste zadratovan v BIOSu a je unikatni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2203
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 pro 2024 07:41