Dobrý den. Včera se mi na notebooku ukázal bluescreen. Nešlo to opravit tak jsem přeinstaloval windows. Vše šlo jak má, ale dnes, když nějakou dobu notebook využívám ( jsem na facebooku, dívám se na videa ) přestane mi odpovídat lišta a na to celý počítač. Jediné co můžu udělat je vypnout pc na tvrdo a zapnout ho znovu ( nefunguje ani ctrl + alt + delete ). Je možné že něco odešlo v hardwaru, nebo jen mám znovu přeinstalovat windows ?
Jinak PC specs... RAM : 4GB CPU : Intel core I3 M380 2.53ghz GPU : Ati mobility radeon HD 5650 . Byl bych rád kdyby jste mi poradili.. nevím co s tím.
Problém s windowsem ?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s windowsem ?
Například chlazení je ok?
Chlazení je ok. Začalo mi to dělat, až po tom co se mi ukázal bluescreen a já přeinstaloval ten windows
Ahoj.Udělal bych kontrolu disku nějakým programem a kontrolu RAM.
Zkontroluj znovu chlazení celého notebooku, otestuj HDD programem HDD tune - na případné vadné sektory..
Už asi nevíš co se psalo v Bluescreenu v době když se ti ukázal..? (jelikož když se ti ukáže Bluescreen, má to nějakou příčinu)
a může (i nemusí) to souviset s problémem neodpovídající lišty a následným zamrznutím systému.
Už asi nevíš co se psalo v Bluescreenu v době když se ti ukázal..? (jelikož když se ti ukáže Bluescreen, má to nějakou příčinu)
a může (i nemusí) to souviset s problémem neodpovídající lišty a následným zamrznutím systému.
HDD je v pořádku, RAM taktéž. HDD chlazení je v pořádku, ale ostatní najednou nějak pokulhává. Je možné, že je to tedy tím, že se ten notebook přehřívá ?7
A u té modré smrti už si nepamatuji co tam bylo napsané
A u té modré smrti už si nepamatuji co tam bylo napsané
Přehřívání s tím nebude mít nic společného, pokud je HDD chlazení i RAM v pořádku jak píšeš, tak bude problém jinde..
Vyzkoušel bych znovu přeinstalovat WINDOWS (nebo pokud máš možnost tak jen OPRAVIT), po instalaci Win nic dalšího neinstalovat,
ani ovladače (prostě nic) ... a vyzkoušet jestli lišta a system znovu zamrzne či ne.
malý Dotaz: Jaký Windows používáš/ dělíš HDD při instalaci Win/ a jestli po instalaci Win instaluješ další ovladače..?
Dodatečně přidáno po 2 minutách 19 vteřinách:
Napiš jaké Teploty CPU/ HDD/ GPU dosahuješ.. V tom ti pomůže třeba program SPEEDFAN.
Vyzkoušel bych znovu přeinstalovat WINDOWS (nebo pokud máš možnost tak jen OPRAVIT), po instalaci Win nic dalšího neinstalovat,
ani ovladače (prostě nic) ... a vyzkoušet jestli lišta a system znovu zamrzne či ne.
malý Dotaz: Jaký Windows používáš/ dělíš HDD při instalaci Win/ a jestli po instalaci Win instaluješ další ovladače..?
Dodatečně přidáno po 2 minutách 19 vteřinách:
Napiš jaké Teploty CPU/ HDD/ GPU dosahuješ.. V tom ti pomůže třeba program SPEEDFAN.
HDD - 40-45
GPU - 55-75
CPU - 55-75
Jinak.. Používám Win7, HDD při instalaci win nerozděluji, po instalaci win instaluji akorát ovladače grafické karty.
GPU - 55-75
CPU - 55-75
Jinak.. Používám Win7, HDD při instalaci win nerozděluji, po instalaci win instaluji akorát ovladače grafické karty.
Super
Znovu přeinstaluj WIN a po instalaci, neinstaluj Ovladače Graf karty, potom napiš jestli je vše ok nebo ne.
Znovu přeinstaluj WIN a po instalaci, neinstaluj Ovladače Graf karty, potom napiš jestli je vše ok nebo ne.
"HDD je v poradku."
To si myslis nebo aplikace na testovani disku nenasla zadnou chybu a probehl i test cielnosti vsech sektoru disku?
Protoze podle popisu problemu se to chova presne jako vadny disk. Pokud budes stale dokola instalovat Windows na disk ktery je vadny, tak se bude opakovat to co se stalo po te druhe instalaci.
Bez otestovani disku nema smysl se poustet do dalsi instalace Windows.
To si myslis nebo aplikace na testovani disku nenasla zadnou chybu a probehl i test cielnosti vsech sektoru disku?
Protoze podle popisu problemu se to chova presne jako vadny disk. Pokud budes stale dokola instalovat Windows na disk ktery je vadny, tak se bude opakovat to co se stalo po te druhe instalaci.
Bez otestovani disku nema smysl se poustet do dalsi instalace Windows.
Testnul jsem to tedy ještě jednou přes program CrystalDiskInfo .
Stav disku : Pozor -> když najedu na tlačítko Pozor ukáže se : [05] Počet přemapovaných sektoru : 1455
Stav disku : Pozor -> když najedu na tlačítko Pozor ukáže se : [05] Počet přemapovaných sektoru : 1455
Takze jsem to odhadl spravne (prakticky vzdy kdyz byl vadny disk tak se notebook nebo pocitac chova takhle, to vytuhnuti je zpusobeno tim ze disk opakoane cte z nejakeho mista na disku a trva mu to).
Ten disk je KO, budto reklamovat, nebo vyhodit. V kazdem pripade nema smysl na nej instalovat Windows.
Ten disk je KO, budto reklamovat, nebo vyhodit. V kazdem pripade nema smysl na nej instalovat Windows.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 17 lis 2015 15:10, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3380
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36