Ahoj,
chtěl jsem zformátovat svůj noťas a rovnou přejít na nový Windows 10 ze systému Windows 8.1, jenže se stalo to co jsem nechtěl. Celý upgrade proběhl v pořádku, ale nic se nezformátovalo. Co mám teď dělat abych měl Windows 10 a přitom zformátovaný? Dá se to nějak ochcat a nebo mám nahodit zpět Windows 8.1 a potom při instalaci Windows 10 vybrat jestli chci počítač zformátovat? Přijde mi to na hrozně dlouho a proto se ptám abych kdyžtak ušetřil čas.
Díky za odpovědi.
Nově W10, ale chtěl jsem formát, co teď? Vyřešeno
Re: Nově W10, ale chtěl jsem formát, co teď?
Upgrade z principu vylucuje format - nemuze si preci sformatovat disk, ze ktereho sam bezi.
Jediny zpusob jak udelat format je stahnout instalaci Windows 10 a vypalit ji bud na DVD nebo nahrat na flashdisk, nabootovat instalacni medium a v instalatoru sormatovat disk.
Jediny zpusob jak udelat format je stahnout instalaci Windows 10 a vypalit ji bud na DVD nebo nahrat na flashdisk, nabootovat instalacni medium a v instalatoru sormatovat disk.
Zdravím,
nejdřív musí proběhnout upgrade, aby se spárovaly licence. Pokud chceš čistou instalaci, udělej si bootovací flashku z https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10 . Z tý pak nabootuješ, zformátuješ požadované oddíly a naistaluješ to.
nejdřív musí proběhnout upgrade, aby se spárovaly licence. Pokud chceš čistou instalaci, udělej si bootovací flashku z https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10 . Z tý pak nabootuješ, zformátuješ požadované oddíly a naistaluješ to.
- midder
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dobře, vytvořím si medium ze kterého to nainstaluji. Co se týče klíče, tak když jsem měl předinstalovaný Windows 8.1, tak produkt klíč je již uložen již v notebooku, že?
To mi samozřejmě došlo, ale myslel jsem, že si Windows nechá jen soubory co potřebuje a zbytek vymaže.
petr22 píše:Upgrade z principu vylucuje format - nemuze si preci sformatovat disk, ze ktereho sam bezi.
To mi samozřejmě došlo, ale myslel jsem, že si Windows nechá jen soubory co potřebuje a zbytek vymaže.
"Zdravím, nejdřív musí proběhnout upgrade, aby se spárovaly licence."
Upgrade probehnout nemusi, staci zadat klic z predchozi verze Windows.
Upgrade probehnout nemusi, staci zadat klic z predchozi verze Windows.
Pravě že musí chtěl jsem to tak udělat a nešlo to pak mi stačilo se přihlasit mod microsoft učtem kde jsem byl uš přihlašeny na W10
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Ne, nemusi. Ten build W10 co vysel v listopadu akceptuje klice z Windows 7/8.
Tzn kdyz ted udelas instalacni medium W10, tak nemusis delat upgrade.
Tzn kdyz ted udelas instalacni medium W10, tak nemusis delat upgrade.
Re: Nově W10, ale chtěl jsem formát, co teď? Vyřešeno
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit to, co říká petr22. Klíč z předchozí verze se zadá během instalace. Když ho ani při instalaci nezadáš, tak se nainstaluje, ale musíš ho zadat do několika dnů kvůli aktivaci přímo do běžících W10. (Tento počítač, vlastnosti, aktivovat) Pokud jsi připojený k internetu, aktivace proběhne během několika sekund.
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud chceš aby se PC chovalo jak po čisté instalaci doporučuju Restartovat systém do továrního nastavení... Zůstane ti W10, ale bude jako po čisté instalaci, takže smazaná data, nastavení, profily, prostě všechno...
GPU: MSI GTX960 OC 2GB
CPU: Intel Core i5 - 4460
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB
MB: MSI B85-G41 PC Mate
PSU: Seasonic Energy-Knight SS-500
HDD: Seagate Barracuda 1TB
CASE: Zalman Z1
CPU: Intel Core i5 - 4460
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB
MB: MSI B85-G41 PC Mate
PSU: Seasonic Energy-Knight SS-500
HDD: Seagate Barracuda 1TB
CASE: Zalman Z1
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4394
-
od MoA285
Zobrazit poslední příspěvek
28 kvě 2025 00:59
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 3045
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4157
-
od jaro3
08 srp 2024 20:56
-
-
- 4
- 2581
-
od Kincl6