Myslíš oproti .avi ? No to určitě, ale stejně to musíš později převést na mpeg-2.Ale kdo by skladoval (zálohoval) vše v nekomp. .avi? To bys měl za chvíli HDD plný.Při pálení to stejně jde do mpeg-2 a poté rozděleno do souborů .vob....
Nic se nezhorší! Video v MPEG-2 je stále stejné, je jedno, jestli ho vypálíš hned nebo až za 10let....Hrozí ale kolaps PC, viry , systém,OS atd. Proto to připaluji na DVD jako data.Jistota je jistota , nechci o něco přijít.
MiniDV od natočení po vypálení
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: MiniDV od natočení po vypálení
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Nene, nerozumíme si.
Nejspíš to já neumím dobře podat.
1- Sestříhané video můžu rovnou vypálit na disk DVD (formát DVD - vob, ifo, bup)
2- Sestříhané video převedu do formátu MPEG-2 , jednoho souboru s příponou mpg a uložím do složky. Za týden tento soubor vypálím na disk DVD (formát DVD - vob, ifo, bup)
Budou se tyhle dva dívídíčka lišit v kvalitě?
Nejspíš to já neumím dobře podat.
1- Sestříhané video můžu rovnou vypálit na disk DVD (formát DVD - vob, ifo, bup)
2- Sestříhané video převedu do formátu MPEG-2 , jednoho souboru s příponou mpg a uložím do složky. Za týden tento soubor vypálím na disk DVD (formát DVD - vob, ifo, bup)
Budou se tyhle dva dívídíčka lišit v kvalitě?
Video bude sestříhané v avi (DV)
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
To jako , že po týdnu se něco změní? To snad ne , pokud bereš DVD vypálené před týdnem nebo po týdnu, měsíci ,letech , tak bude stejné....Nevím jestli si nějak nerozumíme, ale už se to tady dost natahuje....
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!

- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Asi sa nerozumieme. Add 1- Video ktoré si zostriháš v avi ti UVS pred vypálením na dvd prerobí do EMPG-2 automaticky. Avi formát je nekomprimovaný a zaberá vaľa miesta. Hodina záznamu ti zoberie z HDD asi 90GB, tak si to porovnaj s kapacitou DVD discu. Add 2-nebudú lebo aj v prvom aj v druhom prípade to budeš prerábať z avi do dvd, za podmienky že nezmeníš nastavenia MPEG. Vtom nastavení môžeš meniť dátový tok a podľa jeho veľkosti si zvolíš veľkosť dvd v minutách na úkor kvality.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych to uzavřel= DVD podporuje standard MPEG-2, proto jsou všechny jiné formáty do tohoto formátu překódovány (nero, UVS, Vegas...)Takže Nero je překóduje a přidá menu atd. a vytvoří z nich soubory video_TS Audio_TS...
V případě natáhnutí videa v MPEG-2 není potřeba překódování, jen je analyzuje.Ćili zálohu je nejlépe vytvořit v MPEG-2.
V případě natáhnutí videa v MPEG-2 není potřeba překódování, jen je analyzuje.Ćili zálohu je nejlépe vytvořit v MPEG-2.
Povídám, že zavírám a ještě píšu :-) Vysvětlujete mi to, co mi je jasné :-) vím, že DVD formát je vlastně MPEG2. Ale někde jsem četl, že video v MPEG2, třeba natočené na kameru s HDD (v jednom souboru mpg) když se vypálí na divko, něco se trochu pozmění. Myslím, že trochu poměr stran a ještě asi dvě věcičky - nepamatuju (až to někde najdu, napíšu) Když mám video převedené do MPEG v jednom, jediném souboru s příponou mpg, tak ho v Neru jako DVD vypálit nemůžu. Prostě mi to ten soubor nevezme do červené složky video_TS. Nejdřív to musím v Nero vision předělat na DVD (vob soubory atd) Pak v Nero Burning - DVD video a soubory vob s ostatními přetáhnout do červené složky video_TS. Už mi neodepisujte, nechci vás už zdržovat. Asi si to musím nechat uležet. Díky všem..... Teď tam máme fotbálek :-)
Dovolím si přidat můj postup při práci s programem Ulead Videostudio 10:
surf.wz.cz/videostudio.html
surf.wz.cz/strih_videa.html
surf.wz.cz/videostudio.html
surf.wz.cz/strih_videa.html
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”