Dobrý den,
mám stařičký noťas ASUS E200H, využíval jsem ho jen na prohlížení webu tak to stačilo ale po aktualizaci oken už se nezapnul. Notebook jede (nebo aspoň svítí dioda) a obrazovka se jakoby podsvítí, to dělal i předtím než nabootoval do systému nebo když se po nečinnosti vypla obrazovka. Prostě je černo ale trošku svítí. Ale tam to končí, dál se nedostanu. Do biosu se dostanu, tak mě napadlo že zkusím přeinstalovat winy ale ikdyž vytvořím bootovací usb a načtu boot menu a vyberu to usb, zase jen černá (podsvícená) obrazovka a dál nic... Tak nevím jestli je v čudu nebo co se děje... Pokud někoho něco napadá, budu rád...
Díky za rady.
Po aktualizaci W10 se ntb nespustí
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po aktualizaci W10 se ntb nespustí
zkusit toto USB v jiném PC a zkusit jiné USB v uvedeném PC
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil jsem dvoje USB, jedno 3.0 a jedno 2.0... výsledek stejný
Je otázka zda máš USB instalátor vytvořený správně.
Koukal jsem na parametry: https://ruzovka.cz/cs/-8-9-13-3-mbl/100 ... lH8BPgogLr, a 32GB disk a 2GB RAM Windows 10 nemůžou přežit, a aktualizace nemá jak proběhnout, když nemá dostatek místa na disku ani RAM. Takže to bude podle mě důvod, proč PC nenabootuje.
Koukni do BIOS a zkontroluj zda je zapnuto UEFI, a instal USB bys měl mít FAT32 a také jako UEFI, vytvoř přes RUFUS, ten to umí.
Ale pak nesmíš pouštět WiN update, protože se to zase asi sekne.
Dodatečně přidáno po 4 minutách 44 vteřinách:
Ještě bych zkusil tovární nastavení - je však otázka zda oddíl recovery je v pořádku.
Koukal jsem na parametry: https://ruzovka.cz/cs/-8-9-13-3-mbl/100 ... lH8BPgogLr, a 32GB disk a 2GB RAM Windows 10 nemůžou přežit, a aktualizace nemá jak proběhnout, když nemá dostatek místa na disku ani RAM. Takže to bude podle mě důvod, proč PC nenabootuje.
Koukni do BIOS a zkontroluj zda je zapnuto UEFI, a instal USB bys měl mít FAT32 a také jako UEFI, vytvoř přes RUFUS, ten to umí.
Ale pak nesmíš pouštět WiN update, protože se to zase asi sekne.
Dodatečně přidáno po 4 minutách 44 vteřinách:
Ještě bych zkusil tovární nastavení - je však otázka zda oddíl recovery je v pořádku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1694
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
20 dub 2025 15:07