Problém s Boot Win XP Pro SP3

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Brendon
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s Boot Win XP Pro SP3

Příspěvekod Brendon » 04 kvě 2011 11:17

Ahoj, mám Win XP Pro, SP3, můj problém nastal, když se mi u hodin začala objevovat hláška o poškozených souborech a nutnosti spuštění CHKDSK, HDD mám rozdělený na 2 části, systém C: a data E:. Chyby se objevovaly na obou částech. Spustil jsem tedy chkdsk na části s daty a opravil to. Na části se systémem jsem chyby opravit nemohl, protože samozřejmě chkdsk nepracoval a vyhodil hlášku o zamčeném svazku. Chyby se však objevovaly stále častěji a opět i na disku s daty. Použil jsem tedy Hijack This a našel jsem podezřelé soubory s nesmyslnými názvy. Dle návodu zde jsem použil Combofix, který našel vir a odstranil jej. Po restartu se systém normálně spustil a nové chyby souborů
na datové části HDD již nevznikaly.
Rozhodl jsem se tedy, že opravím chyby na systémové části, spustil jsem chkdsk a nastavil jej na spuštění před startem WINDOWS. Po restartu proběhl normální boot a spuštění CHKDSK, proběhla oprava všech poškozených souborů a ve výsledné sumarizaci jsem si všimnul, že nezůstalo žádné volné místo na systémové C: části disku. A tím nastal problém, WIN nenaběhly. Zkusil jsem stav nouze, nic (poskládají se cca první 4 záznamy), poslední funkční konfiguraci, nic (černá obrazovka), konzoli pro obnovení a tam byl částečný úspěch, najelo to až na
výběr zaváděného systému. Po zadání č.1 - WINDOWS nastane BSDO s hláškou PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Technické
informace: 0x00000050 (0xE12B4BF6, 0x00000001, 0x8081AECA, 0x00000001).
Nic dalšího nešlo, konzole pro obnovení vždy končí tímto výsledkem. Stáhnul jsem si Hirens Boot a nabootoval do
Mini Windows XP abych zjistil možnosti. Po spuštění Průzkumníka je vidět pouze datová část HDD a systémová bohužel ne.
Nabootoval jsem tedy opět přes Hirens boot a použil DOS programy, přes Volkov Commander se normálně dostanu na
systémovou část C: na HDD, můžu s ní pracovat. Vymazal jsem zde nějaké nepotřebné soubory a zkusil restart s
nabootováním do WIN XP z HDD. Výsledek stejný, jako na začátku.
Napadá někoho jak situaci řešit? Můžu použít samozřejmě FixMBR a FixBoot, ale radši bych zkusil ještě jiné metody.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s Boot Win XP Pro SP3

Příspěvekod guest » 05 kvě 2011 22:37

Vítej na PC-Help!

Prověř nejprve disk - http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/

Brendon
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problém s Boot Win XP Pro SP3

Příspěvekod Brendon » 08 kvě 2011 21:57

Vyřešeno.
Pro jistotu oprava MBR, ale především byly poškozené systémové soubory: DEFAULT, SAM, SECURITY, SOFTWARE, SYSTEM.
Práce s pomocí Hiren´s boot CD nabootováno z USBFlash, nejdřív jsem v DOSu opravil název části C: HDD, kde byl nainstalovaný systém. Tím jsem ji zviditelnil pro Mini WinXP nabootované z flashky a pak jsem použil záložní kopie výše zmíněných souborů ze složky C:\WINDOWS\repair.
Zároveň jsem na část E: přetáhnul důležité soubory z Dokuments and Settings. Vzhledem k tomu, že jsem před havárií vypnul Obnovení systému, abych dostal viry z této části a neobnovovaly se mi, tak jsem systém nemohl opravil pomocí Konzoly pro obnovení. Jakmile jsem tedy měl důležité soubory zazálohovány, naformátoval jsem část C: a spustil novou instalaci WinXP. Po dokončení mám normálně přístup na část E:, jsem jsem musel naházet zpět programy, které používám.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Secure boot win 11
    od Luk4579 » 23 úno 2025 22:03 » v Problémy s hardwarem
    2
    1847
    od Luk4579 Zobrazit poslední příspěvek
    23 úno 2025 22:39
  • proč nb nebere boot antivir
    od Stenatko » 03 dub 2025 00:19 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    8876
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 21:42
  • ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
    od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem
    6
    4719
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 09:16
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3556
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4248
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”