Reinstalace Win-XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

RoOfli
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Reinstalace Win-XP

Příspěvekod RoOfli » 29 zář 2012 13:14

Zdravím,
Plánuji si přeinstalovat můj PC, jelikož ho už mám zapráskaný a pomalý. A chci se zeptat jaké důležité věci si mám zálohovat, jak zhruba postupovat a taky zda-li nebude problém, když mám kupované XPčka, ale instaluju je podruhé na stejný PC? Jaký harddisk si na to zálohování přichystat( Nevím kolik všechny ovladače mají).
Díky za každou cennou radu, snad neporušuji pravidla fóra, nebo už zde tenhle topic není, doufám v inviduálnější přístup hlavně bych tento topic využil, kdyby později nastaly problémy s reinstalací.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Reinstalace Win-XP

Příspěvekod guest » 29 zář 2012 13:21

Instalace není složitá a trvá cca hodinu i s formátováním disku. Návod je třeba ZDE

Nepíšeš zásadní informace, např co je to za počítač. Někdo píše PC a myslí notebook. Druhá instalace na stejné PC je v pohodě.

Ovladače bys měl mít na CD které si dostal k počítači. Bude na nich chipset, zvukovka ad. Také bys měl mít CD ke grafické kartě.

V podstatě potřebuješ mít jenom ovladač na síťovou kartu, abys zprovoznil internet. Ostatní už stáhneš.

Ale pokud tam máš data, fotky, filmy apod. to zálohovat musíš. Zformátováním disku o ně přijdeš.

RoOfli
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RoOfli » 29 zář 2012 16:15

PC myslím tím klasický stolní počítač, mohl bych vypsat konfiguraci, ovšem to zde není zapotřebí, nebo jo?
K těm věcem ohledně internetového připojení- Moc se v tomhle nevyznám, ale mám Wi-fi ,od které vede kábel do počítače a wi-fi slouží ještě mému notebooku. Vím, že naposled , když mi nejel internet něco zde na PC šteloval operátor. Bylo to normálně na internetové stránce, kde zadával jakési hodnoty. Takže mu budu muset zavolat, chápu to dobře? Nebo tohle je jenom, když se pokazí wi-fi? Popřípadě, kde ten ovladaš na tu síťovou kartu seženu? Kde si to můžu obstarat? Díky

guest

Příspěvekod guest » 29 zář 2012 16:19

Pokud je to již nastavené, tak nejspíš nic nastavovat nebudeš. Ovladač na síťovku máš na CD k základní desce, anebo ho najdeš na stránkách výrobce desky.
Jakou máš desku ti řekne třeba CPU-Z

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 zář 2012 18:41

Nastavení připojení k netu by jsi měl mít ve smlouvě. Pokud ne, opiš si současné nastavené. Najdeš to zde - Ovládací panely - Síťová připojení - Kliknout pravým myšítkem na zobrazené připojení - Vybrat Vlastnosti - V okně : Toto připojení ... nalistovat Protokol sítě internet - kliknout na něj - pak Klik na Vlastnosti a z obou záložek si opsat nastavení. A je to!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 29 zář 2012 19:08

Tazatel se neozývá a ještě doplním, tu síť je třeba vytvořit.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nezdařená reinstalace Windows 10
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:35 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2252
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 pro 2024 07:41

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”