Bluescreen po nainstalování ovladačů GK

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

mafianlol
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Bluescreen

Příspěvekod mafianlol » 21 úno 2013 19:43

Zkontrolováno - poškozené části (červené čtverečky) 0%. Všechno zelené, případně mám screen, kdyby to k něčemu bylo.

--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Úno 2013 20:33) ---

Teď jsem zapnul svoje nedávno koupené 5.1 reproduktory od Logitechu (Z906). V zápětí zásek u refreshe mozilly a modrá obrazovka. I když je ve "zvuk" nastaveno jako výchozí zařízení, v realtek audio správci jsou to pořád sluchátka s mikrofonem. Po přepnutí na 5.1 to samé. Vypojení a připojení jacků nepomohlo, ale fungují (reakce v podobě těch podivných připojovacích zvuků). Samozřejmě mám nastaveno u správce realtek, aby se po připojení/odpojení daných jack konektorů hláška a potenciální další správa zvuku zobrazila a vždycky tak bylo, i u těchto, ale teď se u nich tak nestane. Ty repráky nejednou. Fungují, ale do komplu mi nelezou. V "zařízení a tiskárny," kde mám sluchátka po připojení normálně zobrazeny, tyto reproduktory nejsou. Před tím, než to tu začalo padat, normálně fungovaly. Od té doby jsem je zaplé neměl. Tedy, nevyznám se v žádném z těch logů, ani jsem je neotevřel, ale není možné, že by to dělal špatný ovladač těch repráků?

Reklama
MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 22 úno 2013 16:01

Ve výpisu paměti je vidět, že to prostě vždy padne při práci s RAID adaptérem. V jádře ale nic není nemožné.
-ty reproduktory jsi měl připojené při každém pádu?
-něměl jsi v době pádu připojen např. nějaký externí USB disk?
-ještě jednou mrkni do nastavení BIOSu na Advanced->Onboard device configuratinon->NVRAID Configuration->RAID Enable. Je to nastaveno na Enable nebo Disable?
-zvládl bys odpojit disky z SI SATA RAID adaptéru, připojit je do SATA konektorů na základní desce a vytáhnout SI SATA RAID adaptér z PCIe slotu?
-v CPU-Z na záložce Mainboard se mrkni, jakou verzi BIOSu máš nahranou.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

mafianlol
nováček
Stav:

Příspěvekod mafianlol » 22 úno 2013 16:25

Tak postupně:
- Repráky sice byly připojeny při každém pádu, ale byly vyplé, (bez napájení). Teď se mi je již podařilo připojit, napoprvé z toho počítač spadl, ale teď to již jde, jen opět bojuji se správným přeházením. :) Nejspíš to bylo pouze zmystifikování.
- Externí USB disk mám a pravidelně ho připojuji, ale nikdy nebyl připojen při pádu.
- BIOS: Značka: American Megatrends Inc.
Version: V10.5
Date: 04/01/2011
Do BIOSu kouknu a jestli bych to zvládl - sic bych si to musel napsat a pak hádat (nebo si vzpomínat na přidávání), který disk je který, zvládl bych to. :)

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 22 úno 2013 16:34

Teď mě napadlo, že celou dobu beru v úvahu základní desku tvého prostředníka. Jaký typ desky vlastně máš?

mafianlol
nováček
Stav:

Příspěvekod mafianlol » 22 úno 2013 17:09

Obrázek

Co se týká toho BIOSu - nikde nemám položky, které popisuješ. Tady je supr videjko, které zobrazuje, co tam je.
http://www.ulozto.cz/xykxbr4/sequence-01-flv

To s tím manuálním přepojováním - prosím informuj, jestli to ještě, po těchto zjištěních, má smysl udělat. Jakože nejspíš ano.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 23 úno 2013 12:26

Ještě bych potřeboval vidět, co je pod položkami
Advanced BIOS Features->Chipset feature a Integrated Peripherals->On Chip ATA Devices.
Ten screen z CPU-Z sem hoď celý. pod LPCIO by měla být právě verze BIOSu.

Zkus spustit Verifier:
Spustit->napište "verifier"->OK->Vytvořit uživatelské nastavení->Vybrat individuální nastavení z úplného seznamu->mimo "Simulace nedostatku prostředků" zatrhněte vše->vybrat ovladače ze seznamu->vyberte vše, co není od Microsoftu->Dokončit->restartujte PC

Pokud verifier narazí na nějaký problém, objeví se BSOD a dojde k restartu počítače. Ve složce Windows\Minidump by se měl vytvořit nový výpis paměti, který mi upněte.
Pokud by k BSOD docházelo už při startu OS a nedařilo se i po několika restartech zavést systém,
spusťte nouzový režim (mačkání F8 při startu PC)
Tam spusťte Verifier a zvolte "Odstranit existující nastavení->Dokončit->restart PC.
Ovladače se ověřují přůběžně při běhu PC, detekce chyby může trvat několik hodin i dní

mafianlol
nováček
Stav:

Příspěvekod mafianlol » 23 úno 2013 14:48

http://www.ulozto.cz/xgZv5Rv/sequence-01-flv Tady je to z BIOSu. Myslím, že bylo vhodnější rovnou napsat, co tam je, ale byl jsem ještě napůl v režimu spánku. A v jistých možnostech je to lepší.

Tu verzi BIOSu jsem již vypisoval, nicméně zde je screen.
Obrázek

A s verifierem: Vše dle návodu, po "Dokončit" a restartu systému se ovšem nevytvořil nový výpis (.dmp). Oproti minulému uploadu, kdy byly čtyři, je jich sice teď již šest, ovšem zkontroloval jsem to před tím, než jsem dal dokončit a restartoval a pořád je jich tam šest.
Dodatek: Mozilla začala trpět záseky při nějaké akci (nespadne, jen to jde pomalu), jiné programy, jen odhaduji, že trochu taky (pomalejší zapínání při startu winů), celkově se to tu zpomalilo vše. Počítač spadl od doby zavedení verifieru jednou, tentokrát poprvé bez předchozího záseku systému, prostě to spadlo nečekaně. A z toho se vytvořil výpis v minidump složce. Ten chceš?
Kdyžtak tady: http://www.ulozto.cz/xY2xVfP/022313-40357-01-dmp (Ten sedmý, který se vytvořil v rozdílu k původní zálohované složce, jen pro info, i když je to jasné.)

Dodatek 2: Nyní (2. pád), po zákrocích s verifierem padá počítač rovnou na modrou obrazovku, bez jakéhokoli záseku a celkově je značně pomalejší.

Dodatek 3: Krom značného zpomalení/zasekávání aplikací přibylo, že když na jakoukoli položku na ploše/ve složce kliknu pravou myší, okamžitě spadne počítač - blue screen. Spojením těchto věcí je jakákoli další "dlouhodobější" práce, než napsání tohoto příspěvku znemožněna. Mám vrátit ten verifier podle návodu, nebo jak?

Coxx-cz
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Coxx-cz » 23 úno 2013 20:07

Up
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

mafianlol
nováček
Stav:

Příspěvekod mafianlol » 23 úno 2013 21:06

Nastavení verifieru je pryč, klikání pravou myší - blue screen potlačeno, potřebuju dělat alespoň něco. Pokud to mám zadat znovu, info.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: Bluescreen po nainstalování ovladačů GK

Příspěvekod MiliNess » 23 úno 2013 21:52

1) Verifier zachytil chybu v ovladači SCDEmu.SYS. Nic moc závažného, ale chtělo by ho to odstřelit. Měl by to být ovladač virtuálních mechanik od PowerISO.
Pak by to chtělo ještě na chvilku spustit verifier a případný nový minidump opět upnout.
2) Pokud bude počítač stále padat, vytáhl bych datové kabely těch 320GB disků z SI SATA adaptéru, zapojil je do SATA konektorů na základní desce (vedle datového kabelu od té pětistovky),
Silikon Image SATA RAID adaptér bych vytáhl ze slotu a odinstaloval jeho software (ovladače). Ten adaptér je tam nyní k ničemu. Původně byl zřejmě použit k realizaci RAID 1 pole (zrcadlení)
3) Pro jistotu bych hodil log do sekce HiJackThis a poprosil např. uživatele Jaro3 o kontrolu.
4) Pro jistotu udělej i test operační paměti (GoldMemory nebo Memtest)

mafianlol
nováček
Stav:

Příspěvekod mafianlol » 24 úno 2013 10:55

Ten ovladač z power isa je pryč. Power iso taky. No, mělo by to být to samé. Spustil jsem ještě verifier, nechám to pár dní, případně sem nahraju log. Prozatím to vypadá, že je to dobrý, ale to je otázka, nemíním to zakřiknout. Nicméně prozatím moc děkuji za pomoc.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 26 úno 2013 20:09

OK