To je mi jasne ze se to da normalne koupit, stejne jako se da pouzit stitek z OEM verze k aktivaci na jinem pocitaci. A OEM verze jde aktivovat na jinem pocitaci po telefonu. Nicmene mel jsem pocit, ze tu plati jista pravidla ktera se dodrzuji.
Nicmene, tedka koukam na we Microsoftu - a maji akci.
Víte, že nyní můžete pořídit Windows 7 Home Premium OEM bez nutnosti zakoupení spolu s hardwarem? Tato speciální akce od Microsoftu trvá pouze do 31.3.2015!
http://www.sw.centrum.cz/operacni-syste ... ium-oem64/
Coz ovsem neni zase az tak vyhodne, protoze neni zadna sleva - OEM verze Windows 7 ktere konci za mesic aplikacni podpora stoji uplne stejne jako krabicova verze Windows 8.1.
koupě win 7
Re: koupě win 7
ach tam muže mi někdo poslat link kde koupím normální verzi windows 7 od ktere budu mít CD a kteru budu most když se pc p****e znovu přeinstalovat a bude pořád legální
Krabicovou verzi Windows 7 nekoupis, uz se vice nez rok neprodava. Jedine tu OEM ve vyprodeji, ale kdyz je akce tak sem cekal ze to bude kolem 1000 Kc a ne za plnou cenu.
Leda od nekoho na inzerat, pripadne na Aukru nebo Ebay.
Leda od nekoho na inzerat, pripadne na Aukru nebo Ebay.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 10 pro 2014 22:02, celkem upraveno 1 x.
Kupovat si v dnešní době W7 je blbost. Buď si pořiď W8.1, kterej je lepší jak celý sedmičky (pár změn, je to o zvyku) nebo si sežeň W7 jinou cestou.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S tímhle nesouhlasím. Díky studenské licenci jsem měl možnost vyzkoušet vychvalované Windows 8.1. Po týdnu jsem instaloval zpět Windows 7 díky "geniální" podpoře Microsoftu. Aktivace net frameworku starší verze nebyla možná, protože Windows Update hlásil chybu připojení k internetu a rada podpory byla ve stylu, že mám vzít PC do batohu a najít souseda co nepoužívá internetové připojení od telefonních společností (Vodafone, O2 a T-Mobile). Dalším problémem byla "nefunkčnost" ovladače ke grafické kartě.
Odkaz na GGK licence jsem ti už poslal na předchozí stránce. Stačí si vybrat verzi. Ale po každém přeinstalování je potřeba znovu provést aktivaci systému. Ta může proběhnout bez problémů nebo bude potřeba volat na Microsoft a tam do telefonního automatu zadat ID instalace a poté tvojí instalaci ověřit jimi zadaným kódem.
Michall44 píše:ach tam muže mi někdo poslat link kde koupím normální verzi windows 7 od ktere budu mít CD a kteru budu most když se pc p****e znovu přeinstalovat a bude pořád legální
Odkaz na GGK licence jsem ti už poslal na předchozí stránce. Stačí si vybrat verzi. Ale po každém přeinstalování je potřeba znovu provést aktivaci systému. Ta může proběhnout bez problémů nebo bude potřeba volat na Microsoft a tam do telefonního automatu zadat ID instalace a poté tvojí instalaci ověřit jimi zadaným kódem.
GGK licence je pouze predrazena OEM verze. Tu nema smysl kupovat uz vubec, kdyz mue koupit levnejsi OEM (kdyz pomineme fakt ze vubec kupoat Windows 7 je zbytecne, kdyz krabicova verze 8.1 stoji stejne).
dobře když budu chtít 8 tak stejně ktery 8 OEM nebo GGK nebo Krabicovou verzi ??
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš v plánu systém použít pouze na jednom PC? Krabicovou verzi můžeš kdykoliv vzít a nainstalovat na jiný PC (za předpokladu, že na původním PC již systém nepoužíváš). Ostatní nelze přesunout na jiné PC.
Měl jsem za to, že se to tu drží legálnosti?
Sice jsem celé licenční podmínky nečetl, ale asi nebude úplně v pořádku kupovat OEM licenci bez některé z důležitých součástí PC, které poté budou v PC použité.
K Windows 8.1 jsem se už vyjádřil. :)
petr22 píše:GGK licence je pouze predrazena OEM verze. Tu nema smysl kupovat uz vubec, kdyz mue koupit levnejsi OEM (kdyz pomineme fakt ze vubec kupoat Windows 7 je zbytecne, kdyz krabicova verze 8.1 stoji stejne).
Měl jsem za to, že se to tu drží legálnosti?
Sice jsem celé licenční podmínky nečetl, ale asi nebude úplně v pořádku kupovat OEM licenci bez některé z důležitých součástí PC, které poté budou v PC použité.
K Windows 8.1 jsem se už vyjádřil. :)
Naposledy upravil(a) Difadon dne 10 pro 2014 22:13, celkem upraveno 1 x.
Nejspis jsi prehledl nahore muj prispevek o akci Microsoftu, kdy je mozne od 1. prosince do brezna koupit OEM Windows 7 i bez hardware (ale za plnou cenu):
Ja doporucuji koupit krabicovou verzi 8.1, stoji 2800 Kc. Mel by dokonce byt zadarmo upgrade na Windows 10 az vyjde.
http://www.czc.cz/microsoft-windows-8-1 ... 76/produkt
Ja doporucuji koupit krabicovou verzi 8.1, stoji 2800 Kc. Mel by dokonce byt zadarmo upgrade na Windows 10 az vyjde.
http://www.czc.cz/microsoft-windows-8-1 ... 76/produkt
Naposledy upravil(a) petr22 dne 10 pro 2014 22:14, celkem upraveno 1 x.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přehlédl, za to se omlouvám. :)
Shrnu to.. já prostě potřebuji levný operační systém(do 4k) (Jedno jestli win 7,8 )od kterého budu mít CD a když se mi pc zaviruje mohu tam dát CD a win. přeinstalovat (tak aby zůstaly originální/legální)
Jenze kdyz mam za 2800 Kc na vyber OEM Windows 7 (kterym 15 ledna 2015, coz je za mesic, konci aplikacni podpora) a za 2800 Kc krabici 8.1 s upgradem na 10 v budoucnu, je lepsi koupit 8.1.
Nebo stahnout zkusebni verzi 8.1 a skusit jak bude fungovat.
Pokud to chces v budoucnu preinstalovat na dalsi pocitac, tak jedina krabicova verze co jde koupit v obchode jsou Windows 8.1.
Nebo stahnout zkusebni verzi 8.1 a skusit jak bude fungovat.
Pokud to chces v budoucnu preinstalovat na dalsi pocitac, tak jedina krabicova verze co jde koupit v obchode jsou Windows 8.1.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2015
-
od Cleric
Zobrazit poslední příspěvek
07 čer 2025 21:02