Klidně můžeš. Pokud těch 10MB v příloze zkousne poštovní server.
EDIT - tak koukám, že jen 5MB. Zítra na to mrknu, dnes už jdu spát.
BSOD ati2dvag.dll
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: BSOD ati2dvag.dll
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co jsi instaloval za ovladače GK? Catalysty od ATI nebo přímo od Asusu? Netaktuješ něco? (GK, PCI sběrnici)
Koukal jsem na 10 posledních dumpů a všude to padne při grafických operacích (vykreslování bitmap atd.) Takže jasné ovladače GK.
Někdy pomůže pohrát si s nastavením GK. (vypnout některé funkce) Tady třeba doporučují vypnout rychlý zápis http://en.kioskea.net/faq/sujet-1691-bl ... n-ati2dvag
Pokud jsi instaloval Catalysty od ATI, zkus pro změnu přímo Asusácké http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us
Poslední verze pro tebe je tam 8.69 (ati869_WinXP32.zip).
Jinak ovladače od ATI = naprostá katastrofa. Setkávám se s nimi vcelku často a co do počtu způsobených BSOD směle konkurují ovladačům od Genius.
Koukal jsem na 10 posledních dumpů a všude to padne při grafických operacích (vykreslování bitmap atd.) Takže jasné ovladače GK.
Někdy pomůže pohrát si s nastavením GK. (vypnout některé funkce) Tady třeba doporučují vypnout rychlý zápis http://en.kioskea.net/faq/sujet-1691-bl ... n-ati2dvag
Pokud jsi instaloval Catalysty od ATI, zkus pro změnu přímo Asusácké http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us
Poslední verze pro tebe je tam 8.69 (ati869_WinXP32.zip).
Jinak ovladače od ATI = naprostá katastrofa. Setkávám se s nimi vcelku často a co do počtu způsobených BSOD směle konkurují ovladačům od Genius.
jo to by asi i sedělo, většinou to padne při scrollování na internetu, srollování v pruzkumníku při náhledech obrázků, nebo na internetu při prohlížení albumů nebo při nějaké flashové aplikaci.
jinak když mrkneš do mojeho prvního postu, jsou tam příklady třech chyb, myslíš, že šechny ty chyby můžu přisuzovat tomu cos mi ted řekl? nebo je jen náhoda, že posledních 10 dumpů bylo s chybou ati2dvag.dll ... pokud ne, byl bys ochotný mrknout ještě na jiné, na ty, které by teoreticky měly vypovídat o té jinačí chybě? nevím jak moc je to časově náročné, tak to po tobě vyloženě nevyžaduju
Každopádně zatím ti patří můj velký dík za tvůj čas, zkusím teda ještě vše poodstraňovat (co se týče driverů) a nahodit drivery z přiloženého CD.
Každopádně co mi ted trochu není jasné .. aktuálně jedu na zapujčené grafice Sapphire X1950XT, ovladače na ni sem instaloval přímo z webu sapphiru, přímo pro tuhle kartu, tzn. jsou nějaké starší, než současné aktuální a už sem minimálně jeden BSOD zaznamenal.
jinak když mrkneš do mojeho prvního postu, jsou tam příklady třech chyb, myslíš, že šechny ty chyby můžu přisuzovat tomu cos mi ted řekl? nebo je jen náhoda, že posledních 10 dumpů bylo s chybou ati2dvag.dll ... pokud ne, byl bys ochotný mrknout ještě na jiné, na ty, které by teoreticky měly vypovídat o té jinačí chybě? nevím jak moc je to časově náročné, tak to po tobě vyloženě nevyžaduju

Každopádně zatím ti patří můj velký dík za tvůj čas, zkusím teda ještě vše poodstraňovat (co se týče driverů) a nahodit drivery z přiloženého CD.
Každopádně co mi ted trochu není jasné .. aktuálně jedu na zapujčené grafice Sapphire X1950XT, ovladače na ni sem instaloval přímo z webu sapphiru, přímo pro tuhle kartu, tzn. jsou nějaké starší, než současné aktuální a už sem minimálně jeden BSOD zaznamenal.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě mrknu i na ty ostatní a dám ti vědět. Pošli mi i ty minidumpy, co se ti vygenerovaly poté, co jsi vyměnil grafickou kartu. Ta chyba v dumpech co jsi mi poslal je typu "neošetřená vyjímka v režimu jádra" a může jí způsobit prakticky cokoliv. Z toho, že vzniká při pokusu subsystému windows něco vykreslit a dojde k ní právě v dynamické knihovně kterou používá ovladač grafické karty usuzuji, že je to právě chyba ovl. GK. Nemáš něco co se týká GK špatně nastaveno v nastavení BIOSu?
Pořádně bych to vyčistil od ovladačů GK a zkusil nainstalovat ty od Asusu. Prozatím bych odinstaloval i ovladače té TV karty.
Pořádně bych to vyčistil od ovladačů GK a zkusil nainstalovat ty od Asusu. Prozatím bych odinstaloval i ovladače té TV karty.
Nejsem si jistý, jestli v tom balíčku co jsem ti posílal už ten poslední pád nebyl práve s tou jinou grafikou, každopádně ihned ti jej odesílám znovu. Naposled včera odpoledne a zatím drží, záleží jestli si nedělám falešné iluze, když už se ta samá chyba projevila opět, ač tedy pouze jednou. Ještě chvíli tedy zkusím současný stav, pak pujde tv tuner ven jak hardwarově, tak softwarově, vyčistím to od současných driverů VGA a nahraju ty ASUSácké.
Jinak neuvědomuju si, co bych mohl mít špatně nastaveno v BIOSu ohledně karty ... v případě AGP slotu bych ještě věděl o změně rychlostí, ale v tomto případě se mi nic nevybavuje. Nataktováno nemám nic, vše na výchozích hodnotách, ani sem nikdy netaktoval. Navíc myslím, že po update BIOSu (proveden před několika dny) by se i ty případné nesrovnalosti mohly srovnat.
Jinak neuvědomuju si, co bych mohl mít špatně nastaveno v BIOSu ohledně karty ... v případě AGP slotu bych ještě věděl o změně rychlostí, ale v tomto případě se mi nic nevybavuje. Nataktováno nemám nic, vše na výchozích hodnotách, ani sem nikdy netaktoval. Navíc myslím, že po update BIOSu (proveden před několika dny) by se i ty případné nesrovnalosti mohly srovnat.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem koukal na pár dalších dumpů a asi tohle: 11.1 jsi tuším vyměnil tu grafickou kartu a od té doby byly ty pády způsobeny ovladači GK. Předtím za to s největší pravděpodobností může něco jiného. Dochází k poškozování struktur správce paměti. Pokud jsi testoval disk+ paměť a bylo to bez závad (efektivní test paměti pomocí třeba GoldMemory je tak 5hodin a výše), zaměřil bych se na ovladač miniportu řadiče disku (nejnovější bude na stránkách výrobce desky), pak bych pokračoval s odstraňováním všech ovladačů filtru souborového systému (antivir, firewall, antispyware atd.) Ve windows existuje nástroj Driver Verifier, kterým lze testovat ovladače. V nejhorším případě ho můžeme nasadit. Ješte mrknu na další dumpy, třeba kápnu na něco konkrétnějšího.
Jinak jak jsi připojen k netu?
Jinak jak jsi připojen k netu?
S tím 11.1. se bohužel pleteš :(
trošku teda nastíním časový horizont mých zoufalých pokusů:
14.1. výměna zdroje za Fortron 700W - ještě ten den se prokázalo, že nemá vliv ... 15.1. ráno vytažen
16.1. update BIOS - taktéž ten samý den se prokázalo, že nemá vliv
18.1. výměna grafiky za X1950XT ... 19.1. první pád na té "nové" grafice ... jedu na ní doteď a od toho posledního pádu (který sem ti ted samostatně posílal) se žádný další pád nekonal
... V ten den 11.1. sem zkoumal kalendář, historie na ICQ a tak různě a myslím, že se na počítači nějaké významné změny neudály, takže nechápu ten zlom, spíš bych v tom nehledal souvislost, ale spíš náhodu
... disk sem netestoval, ten sem rovnou vyměnil
a navíc mezi novým a původním diskem byl na zkoušku i jeden přechodný disk, taky neobstál
... pomocí goldmemory jsem testoval přes noc, pokud se mi to neplete s nějakým jiným SW, ale můžu zkusit provést znovu třeba dnes
... antivir jedu obyč NOD32, pravděpodobně taky nesouvisí, protože sem jel téměř půl roku bez něj a nic se nezměnilo, v různých přechodných obdobích sem ho taky nepoužíval a taky žádná změna; firewall neinstaluju, jediný možný je ten v SP3 od MS; antispyware v současné době taky nemám
... u toho "miniportu na MB" se přestávám chytat :) http://gigabyte.cz/products/mb/driver/g ... 3l_1x.html zde je moje deska, kdybys byl ochotný na to mrknout a říct mi, zda-li tam najdu to co hledám, pomohlo by mi to
... jak to po sobě čtu, připadám si jako ztracený případ
trošku teda nastíním časový horizont mých zoufalých pokusů:
14.1. výměna zdroje za Fortron 700W - ještě ten den se prokázalo, že nemá vliv ... 15.1. ráno vytažen
16.1. update BIOS - taktéž ten samý den se prokázalo, že nemá vliv
18.1. výměna grafiky za X1950XT ... 19.1. první pád na té "nové" grafice ... jedu na ní doteď a od toho posledního pádu (který sem ti ted samostatně posílal) se žádný další pád nekonal
... V ten den 11.1. sem zkoumal kalendář, historie na ICQ a tak různě a myslím, že se na počítači nějaké významné změny neudály, takže nechápu ten zlom, spíš bych v tom nehledal souvislost, ale spíš náhodu
... disk sem netestoval, ten sem rovnou vyměnil

... pomocí goldmemory jsem testoval přes noc, pokud se mi to neplete s nějakým jiným SW, ale můžu zkusit provést znovu třeba dnes
... antivir jedu obyč NOD32, pravděpodobně taky nesouvisí, protože sem jel téměř půl roku bez něj a nic se nezměnilo, v různých přechodných obdobích sem ho taky nepoužíval a taky žádná změna; firewall neinstaluju, jediný možný je ten v SP3 od MS; antispyware v současné době taky nemám
... u toho "miniportu na MB" se přestávám chytat :) http://gigabyte.cz/products/mb/driver/g ... 3l_1x.html zde je moje deska, kdybys byl ochotný na to mrknout a říct mi, zda-li tam najdu to co hledám, pomohlo by mi to
... jak to po sobě čtu, připadám si jako ztracený případ

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nechci se do toho míchat, ale nějak mi to nedá. Jak tak koukám zbývá základní deska. Co ji tak zkusit reklamovat, je-li ještě v záruce. Vždyť snad vše ostatní v PC již bylo vyměněno.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Samozřejmě to může být i MB, jak podotkl Pic. Jinak prostě nainstaluj všechny ty nové ovladače ze sekce "ovladače" (ovladače k chipsetu včetně miniportu řadiče disku jsou Intel INF installation) Nainstaluj ale i nové audio ovladače, i ovladače k síťovce. Nejsi připojen k netu přostřednictvím nějakého USB modemu?
Pokud jsem se sekl s tím datem, jedná se buď o více chyb ovladačů najednou, které se střídavě projevují nebo některý z ovladačů přepisuje oblasti paměti náležející jiným ovladačům, či jádru.
Pokud jsem se sekl s tím datem, jedná se buď o více chyb ovladačů najednou, které se střídavě projevují nebo některý z ovladačů přepisuje oblasti paměti náležející jiným ovladačům, či jádru.
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 20 led 2010 22:34, celkem upraveno 1 x.
Každá dobře míněná rada je vítaná.
... upřesním tedy další běh času :)
Původní sestava: Athlon XP, MB nějaká MSI myslím, RAM DDR1 512MB, VGA GeForce 4200 Ti, HDD WD 120GB, zdroj NONAME 300W, mechanika současná DVD od LG, TV tuner Leadtek Winfast
Před 23 měsíci zakoupeno toto (jako nové): CPU Intel E2200, MB Gigabyte P31 DS3L, A-DATA 2x1GB DDR2, ASUS EAH 3650, Fortron 400W ... tyto komponenty byly vyměněny, vše ostatní zůstalo, BSODy přetrvávaly, jestli v podobě stejné nebo změněné, to jsem tou dobou neregistroval, ono při 160 BSODech za 4 měsíce (to je malé číslo orpoti sestavě Athlon :)) už to člověk vždy bez rozmyslu jen restartuje
Před časem jsem koupil použitý, ale zcela funkční HDD (WD 400GB) u kterého jsem znal původ, protože byl od dobrého kamaráda, který při této příležitosti upgradoval, ale jak sem psal výše, ani zapůjčený jiný HDD na toto neměl vliv.
Takže abych se vrátil k té základní desce ... i tato je od té zcela původní sestavy měněná, ovšem nemůžu popřít, že není vadná, možné to je, jen nemám v současné době možnost výměny.
EDIT: nn, žádný USB modem, jsem napřímo napojen na kabelu co je v bytě
EDIT2: těžko říct, sám vidíš, že hned v prvním postu jsem vyfotil 3 rozdílné chyby, ač je teda spíš náhoda, že na 3 pořízených fotkách jsou 3 rozdíln chyby, většinou se objevuje chyba ati2dvag.dll
... upřesním tedy další běh času :)
Původní sestava: Athlon XP, MB nějaká MSI myslím, RAM DDR1 512MB, VGA GeForce 4200 Ti, HDD WD 120GB, zdroj NONAME 300W, mechanika současná DVD od LG, TV tuner Leadtek Winfast
Před 23 měsíci zakoupeno toto (jako nové): CPU Intel E2200, MB Gigabyte P31 DS3L, A-DATA 2x1GB DDR2, ASUS EAH 3650, Fortron 400W ... tyto komponenty byly vyměněny, vše ostatní zůstalo, BSODy přetrvávaly, jestli v podobě stejné nebo změněné, to jsem tou dobou neregistroval, ono při 160 BSODech za 4 měsíce (to je malé číslo orpoti sestavě Athlon :)) už to člověk vždy bez rozmyslu jen restartuje
Před časem jsem koupil použitý, ale zcela funkční HDD (WD 400GB) u kterého jsem znal původ, protože byl od dobrého kamaráda, který při této příležitosti upgradoval, ale jak sem psal výše, ani zapůjčený jiný HDD na toto neměl vliv.
Takže abych se vrátil k té základní desce ... i tato je od té zcela původní sestavy měněná, ovšem nemůžu popřít, že není vadná, možné to je, jen nemám v současné době možnost výměny.
EDIT: nn, žádný USB modem, jsem napřímo napojen na kabelu co je v bytě
EDIT2: těžko říct, sám vidíš, že hned v prvním postu jsem vyfotil 3 rozdílné chyby, ač je teda spíš náhoda, že na 3 pořízených fotkách jsou 3 rozdíln chyby, většinou se objevuje chyba ati2dvag.dll
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ty pády na původní sestavě vůbec s těmi současnými nemusí souviset. Jinak asi před týdnem jsem dělal PC, kde byly tři chybné ovladače naráz.
Odstranení BSOD znamenalo aktualizovat dva a jeden vyhodit zcela. Někdy je to hold komplikované.
Otestuj tu paměť a aktualizuj ty ovladače pro MB. Uvidíme.
Pokud je to HW chyba, dalo by se to testnout jiným OS. (třeba nějaké live CD linuxu) není to ale stoprocentní.
Dále by mohla být nějaká zmínka v systémovém logu (prohlížeč událostí). Možná by stál za úvahu test pomocí např. Everestu
Odstranení BSOD znamenalo aktualizovat dva a jeden vyhodit zcela. Někdy je to hold komplikované.
Otestuj tu paměť a aktualizuj ty ovladače pro MB. Uvidíme.
Pokud je to HW chyba, dalo by se to testnout jiným OS. (třeba nějaké live CD linuxu) není to ale stoprocentní.
Dále by mohla být nějaká zmínka v systémovém logu (prohlížeč událostí). Možná by stál za úvahu test pomocí např. Everestu
Ouki, tipuju, že během zítřka bych udělal tu aktualizaci ovladačového portfolia :-) na té X1950 mi to totiž hodilo BSOD jen jednou, tak ve mě zůstává kapka naděje, že když je to doposavad stabilní, že by to tak mohlo i zůstat, nebo se na to mám rovnou vyprdnou? Z duvodu, že když už to prostě jednou padlo, tak že to nemá smysl?
Jinak GoldMemory provedu přes noc .. je dostačující ta shareware verze? není pro moje učely nějak omezená?
Co z toho prohlížeče událostí by tě zajímalo? Případně jaký test v Everestu? Prohlížeč událostí vím kde hledat a Everest mám nainstalovaný, takže tady problém snad nebude.
Jinak GoldMemory provedu přes noc .. je dostačující ta shareware verze? není pro moje učely nějak omezená?
Co z toho prohlížeče událostí by tě zajímalo? Případně jaký test v Everestu? Prohlížeč událostí vím kde hledat a Everest mám nainstalovaný, takže tady problém snad nebude.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 7723
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
01 dub 2025 12:37