To jsem již psal, že zpomalení PC kvůli malému místu na disku, si pravděpodobně nevšimneš. A platí to i obráceně. Takže zvětšený oddíl C je v pořádku, a máš jistotu, že ti budou fungovat aktualizace.
A nespecifikoval jsi co znamená zpomalení startu. Takže tady stále konkrétně nevíme jaký problém řešíme.
Takže obecná rada: Jelikož ten disk má hodnoty čtení velmi nízké, tak tam bych hledal příčinu. Buďto na něj zkusit čistou instalaci WIN (třeba i jiné PC), nebo nabootovat z USB Linux, a tam ho otestovat.
zpomalený W10
-
- Master Level 8
- Pohlaví:
Re: zpomalený W10
Nezdržoval by som sa s tým diskom.Podľa CDI už nebeží na 100%.Nechal by som ho ,ako druhý disk.
-
- nováček
- Pohlaví:
cit : A nespecifikoval jsi co znamená zpomalení startu. Takže tady stále konkrétně nevíme jaký problém řešíme.
problém je : start někdy trvá minutu než naběhne přihlášení, když volám thunderbird tak někdy se točí kolečko a nic.. ve správci úloh zastavím proces, pak to naběhne.
Podobně se chovají i jiné app.
Proto chci udělat klon a tím vyloučit chyby disku. Proto jsem si zaregistroval Macrium, ale nějak se nedaří. Mám s macrium zkušenost, před rokem jsem klonoval disk do NTB - bez problémů, sw výborný. asi někde dělám chybu a protože je anglicky tak dělám : pokus/omyl...
Dodatečně přidáno po 17 minutách 35 vteřinách:
AOMEI partition je taky anglicky a mám dojem že nejde zvolit pouze jeden rozdělený disk. už jsem jej odistaloval.
problém je : start někdy trvá minutu než naběhne přihlášení, když volám thunderbird tak někdy se točí kolečko a nic.. ve správci úloh zastavím proces, pak to naběhne.
Podobně se chovají i jiné app.
Proto chci udělat klon a tím vyloučit chyby disku. Proto jsem si zaregistroval Macrium, ale nějak se nedaří. Mám s macrium zkušenost, před rokem jsem klonoval disk do NTB - bez problémů, sw výborný. asi někde dělám chybu a protože je anglicky tak dělám : pokus/omyl...
Dodatečně přidáno po 17 minutách 35 vteřinách:
AOMEI partition je taky anglicky a mám dojem že nejde zvolit pouze jeden rozdělený disk. už jsem jej odistaloval.
-
- Level 6
- Pohlaví:
SABRIK2 píše:Proto chci udělat klon a tím vyloučit chyby disku.
Pokus uděláš klon z vadného disku, tak se může stát, že ten klon bude vadný, a nezjistíš nic. Takže to otestuj na jiném systému.
-
- Master Level 8
- Pohlaví:
Na Alze teraz napr.https://www.alza.cz/apacer-as350x-512gb-d6497753.htm?o=8
-
- Level 6
- Pohlaví:
Kup si to nové, když to nefunguje umí poradit každá LAMA ...
Pro takovéhle rady sem tazatelé nechodí.
Pro takovéhle rady sem tazatelé nechodí.
-
- Master Level 8
- Pohlaví:
S takými SSD diskami za pár korún sa neoplatí zdržovať.Tento má zápis iba 3200GB,1200hodín a už mu CDI ukazuje dobrý na 99%.
Pre porovnanie.
Pre porovnanie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Co tedy budeme delat abychom nebyli lamy, opravovat SSD? To se vyhazuje.
Je absolutni nesmysl kupovat nove SATA SSD, kdyz ma ten pocitac M.2 NVMe slot.
Opakuji, NVMe disk je 10x-20x rychlejsi.
Na SATA muze zustat Linux, disky mohou byt v PC oba soucasne a OS se vybere pres BOOT menu pri startu.
Je absolutni nesmysl kupovat nove SATA SSD, kdyz ma ten pocitac M.2 NVMe slot.
Opakuji, NVMe disk je 10x-20x rychlejsi.
Na SATA muze zustat Linux, disky mohou byt v PC oba soucasne a OS se vybere pres BOOT menu pri startu.
-
- nováček
- Pohlaví:
povedlo se mi udělat klon, ale na menší disk (120 GB). Počitač šlape perfektně, rychlost odpovídá původní, je to neuvěřitelné. Aplikace reagují okamžitě na stisk myši.
Malý problém je ve snaze použít disk co jsem klonoval. Nejsem schopen jej naformátovat tak aby se nesnažil o opravu. Připojit jej mohu pouze přes USB, jinak modrá obrazovka s nabídkou na způsoby oprav ale žádná nedopadne dobře. Myslel jsem že jej použiju na data ale nejde to. půjde na SD.
Na m.2 je nějaký win který tam byl při koupi desky ke kterému nemám kód, ale PC mi vyhovuje tak jak je teď.
Mám v úmyslu koupit nový disk 1T a opět jej rozdělit, ale až přijde důchod.
Moc děkuji všem za rady a návody.
Malý problém je ve snaze použít disk co jsem klonoval. Nejsem schopen jej naformátovat tak aby se nesnažil o opravu. Připojit jej mohu pouze přes USB, jinak modrá obrazovka s nabídkou na způsoby oprav ale žádná nedopadne dobře. Myslel jsem že jej použiju na data ale nejde to. půjde na SD.
Na m.2 je nějaký win který tam byl při koupi desky ke kterému nemám kód, ale PC mi vyhovuje tak jak je teď.
Mám v úmyslu koupit nový disk 1T a opět jej rozdělit, ale až přijde důchod.
Moc děkuji všem za rady a návody.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Proc nenaklonujes ten stavajici disk na M.2 disk, kdyz tam je ?
Je obrovska skoda nevyuzit M.2 disk na system.
Je obrovska skoda nevyuzit M.2 disk na system.
-
- Level 6
- Pohlaví:
Softwarově opravit SSD lze, už to tady bylo zmíněno.
A pokud někdo nechce/nemůže utrácet peníze za novou věc, tak se snaží problém vyřešit tak, aby ty peníze za nové věci utratit nemusel
Tazatel v tomto případě příčinu zpomalení zjistil, klonování ze zpomaleného disku „snad“ proběhlo bez chyb, a teď může původní SSD přeformátovat a vyzkoušet, a klidné dále používat.
A pokud někdo nechce/nemůže utrácet peníze za novou věc, tak se snaží problém vyřešit tak, aby ty peníze za nové věci utratit nemusel
Tazatel v tomto případě příčinu zpomalení zjistil, klonování ze zpomaleného disku „snad“ proběhlo bez chyb, a teď může původní SSD přeformátovat a vyzkoušet, a klidné dále používat.
-
- nováček
- Pohlaví:
atari mě pochopil: ..a teď může původní SSD přeformátovat a vyzkoušet, a klidné dále používat...
Přesně to chci ale nedaří se mi původní disk sformátovat tak aby mi nevnucoval nějakou opravu. Pamatuje si že byl na něm systém. Existuje něco co odstraní svazek pro obnovení ?
Zkoušel jsem to i NIUBI ale nedaří se.
díky
Přesně to chci ale nedaří se mi původní disk sformátovat tak aby mi nevnucoval nějakou opravu. Pamatuje si že byl na něm systém. Existuje něco co odstraní svazek pro obnovení ?
Zkoušel jsem to i NIUBI ale nedaří se.
díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3291
-
od vica