Win7 vs Win8 - co vy? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Win7 vs Win8 - co vy?
Nekřičí proto, že je překvapením, že na Vistě vůbec něco jede 

Jenze MAC OS, ma proti jakekoliv distribuci linuxu jednu obrovskou vyhodu - on totiz Steve Jobs prisel na to, ze je treba vymyslet JEDNO graficke rozhrani, ktere se nebude menit kazdych pul roku a na kazdou vec jednu aplikaci, ktera se nemeni podle toho, ze se jeji autori na projekt vybodli a nebo dvacet tymu zkousi vyrobit to same a pokazde to funguje jinak nez se ocekava a dodelane to nebude nikdy.
Tudiz aplikace pro Mac OS je funkcni neustale, pripadne pouze za cenu drobnych uprav. Kdezto aplikace urcenou pro Linux je nutne neustale aktualizovat, jinak nebude za pul roku spustitelna, protoze to co vyzaduje v systemu uz davno neni. Proto se do vyvoje vetsich aplikaci nikdo nehrne, protoze datem vydani podpora nekonci.
Tedy kdyz si normalni uzivatel nainstaluje nejakou distribuci linuxu - treba Suse nebo Ubuntu, zjisti, ze v systemu je na kazdou vec aspon 5 aplikaci, z nich vetsina je v nejake verzi 0.47 a nema polovinu funkci ktera je potreba (to jsou ty tisice aplikaci zdarma, pricemz ve skutecnosti by jich stacilo par desitek, ale dodelanych). PDF se treba ve vychozim nastaveni otvira v Gimpu a pouzitelnou aplikaci je treba stahovat. A jakmile clovek zacne instalovat dalsi aplikace, hledaje nejakou co umi vse co od ni chce - najednou z niceho nic konflikt baliku, zmackne vyresit (automaticky), aby nakonec zjistil, ze se mu v ramci reseni odinstalovalo graficke rozhrani - treba cele KDE - a s tim uz si sam poradit nedokaze.
A presne stejnou cestou jako Apple jde Microsoft s Windows 8 - jeden OS pro tablety, telefony a pocitace - coz neuveritelnym zpusobem zjednodusuje vyvoj aplikaci, staci aplikaci uzposobit pro jednotliva rozliseni a v podstate je hotovo. Dlazdice, Aero a podobne ptakoviny jsou pouze kosmeticke zalezitosti tykajici se grafickeho rozhrani, se samotnym operacnim systemem nemaji naprosto vubec nic spolecneho. Nema cenu cekat, ze Microsoft vymysli neco jako pokracovani Windows 7 - bude to pokracovani Windows 8. Jedine, co se muze zmenit je ono graficke rozhrani, system pod nim zustane stejny jako Windows 8.
Mozna by stalo za to udelat anketu, kdo z tech co jsou tak pevne presvedceni jak jsou Windows 8 spatne je vubec nekdy videl - jak to tak vypada, tak jich moc nebude. Dokonce bych rekl, ze je nevideli ti, co jsou nejvic proti (nemyslim nikoho konkretniho, ale obecne), protoze kdyz se jich zeptam co konkretne jim vadi, tak znaji jen ty dlazdice
Tudiz aplikace pro Mac OS je funkcni neustale, pripadne pouze za cenu drobnych uprav. Kdezto aplikace urcenou pro Linux je nutne neustale aktualizovat, jinak nebude za pul roku spustitelna, protoze to co vyzaduje v systemu uz davno neni. Proto se do vyvoje vetsich aplikaci nikdo nehrne, protoze datem vydani podpora nekonci.
Tedy kdyz si normalni uzivatel nainstaluje nejakou distribuci linuxu - treba Suse nebo Ubuntu, zjisti, ze v systemu je na kazdou vec aspon 5 aplikaci, z nich vetsina je v nejake verzi 0.47 a nema polovinu funkci ktera je potreba (to jsou ty tisice aplikaci zdarma, pricemz ve skutecnosti by jich stacilo par desitek, ale dodelanych). PDF se treba ve vychozim nastaveni otvira v Gimpu a pouzitelnou aplikaci je treba stahovat. A jakmile clovek zacne instalovat dalsi aplikace, hledaje nejakou co umi vse co od ni chce - najednou z niceho nic konflikt baliku, zmackne vyresit (automaticky), aby nakonec zjistil, ze se mu v ramci reseni odinstalovalo graficke rozhrani - treba cele KDE - a s tim uz si sam poradit nedokaze.
A presne stejnou cestou jako Apple jde Microsoft s Windows 8 - jeden OS pro tablety, telefony a pocitace - coz neuveritelnym zpusobem zjednodusuje vyvoj aplikaci, staci aplikaci uzposobit pro jednotliva rozliseni a v podstate je hotovo. Dlazdice, Aero a podobne ptakoviny jsou pouze kosmeticke zalezitosti tykajici se grafickeho rozhrani, se samotnym operacnim systemem nemaji naprosto vubec nic spolecneho. Nema cenu cekat, ze Microsoft vymysli neco jako pokracovani Windows 7 - bude to pokracovani Windows 8. Jedine, co se muze zmenit je ono graficke rozhrani, system pod nim zustane stejny jako Windows 8.
Mozna by stalo za to udelat anketu, kdo z tech co jsou tak pevne presvedceni jak jsou Windows 8 spatne je vubec nekdy videl - jak to tak vypada, tak jich moc nebude. Dokonce bych rekl, ze je nevideli ti, co jsou nejvic proti (nemyslim nikoho konkretniho, ale obecne), protoze kdyz se jich zeptam co konkretne jim vadi, tak znaji jen ty dlazdice

- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
memphisto píše:Za me W7, ale osmicky bych se nebal. Rychlejsi, sviznejsi prace. Je to o zvyku. A nenech se rozhodit tim, ze tu par jedincu, co nema 3 eura na originalku krici, ze na tom nejdou hry... proc nervete, ze BF3 a Just cause jde jenom na Viste a vyssim OS? To je uplne to same...
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
To nejsou jen tři eura... Když to tak sečtu, tak je to dohromady cca +/- 15000 Kč. Za to všechno... Za to mi Windows 8 opravdu nestojí.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
No vidíš. Na Steamu mám cca 120 her za X tisíc a stěžuji si, ze by něco nefungovalo? Ne. Tak na něco ty vydané peníze asi byly a když na to nemáš, tak je proste nepouzivej... Jsou i free varianty. Jak by se ti líbilo, kdybys dělal X let na softu a pak si jej někdo sproste ukradl? Navíc nechápu, jak můžeš na zaklade kradenych her vynést soud, ze ten Win je na houby, ze to tam nejde..
Sent from my iPad using Tapatalk
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
To, ze nefunguje warez verze hry, ktera je o 5-10 let starsi nez operacni system, NENI vina Microsoftu. Protoze aktualizovana verze - legalni - tech samych her pod Windows 8 FUNGUJE. Tedy se jedna o problem, ktery je davno vyresen.
Tudiz nelze obecne tvrdit, ze hra XY nefunguje na Windows 8, kdyz lze snadno dokazat ze funguje.
Co maji rikat takovi zakaznici Apple - tam uz po 3 letech nespusti novy sw na Iphonu, protoze vyzaduje verzi OS ktera na jejich zarizeni nejde nainstalovat. A nevypada to, ze by se kvuli tomu hromadne upalovali pred sidlem Apple.
Tudiz nelze obecne tvrdit, ze hra XY nefunguje na Windows 8, kdyz lze snadno dokazat ze funguje.
Co maji rikat takovi zakaznici Apple - tam uz po 3 letech nespusti novy sw na Iphonu, protoze vyzaduje verzi OS ktera na jejich zarizeni nejde nainstalovat. A nevypada to, ze by se kvuli tomu hromadne upalovali pred sidlem Apple.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 05 kvě 2013 11:49, celkem upraveno 1 x.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vynáším soud proto, protože na Windows 7 tyto hry normálně jdou... Proč tedy přecházet na novější Windows 8, když mohu mít u starého vše zdarma. Steam nemám rád, už jen kvůli jeho bezpečnosti. Nešířím tím warez, ale přiznejme si, že je to prostě tak. 
A GTA IV mám koupenou. Na Windows 7 žádný problém. Na Windows 8 se ani nespustí.

A GTA IV mám koupenou. Na Windows 7 žádný problém. Na Windows 8 se ani nespustí.

Nespusti se u tebe, a dokud nenainstalujes aplikace, ktere ta hra vyzaduje k funkci, ale ktere ty z nejakeho duvodu instalovat nechces, tak se ten problem nevyresi nikdy. TO ALE NENI PROBLEM WINDOWS 8!
A byt tebou, tak se na verejnem foru nezminuju o tom, co vsechno mas postahovane za hry.....
A byt tebou, tak se na verejnem foru nezminuju o tom, co vsechno mas postahovane za hry.....
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak mi tedy pověz Peťo22, co bych měl nainstalovat? Instaluji vše, co je potřeba ve Windows 7.

Mas instalovanou posledni verzi klienta Microsoft Games?
On i ten Steam ty hry patchuje automaticky.....
Naposledy upravil(a) petr22 dne 05 kvě 2013 12:12, celkem upraveno 1 x.
Já měl Windows 8 release preview a až na ten start (pak jsem zjistil, že se dá stáhnout metro disabler) a angličtinu jsem byl spokojen. Nejvíc se mi líbil správce úloh. Viz http://jnp.zive.cz/windows-8-konecne-vy ... ravce-uloh . Používal jsem je dokud nevypršela licence
Když chci poradit ohledně svého PC vždy mám na mysli tento počítač v podpisu
ZDROJ : MaxPower 500 W
CPU : AMD Phenom II x4 925 2,8 GHz
RAM : 4x1 GB
GPU : Gigabyte HD 7850 OC 2GB
MB : MSI KA790GX
ZDROJ : MaxPower 500 W
CPU : AMD Phenom II x4 925 2,8 GHz
RAM : 4x1 GB
GPU : Gigabyte HD 7850 OC 2GB
MB : MSI KA790GX
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Mas instalovanou posledni verzi klienta Microsoft Games?
Ano, samozřejmě že mám... Nicméně u některých her se tento client nepotřebuje.
Když to řeknu laicky, tak Windows 7 spustí téměř vše a bez keců... A Windows 8 to třeba spustí také, ale s desítkami dalších kravin a aktualizací. O takový OS prostě nestojím. A sdílím tento názor...

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
No a kdybys měl steam, tak ten ma něco jako emulátor a je mu jedno na jakem OS jede. Tam spustil všechno. Hraju na W7 i na 8 Commander Keena!
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”