Jaký Windows na pomalejší notebook??

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Odpovědět
Luis
Level 3.5
Level 3.5

Jaký Windows na pomalejší notebook??

Příspěvek od Luis »

Mám notebook HP6735s asi tak 4-5let starý... Procesor: Sempron 2GHZ Grafika: ATI HD3200... nic moc... Nicméně původně po koupě na něm byly Visty po roce používání jsem tam hodil sedmičky a teď osmičky... bylo těžké sehnat ovladač na grafiku pro W8, který by podporoval OpenGL v tom notebooku takže pod osmičkama například nejdřív nefungoval Minecraft apod... to jsem vyřešil nějakým novějším ovladačem... ale stejně nevím jestli tam mám tenhle systém nechat.. chci aby ten notebook byl co nejsvižnější takže jsem s říkal jestli bych tam třeba neměl dát XP, který mají oficiální podporu a mají menší požadavky jako novější systémy... jenomže jsem slyšel že na kompech s XP je nejvíce virů a že už je to moc starý a děravý systém.. tak jsem se chtěl jenom zeptat jestli má smysl v téhle době dávat na notebook systém u kterého za pár měsíců končí podpora od MS. A jestli by to bylo svižnější...
CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
karlos
Master Level 8
Master Level 8

Re: Jaký Windows na pomalejší notebook??

Příspěvek od karlos »

Bylo. Na všech svých počítačích provozuji WIN XP k mé plné spokojenosti. Co se virů týče, jedu řadu let bez antiviru a pouze cca jednou týdně kontroluji počítač pomocí MWAV. Jelikož nejsem nijak zbrklým klikačem na všechno, co se mi ukáže a navštěvuji již jen prověřené stránky, neměl jsem zatím žádný významný problém. Až mi XP jednoho krásného dne přestanou fungovat, přejdu na Linux.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
CratorCZ
nováček

Příspěvek od CratorCZ »

Win XP jsou to nejověřenější win na PC unesou je i PC který nejsou tak silný ;) ale myslím že i Visty by jsi tam nacpal :)
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5

Příspěvek od wattmetr »

2CratorCZ: Myslím, že umíš číst, takže sis určitě přečetl, že Visty tam měl, dokonce i sedmičky a osmičky a zajímá ho, který systém je pro ten starší ntb nejvhodnější.
Já osobně souhlasím s Karlosem a dal bych tam XPéčka.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
the ProtoType
Level 4
Level 4

Příspěvek od the ProtoType »

Visty? Ty jsi blázen.
Win XP bude nejlepší volba...
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. :D

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvek od petr22 »

Ja bych tam dal to, na co je platna licence - coz budou velmi pravdepodobne OEM Visty
Michael Michael
Level 3.5
Level 3.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael Michael »

Mam notebook stary priblizne 11let. Xp je asi to nejlepsi co jsem tam mohl dat. Rychly start i beh.

-- odesláno z Tapatalku
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5

Příspěvek od wattmetr »

Pochopitelně jsem měl na mysli OS s licencí. Je pravda, že pokud tam byly Visty při koupi, jak píšeš, bude celkem i rozumné je tam dát zpátky.
Z mé zkušenosti: Provozuji W Vista Home Basic na cca 8 let starém PC (Acer M1100) a při dodržování jakési řekněme PC hygieny a pravidelném aktualizování chodí bez problému k mé plné spokojenosti.
Jinak bacha na XP bez licence, mám dvoje (nenainstalované) a rychle jsem od nich utekl, chovají se občas (často) úplně nevyzpytatelně :evil:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Luis
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od Luis »

s licencí mám jak sedmičky tak osmičky a visty mám ale jenom oem právě na ten noťas ale nemám k tomu cd ani recovery oddíl a stejnak tam visty už nechci.. a ty xpéčka by mi když tak dal originální cd kámoš.. takže s tímhle bez starostí ;)
CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
liborek
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvek od liborek »

To bych rád věděl kolik má kámoš licencí.....
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Odpovědět

Zpět na „Windows 11, 10, 8...“