Ahoj.
Na notebooku jsem přeinstaloval na Windows 8 z MSDN .
Ve škole pracujeme s Autodesk Inventor 2012. Když jsem si ho chtěl nainstalovat na čistý systém, nejprve během instalace vyhodil error, protože nemohl aktualizovat na potřebyný framework 3.5.1. Když jsem ho v Program Features ručně povolil a on se nainstaloval, začala instalace hlásit error "LiteHTML.dll is missing from your computer. Reinstall program."
Nagooglil jsem, že instalace se má spustit v kompatibilitě s windows XP. Inventor se pak skutečně nainstaloval, ale spustit stejně nešel. Potom, co jsem nainstaloval VisualStudio 2010 mi již windows vykazoval chybějící *.dll soubory téměř u všech aplikací.
Dal jsem Restart PC settings. Problém přetrval.
Co bych měl udělat, aby se error již nezobrazoval ? Existuje nějaká komplexní instalce instalace *.dll knihoven ?
Našel jsem sopustu návodů, ale někde se píše, že volně stažitelné dll bývají zavirované a programy, co tvrdí, že knihovny opraví jsou většinou dost pochybné ..
Předem díky za pomoc
Error *.dll souborů Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Error *.dll souborů
Příčinou může být poškozené, nebo nelegální instalační medium, či OS.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
instalační médium - legálního původu je - msdn.
při úplně první instalaci šlo vše bez problémů, ale potom jsem kvůli nepovedenému upgradu BIOSu přeinstaloval a od té doby jsou problémy ..
při úplně první instalaci šlo vše bez problémů, ale potom jsem kvůli nepovedenému upgradu BIOSu přeinstaloval a od té doby jsou problémy ..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Původní BIOS jsi asi nezálohoval? Proč jsi aktualizoval, když bylo vše OK? Máš-li možnost, dej tam původní verzi BIOSu, ale příčina může být i jinde.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
No a jaké knihovny ti konkrétně chybí?
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ne, já jsem bohužel takový looser, že jsem tam ten BIOS zkoušel dát jen tak abych to zkusil.. vím, že to byla obrovská chyba ..
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Čer 2013 21:13) ---
nejsem si úplně jsitý pojmem "knihovny" - nejsem si jistý, o co se jedná. chyběl mi LiteHTML.dll
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Čer 2013 21:14) ---
Je mi divné, že problém s chbějícím dll se objeví až po tom, co v ProgramFeatures povolím FrameWork 3.5.1 ale když se ho zpětně snažím zakázat, problém už nezmizí
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Čer 2013 21:13) ---
nejsem si úplně jsitý pojmem "knihovny" - nejsem si jistý, o co se jedná. chyběl mi LiteHTML.dll
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Čer 2013 21:14) ---
Je mi divné, že problém s chbějícím dll se objeví až po tom, co v ProgramFeatures povolím FrameWork 3.5.1 ale když se ho zpětně snažím zakázat, problém už nezmizí
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ale LiteHTML.dll je dynamická knihovna od Autodesku. Ta ti může chybět pouze při spouštění Inventoru.
Ty mluvíš i o dalších dll po instalaci VS2010
Ty mluvíš i o dalších dll po instalaci VS2010
Potom, co jsem nainstaloval VisualStudio 2010 mi již windows vykazoval chybějící *.dll soubory téměř u všech aplikací.
název těch dalších nevím; že mi chybí právě LitemHtml.dll vím, protože jsem se tu chybu snažil identifikovat pouze pro autodesk
jaká je souvislost mezi framworkem a dll ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Čer 2013 21:48) ---
Vím, že jsem hodně zmatený:
Je možné, že jsem narazil náhodou na dll soubory, které úplně standrardně nemusely být přítomny a měl jsem je stáhnout třeba z takovéto stránky ? http://www.dll-files.com/dllindex/index-l.shtml
jaká je souvislost mezi framworkem a dll ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Čer 2013 21:48) ---
Vím, že jsem hodně zmatený:
Je možné, že jsem narazil náhodou na dll soubory, které úplně standrardně nemusely být přítomny a měl jsem je stáhnout třeba z takovéto stránky ? http://www.dll-files.com/dllindex/index-l.shtml
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
jaká je souvislost mezi framworkem a dll
Asi taková, že rámec .NET Framework je vlastně souborem dynamických knihoven (běhové prostředí a knihovny tříd), které jsou třeba ke spuštění programů pro platformu Microsoft .NET Framework.
Je to podobné jako u aplikací napsaných třeba v Javě nebo C/C++, které pro svůj běh potřebují další podpůrný kód, který se do systému dodá přávě v dynamických knihovnách.
Lépe ti to asi vysvětlit nedokážu.
Je možné, že jsem narazil náhodou na dll soubory, které úplně standrardně nemusely být přítomny a měl jsem je stáhnout třeba z takovéto stránky ?
Dynamické knihovny mnohokrát existují v různých verzích a mnohdy potřebuje aplikace k běhu konkrétní verzi, s jinou buď nepracuje vůbec nebo chybně.
Proto např. některé instalátory aplikací instalují s aplikací i balíček Microsoft Visual C++ Redistributable Package, aby zajistily, že budou v systému potřebné dynamické knihovny.
Nějaké manuální stahování a kopírování do systému nedoporučuji.
Namrskej tam všechny Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Packages, a to jak x86, tak x64, Microsoft .NET Frameworky a uvidíš.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Čer 2013 00:37) ---
Prohledej počítač, jestli někde najdeš LiteHTML.dll. Pokud tam někde bude, podívej se na toto. Ůpravou hodnoty registru CWDIllegalInDllSearch, se dá ve Win8 ovlivnit algoritmus vyhledávání dynamických knihoven.
Nainstaloval jsem Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Packages x86, nejsem si jistý jestli jsem nainstaloval i verzi x64 protože během instalace se po doběhnutí progress baru vypne. Framework 3.5 jsem nainstaloval.
Všechny dll soubory, které jsou k instalaci potřeba jsou v složce Inventoru uloženy ve složce Setup. Mám tedy postupovat podle návodu tady ? http://support.microsoft.com/kb/2264107/cs . Úplně jsem ho nepochopil, netýká se pouze nainstalovaných aplikací ?
Všechny dll soubory, které jsou k instalaci potřeba jsou v složce Inventoru uloženy ve složce Setup. Mám tedy postupovat podle návodu tady ? http://support.microsoft.com/kb/2264107/cs . Úplně jsem ho nepochopil, netýká se pouze nainstalovaných aplikací ?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mám tedy postupovat podle návodu tady ? http://support.microsoft.com/kb/2264107/cs . Úplně jsem ho nepochopil, netýká se pouze nainstalovaných aplikací ?
Zkus to. Týká se to všech aplikací (starých i nově instalovaných), které načítají některé dll dynamicky (až po inicializaci aplikace, v době kdy to určí programátor voláním určitých API funkcí)
Našel jsi někde v počítači tu LiteHTML.dll?
nalezl jsem v počtači tyto
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 3086
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
včera, 06:56
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4503
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
-
IDM hláška o nemožném stažení souboru Příloha(y)
od bluenite » 04 črc 2024 11:08 » v Vše ostatní (inet) - 2
- 4339
-
od bluenite
06 črc 2024 19:40
-
-
- 5
- 3270
-
od L.L