Dobrý den,
Čerstvý notebook Asus X550X, dvě jádra, 4GB RAM, 5400 ot. HDD, nějaká obyčejná grafika Intel. Počítač přišel s Win8 (64bit), vše se zdálo bez problémů. Po nainstalování Win8.1 občas počítač přestane reagovat. Nejde na nic kliknout, pouze jezdit kurzorem, když se kurzorem sjede na lištu, občas se objeví hodiny (ne vždy). Nejde nic stisknout na klávesnici (ctr alt del, alt F4, esc...nic). Pomůže jen opětovné stisknutí tlačítka power (předpokládám, že jde nativně o uložení do režimu spánku a při druhém stisku tedy o probuzení z režimu spánku?), vše funguje najednou bez problémů dál. Nikdy jsem si nevšiml, že by mi počítač přestal fungovat "pod rukama", problém vždy nastane ve chvíli, kdy zapnutý počítač chvíli leží ladem. Jsem si téměř jistý, že před aktualizací na Win8.1 se problém neobjevoval.
V tuto chvíli jsem akorát updatoval na Win 8.1, odinstaloval předinstalovaný McAfee a jakýsi ASUS "always on" nebo co to bylo, nainstaloval Avast a Spyware Terminator, nainstaloval Google Chrome,všechny dostupné aktualizace microsoftu a Classic Shell. Windows jsem nastavil tak, aby co nejvíc připomínaly Win7 (čili start na plochu, vypnutí aktivních rohů...). Nic jiného se (kromě krátkého surfování) zatím s počítačem nedělo.
Nějaké nápady, kterým směrem bych se měl ubírat při hledání řešení?
Windows 8.1 vždy po čase přestane reagovat
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1774
-