Velmi pomalé bootování Windows
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Velmi pomalé bootování Windows
Dobrý den, u Windows(XP Pro+SP2) se mi často stává že při bootování (obrazovka Windows s tím animovaným posuvníkem), trvá něco kolem minuty a půl. Jindy mi to normálně do 10sekund naběhne, takže netuším co mi to způsobuje. Snad možná nějaká chybka v načítání z harddisku(Seagate 250GB, SataII, 8MB)? Už mi někdo radil že to může být tím že mám nainstalovaný nějaký nVidia řadič IDE. Bohužel nejsem odborník, takže se musím zeptat. To jej mohu jen tak "beztrestně" odinstalovat PřidatOdebratProgramy/NVidia drivers/ Nvidia IDE driver a neinstalovat žádný jiný? A jak se bude PC chovat po tomto případném odinstalování(abych nebyl překvapený něčím co naprosto neznám). Děkuji za pomoc.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
karlos píše:Nebude TO tvůj případ?
nene není to můj případ, protože mám chipset nForce 4 a navíc se mi pc nijak nezasekává,neresetuje ani nevypisuje bůhvíjaké smrtící hlášky

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tady je sbírka ovladačů, který je nejvhodnější pro tu, kterou základní desku, ale neporadím: http://www.pegasoft.cz/index.php?rubrika=71
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tady je debata k driverům, jestli z toho budeš moudrý nevím: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=17361
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
A co složka Prefetch ve Windows. Do ní se ukládájí data programů, aby při dalším spuštění naběhly rychleji. V Prefetchi je právě i spouštění Windows---nepromazával si tuto složku?
Dále mě napadá, jestli máš Prefetch vůbec funkční. Pokud by jsi optimalizoval Win a zakázal jsi klasickou službu Plánovač úloh, tak se Prefetch stává zbytečnou složkou a data pro rychlejší spouštění se tam neukládaj. To znamená, že jsi přišel i o rychlejší bootování Winu.
Chtělo by to zkontrolovat...
Dále mě napadá, jestli máš Prefetch vůbec funkční. Pokud by jsi optimalizoval Win a zakázal jsi klasickou službu Plánovač úloh, tak se Prefetch stává zbytečnou složkou a data pro rychlejší spouštění se tam neukládaj. To znamená, že jsi přišel i o rychlejší bootování Winu.
Chtělo by to zkontrolovat...
K čemu nám je, že zítra bude líp, když pokaždé, když se ráno probudíme, je dnes.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Chybička se vloudila....nebylo to tím Prefetch ve Windowsech ale přímo jak mi tu někdo psal IDE řadičem...myslel jsem si že je to tím Prefetch, ale teď jsem formátoval komplet disk a instaloval znovu to samé. A jakmile sem nainstaloval Ide řadiče od Asusu(z orig. cd od výrobce) tak automaticky MINIMÁLNĚ 3x po sobě jeden a půl minutové bootování windowsů. Tak jsem ty řadiče zase odinstaloval a v pohodě běží a nabíhá OS za chvilku. Tak sorry za minulé klamání.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3750
-
od Kopi
Zobrazit poslední příspěvek
04 srp 2024 11:47
-
- 6
- 7845
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-
- 4
- 2485
-
od PARKR
08 úno 2025 09:18
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 3619
-
od muffin105
24 lis 2024 14:41
-
-
- 2
- 5546
-
od HelFix