acer a windows
acer a windows
Ahoj, potřeboval bych poradit,tchyne ma acer notebook a když ho chce zapnout tak se objeví jen černá obrazovka kde je napsáno například media test failure check cable ,exiting broadcom ,no bootabble device,insert boot disk and press any key. Nevíte někdo co s tím?žádné cd od toho nemá a ani v záruce to není.Našel jsem co si o alt +f10 ale to nereaguje,jediné co šlo tak f2 se dostat do biosu ale to je vše.Moc děkuji všem za rady.Díky
-
- Pohlaví:
Re: acer a windows
Tak si v BIOSu ověř, zda BIOS vidí disk (pravděpodobně ne).
a jak to mam udělat,omlouvám se nejsem v tom tak sběhlý pc mam tady u sebe jen nevím co s tím,děkuj.
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Kvě 2014 12:38) ---
budu každému vděčný z apomoc
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Kvě 2014 13:14) ---
hlavně mi jde o to jestli jde jen o to,že se musí obnovit windows i když ho nemá tak jestli stačí koupit nebo sehnat windows a nebo jestli je s tím něco horšího
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Kvě 2014 12:38) ---
budu každému vděčný z apomoc
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Kvě 2014 13:14) ---
hlavně mi jde o to jestli jde jen o to,že se musí obnovit windows i když ho nemá tak jestli stačí koupit nebo sehnat windows a nebo jestli je s tím něco horšího
-
- Pohlaví:
Hledej něco takového:
Jestli půjde obnovit windows zálwží na tom, v jakém stavu je ten disk. Taky může být vada jinde.
Jestli půjde obnovit windows zálwží na tom, v jakém stavu je ten disk. Taky může být vada jinde.
mužu se zeptat kde to v tom biosu najdu to co si sem dal prostřednictvím toho obrázku?Omlouvám,jeslti mam stupidní otázky ale jak říkám nejsem v tom moc sběhlý co se týče řešení problému u pc.jinak je to acer aspire 5742
-
- Pohlaví:
Nemůžu. Nemám tento ntb. Ptej se strejdy googla, nebo prostuduj manuál. Případně existují servisy.
já vyfotím co tam je a pošlu to sem
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Kvě 2014 13:57) ---
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Kvě 2014 13:57) ---
Tak disk BIOS vidí.Zkusil bych obnovu Windows,ale pozor přijdeš o data co máš na Céčku.U Aceru by to mělo jít obnovit,tak že po zapnutí zmáčkneš dohromady klávesy Alt+F10 a poté heslo šest nul .U mého Aceru to tak funguje,případně prostuduj manuál-pokud ho máš.
takže disk určitě není poškozen?mě právě to alt +f10 nereaguje a manual nemam no.
Zda je poškozen takto z BIOSU nezjistíš.Na to jsou utility.Tu kombinaci zkoušej vícekrát.Mě se to chytlo vždy až na asi pátý pokus.Je potřeba ty klávesy držet současně ,těsně po zapnutí notebooku.
-
- Pohlaví:
Manuál jistě najde Google!
U modelů s operačním systémem prosím využijte následujícího postupu: Po prvotní instalaci Vám instalační program nabídne možnost vytvoření záložního CD/DVD, tuto možnost určitě doporučujeme. Pokud jste si nevytvořili záložní CD/DVD, poté je ještě poslední možnost obnovení skrytého oddílu disku, kde se nachází systém.Avšak možné pouze v případě, že jste nijak nepozměnili rozdělení oddílů.
Postup:
Při startu prosím stiskněte klávesu F2, abyste se dostali do Biosu, kde nastavte parametr D2D Recovery na ENABLE , dále použijte možnost Save and restart
Při restartu stiskněte kombinaci kláves Alt+F10 a dále pokračujte dle pokynů.
Pokud si nešťastnou náhodou či úmyslně zrušíte skrytou partition a nemáte vytvořeno CD/DVD recovery, poté je potřeba obrátit se na autorizované středisko.Služba je samozřejmě zpoplatněna.
mě právě ta alt+f10 nejde.a z těch fotek se dá vyčíst jestli s tím je něco vážnějšího nebo jen je třeba nahrát ten windows?díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8167
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30