Zdravim,
dneska jsem chtěl přeinstalovat win 8.1, normálně se mi spustil instalator, systémový SSD jsem zformátoval a pak naskočila chyba viz obrázek, že system se na tento oddíl nemůže nainstalovat. Mám celkem 5 HDD, tak jsem to zkusil na další a u všech to házelo stejnou chybu.
Na googlu jsem našel, že by mělo pomoct odpojít všechny ostatní disky a nechat jen ten, kam se má nainstalovat systém. Udělal jsem to a ted to háže tuhle chybu:
Zkoušel jsem win8, win 8.1 a origo win7, u všech stejná chyba.
Nevim jestli to má nějákej význam, ale dneska ještě před instalací zapojil do PCI sata řadič, protože jsem měl všechny porty plný a neměl jsem kam dát mechaniku. Když jsem se chtěl dostat do bootovacího menu, tak mi nešla klavesnice, nedostal jsem se tam, tak jsem řadič vypojil a mechaniku zapojil místo HDD a najednou klavesnice šla.....zkoušel jsem zapojit mechaniku jak přes řadič, tak normálně na desku, nic nepomohlo...
Jinak se mi z ničeho nic objevil oddíl na 128MB, kterej tam nikdy nebyl a kterej nejde smazat. Nemám tušení, kde se tam vzal, ani jindy při reinstalu tam nebyl
Problém s instalací systému na SSD
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Problém s instalací systému na SSD
Odpojit všechny ostatní disky je správně.
Pokud jsi stiskl klávesu, pak na CD(DVD) není nic spustitelného. Pokud máš problém s klávesnicí a ten stisk neprošel, pak je CD(DVD) v pořádku, ale BIOS se snaží bootovat z nového disku, na kterém není systém.
Kromě toho jsi při svých pokus vytvořil na SSD GPT oddíl.
Mno. Vyměň klávesnici na klávesnici pro PS/2. Ta by reagovat měla. V live linuxu, nebo na jiném PC odstraň ten GPT oddíl. Při instalaci si nový pak vytvoříš sám. Možná půjde odstranit a vytvořit nový oddíl i v instalačním programu, pak zvol instalaci ručně.
Uprav si název tématu. V pravidlech se dočteš, že Problém s ... není dobře zvolený název.
Pokud jsi stiskl klávesu, pak na CD(DVD) není nic spustitelného. Pokud máš problém s klávesnicí a ten stisk neprošel, pak je CD(DVD) v pořádku, ale BIOS se snaží bootovat z nového disku, na kterém není systém.
Kromě toho jsi při svých pokus vytvořil na SSD GPT oddíl.
Mno. Vyměň klávesnici na klávesnici pro PS/2. Ta by reagovat měla. V live linuxu, nebo na jiném PC odstraň ten GPT oddíl. Při instalaci si nový pak vytvoříš sám. Možná půjde odstranit a vytvořit nový oddíl i v instalačním programu, pak zvol instalaci ručně.
Uprav si název tématu. V pravidlech se dočteš, že Problém s ... není dobře zvolený název.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
DVD které jsem zkoušel, jsou samozřejmě funkční, je na nich system a mám nastaveno, že se system má bootovat z CD, ale i když tam je, tak to háže tu samou černou obrazovku, že neni. V tom je ten problém......Jinak předpokládám, že ten GPT oddíl by neměl způsobovat problém při instalaci ?
-
- Pohlaví:
Vyměnil jsi klávesnici za PS/2?
Když je to jedno, proč tam máš na druhém obrázku hlášku, že na GPT nejde nainstalovat?
Když je to jedno, proč tam máš na druhém obrázku hlášku, že na GPT nejde nainstalovat?
-
- Pohlaví:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2462
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
05 črc 2024 18:52
-
-
- 1
- 2431
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7334
-
od RIKI22
05 dub 2025 11:04
-
-
- 8
- 7930
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 4035
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”