Vista je tady, řeknete/řekliste "WOW" ???

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

petr.s
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Vista je tady, řeknete/řekliste "WOW" ???

Příspěvekod petr.s » 17 dub 2007 00:32

Sice to neni žádná novinka že je tu nový widows vista ale co na něj řikáte ? myslíte si že až moc kopírovalo od konkurence ( http://video.bloguje.cz/0702archiv.php#spot_493585 ) ??? hodláte na něj přejít ? nebo už jste přešli ??? nebo se vistu budete snažit "přeskočit" a radši si počkat až na další verzi windowsu od MS ??? a když už jste se rozhodli nevadí vám že vaše soukromí bude zneužito a že vám bude prohledávat věci a kontrolovat certifikáty mp3 apod. jako POLICIE ? někteří lidi si můžou říct že maj vše legální, ale stejně bych furt měl ten špatnej pocit z toho že můj OS mi dělá kontrolu legálnosti MEJCH souborů a když nenajde certifikát tak ho prostě vyhodí, OS má ovládat uživatel a né naopak né ? jinak je normální aby OS bralo se zapnutím AERO více jak 512 MB paměti ? je vůbec normální ze strany OS chtít tak velké nároky na dnešní uživatelská PC ? ale co např. řikáte na directX 10 který bude jenom pro visty ? myslíte si že opravdové hráče to opravdu odhodlá opustit XP ? i přesto že grafárny s podporou directX 10 budou neuvěřitelně drahé ? a co teprve řízení všech uživatelských účtů (USER Account Control - UAC). tato "šikovná" věcička chce potvrzení administrátorských práv pokaždé, když chcete změnit něco tzv. "systémového". To může dokonce být i úprava nastavení monitoru, šifrování, správa uživatelů, přístup do registrů apod. Doufám že se dozvim názory zdejších pc-helperů na tomhle fóru na WV, případně např. i zkušenosti apod. prostě každej komentář bude uvítán :banana: :number1:
Notebook : HP Pavilion dv6000 2x512MB DDR2, Procesor Intel Celeron M420 1,61 GHZ, 100 GB HDD, Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset, Windows MC Edition SP2
:alian:

Reklama
James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod James_Radlle » 17 dub 2007 00:54

njn, tak zkus narvat do pc OS X a uvidime, je to skoda ze to ms jen okopiraval.....a taky je skoda ze nekdo nepretvoril OS X na tu nasi planformu typu win. Pak by treba zbohatl a mohl by konkurovat MS.
Zivot je pes, krade se u nas v republice, krade se vsude :lol:
Takze by se dalo rict, ze pokud zlodeji neco ukradnes neni to vlastne kradez :lol: :lol: :lol:

Jinak se asi na visty nechystam prejit, nejsem si jist ze mi nabidnou nejaky ohromny komfort oproti xp, stejnak takovyty kraviny na plose rad nemam - je to desne kycovity, nejlepsi je na plose vlastni pekna fotka a zadny ikony....tak to mam uz doooost dlouho a jsem spokojenej, vse ovladam pres 2 vlozene panely, panel rychl. spusteni a start...jsem v pohode!
Počítač: ANO! :bottle:

petr.s
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod petr.s » 17 dub 2007 01:05

s tim OS X je to škoda no, myslim že by na to přešlo hodně lidí kteří se trošku pohybujou v pc, mě osobně už ty wokna pomalu přestávaj taky bavit (hrozně nudný) bejt taková obrovská kompatibilita ovladačů, HW a SW i u ostatních platforem tak mě u woken nikdo nepřesvědčí zůstat, teďka si linuxáři určitě řeknou jen ať přejdu např. k linuxu, každej je dobrej jelikož tyto platformy používá málo lidí ale pohodlnost je metla lidstva :lol: měl bych 2x větší problém s kompatibilitou SW atd. zase výhoda je že neni tam tolik virů a spywaru apod. ale to je jenom tim že se jen málokdo tim zabejvá, jinak samozřejmě je pravda že MS jsou zloději, linux je zadáčo a nemá tam spoustu bordelu jako win XP (rootkity atd.) i jeho vizuální prostředí je velmi příjemné, když o tom linuxu teď píšu, tak už u něj slintám :lol: a tak si kladu otázku na závěr : proč do háje už nejedu na linuxu a ostatní lidé taky ??? že by ten marketing a tahy ze strany MS byly opravdu tak vlivné a mocné co se trhu týče ???
Notebook : HP Pavilion dv6000 2x512MB DDR2, Procesor Intel Celeron M420 1,61 GHZ, 100 GB HDD, Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset, Windows MC Edition SP2

:alian:

Elusive
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 17 dub 2007 01:43

Linux má jednu velkou slabinu, a to jsou hry. Na Vistu přejdu. :wink:

jirkapolak161
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jirkapolak161 » 17 dub 2007 09:35

Na visty nepřejdu.Proc?XP v pohodě vystacej.Chyb je tam sice furt jak maku,ale rozhodne lepsi nez ten emental Vista.Uz jsem nekolikrat zkousel Linux(ubuntu),mam na disku oba,docela mile me prekvapil,clovek si na nej musi zvyknout.Myslim,ze kdybych pretim nedelal s Widlema,tak nechytnu takovy ty navyky a pak by se mi s nim ucilo lip.Nevyhoda jsou ty hry no.Na boruzdani a stahovani,apod se mi rozhodne lip pracuje v Ubuntu.Windows pouzivam spis jenom na hry.Holt bez widli je hrá nahranej. :roll:

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”