Preneseni win 10 na ssd disk

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3357
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod RIKI22 » 08 čer 2018 09:59

Pozri sa do biosu.Dá sa vybrať,čo sa môže použiť pre boot.



Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1753
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod atari » 08 čer 2018 10:05

Jenže xbs radí jak zakázat boot v Biosu, to ani nelze.

I když vybereš z čeho se má bootovat, tak pokud se to nepovede, tak se systém (pokud ho tam najde) nabootuje z dalšího disku.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6028
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod xbs » 08 čer 2018 10:06

atari píše:Odkdy lze v BIOSu zakázat bootování z nějakého disku?

myšleno tak, že další boot devices prostě nepovolíš... pokud by to ale natom SSDčku nenašlo systém, tak to i tak průbne ostatní (i nepovolený) možnosti, což se ale v jeho případě nestane, pač mu systém dle jeho slov fachčí...

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1753
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod atari » 08 čer 2018 10:11

Ale my tady řešíme co napíšeš. Zakázat to prostě nelze.

Mateš tazatele. I když nepovolíš další boot devices (což také není přesný popis), tak se stejně může spustit.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8919
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod zeus » 08 čer 2018 10:51

atari píše:Zakázat to prostě nelze.

Sice to neni tento pripad, ale u notebooku pro firemni sferu to lze dost snadno a spolehlive.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1753
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod atari » 08 čer 2018 11:13

A to v Biosu nebo v Uefi ?

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8919
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod zeus » 08 čer 2018 11:43

BIOS uz se delsi dobu nedava, takze nepamatuji, v UEFI.

Tak jsem ze zvedavosti nastartoval donedavna pouzivany Dell X200 a jeho BIOS to neumoznuje.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6028
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod xbs » 08 čer 2018 12:04

to je akorát slovíčkaření, rozhodně to minimálně v tom BIOSu jako zakázání působí... pokud má systém na tom SSDčku správně nainstalovanej, tak to stejně ostatní možnosti zkoušet nebude, každopádně nejlíp připojit původní hadr až za běhu systému...

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1753
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod atari » 08 čer 2018 14:41

xbs píše: rozhodně to minimálně v tom BIOSu jako zakázání působí...
Rozhodně ne.

Pokud se stane nějaká chyba a nepovede se spustit systém z jediného disku který je jako první na boot nastaven, tak BIOS zkusí další disk na boot. A zvlášť někdo kdo tomu moc nerozumí a ptá se na to tady, tak může tímto mylným tvrzením být velmi zmaten, až se mu to stane.

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3357
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod RIKI22 » 08 čer 2018 16:20

Nikdy som to neskúšal, ale keďže sa tu naťahujete, tak som to skúsil a iba doplním , ten svoj príspevok :
RIKI22 píše:Pozri sa do biosu.Dá sa vybrať,čo sa môže použiť pre boot.

a vlastne aj odpoviem na toto:
atari píše:Odkdy lze v BIOSu zakázat bootování z nějakého disku?

Ak si v biose nastavím , že daný disk nebude patriť medzi tie z ktorého sa má alebo môže spustiť boot, tak sa jednoducho nespustí, aj keď je na ňom OS.
Takže platí áno ,ak to bios umožňuje a xbs má aj pravdu v tom ,že sa systém nespustí ale zase neplatí to, aspoň u mňa, čo napísal :
pokud by to ale natom SSDčku nenašlo systém, tak to i tak průbne ostatní (i nepovolený) možnosti.
To ,čo je vyradené z možnosti boot je vyradené.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6028
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Preneseni win 10 na ssd disk

Příspěvekod xbs » 08 čer 2018 16:34

atari: ano, ale jemu to rovnou nastartuje z SSDčka, dyš se mu instalace povedla, takže by se ani nemoh divit...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 4x HDD logicke + 1x SSD z win 8.1 a 1 SSD z win 10
    od Veroniqua » 12 lis 2017 00:19 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    9
    799
    od JegenaJk
    22 pro 2017 16:24
  • SSD disk se zobrazuje SCSI disk
    od Konias » 29 bře 2018 12:52 » v Problémy s hardwarem
    5
    408
    od petr22
    29 bře 2018 13:57
  • SSD disk
    od vojta1 » 31 pro 2017 11:47 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    216
    od vuLva
    31 pro 2017 12:52
  • SSD Disk
    od LimKim » 16 dub 2018 11:43 » v Vše ostatní (hw)
    11
    765
    od RIKI22
    19 dub 2018 22:59
  • SSD disk
    od Hooper » 14 pro 2017 15:10 » v Problémy s hardwarem
    13
    423
    od SpaceExplo
    14 pro 2017 16:35

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 31 hostů