Instalace Win10 po změně disku

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 157
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 12:32

Zdravim, omlouvám se, jestli je to někde úplně easy dohledatelné, ale píšu rovnou sem. Včera mi umřel disk na ntb a tak jsem neváhal a hned objednal ssd. Výměna vše to zvládnu, ale vzhledem k tomu, ze disk je kaput nemůžu ho klonovat, jak tedy mam přenést windows na to ssd ? Mam kdyžtak připravenou flash disku na instalaci novych win, ale nevím jak to funguje s klíčem protože ten nemam. Má někdo nějakou radu ?


Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB

Reklama
flowem
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1657
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod flowem » 28 lis 2018 12:43

Windows nainstaluj, mělo by se to aktivovat samo.
Intel Core i5-2500K@4.7GHz + Fera 2 | ASUS P8P67 Deluxe | Kingston HyperX Fury 8GB DDR3 1600MHz | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34214
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod petr22 » 28 lis 2018 12:44

Zadny klic nepotrebujes, informace o licenci je ulozena na serveru Microsoftu.

Staci jen nainstalovat W10 z flashkym aktivuji se samy.

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 157
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 12:46

Mám ještě jeden dotaz, nějak mi to PC nechtělo už dříve brát flash disky, dá se nějak jinak nainstalovat, když nemám mechaniku ?
Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7752
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod xbs » 28 lis 2018 12:50

možná z externího hadru, záleží co všechno umožňuje BIOS...

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 157
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 13:15

Tam jde o to ze, že jsou asi USB konektory v háji, takže asi bude potřeba SSD zapojit do jiného počítače a nějak tak nainstalovat Windows?
Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7752
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod xbs » 28 lis 2018 13:25

to by mělo jít, ale nepřipojuj se na net, pač si to hned natáhne ovladače toho dotyčnýho kompu...

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 157
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 14:39

Takže odpojit PC od netu, nahrát tam čistý win, pak hodit ten disk do ntb a mělo by to šlapat.
Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7752
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod xbs » 28 lis 2018 15:54

přesně tak...

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 157
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 18:33

Mám problém po výměně mi to tam hází chybnou hlášku

For Athe­ros PCIE Ether­net Con­t­roller v 2.1.0.9 (08-12-11)
Check ca­ble con­necti­on!
PXE-M0F:Exi­ting In­tel PXE ROM

Neví někdo co s tím ? Mám Lenovo g780 kdyžtak.
Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3523
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod RIKI22 » 28 lis 2018 18:36

Boot si nastavil v biose?Ak pripojíš USB kľúč,tak ho nevidíš v biose?
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 28 lis 2018 18:39, celkem upraveno 1 x.

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 157
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 18:39

Me to do BIOS nechce pustit no co jsem Koukal na YouTube tak borec vyřešil tím ze ten disk vydělal a zase dal zpět. Ale vše jsem pridelal jak má být tak nevím co s tím muže být.

Dodatečně přidáno po 5 minutách 37 vteřinách:
Už vím kde je problém v BIOSu mi to nebere ten flash disk buď to mám nějak v blbem formátu nebo něco, můžu se kdyžtak zeptat, kde bych ho sehnal ? Měl jsem ten Windows 10 od kámoše, ale pokud je špatný tak je mi k ničemu.
Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Instalace win10
    od Benda01 » 11 úno 2018 18:14 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    368
    od RIKI22
    11 úno 2018 19:30
  • Formát disku (win10)
    od Luc1el » 18 črc 2018 07:40 » v Problémy s hardwarem
    13
    684
    od Luc1el
    21 črc 2018 17:58
  • Instalace Win10 chyba 0x80070017
    od lukkyno » 10 lis 2018 20:20 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    18
    546
    od lukkyno
    11 lis 2018 21:09
  • Instalace Win10 bez upgrade
    od bluenite » 22 pro 2017 14:18 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    255
    od RIKI22
    22 pro 2017 17:14
  • NTB bez LCD instalace win10 (lenovo u410)
    od rolnicka » 02 srp 2018 19:46 » v Problémy s hardwarem
    12
    824
    od dvorakj
    05 srp 2018 10:01

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], TRNX a 7 hostů