Instalace Win10 po změně disku

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 12:32

Zdravim, omlouvám se, jestli je to někde úplně easy dohledatelné, ale píšu rovnou sem. Včera mi umřel disk na ntb a tak jsem neváhal a hned objednal ssd. Výměna vše to zvládnu, ale vzhledem k tomu, ze disk je kaput nemůžu ho klonovat, jak tedy mam přenést windows na to ssd ? Mam kdyžtak připravenou flash disku na instalaci novych win, ale nevím jak to funguje s klíčem protože ten nemam. Má někdo nějakou radu ?


Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB

Reklama
flowem
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2447
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod flowem » 28 lis 2018 12:43

Windows nainstaluj, mělo by se to aktivovat samo.
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42439
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod petr22 » 28 lis 2018 12:44

Zadny klic nepotrebujes, informace o licenci je ulozena na serveru Microsoftu.

Staci jen nainstalovat W10 z flashkym aktivuji se samy.

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 12:46

Mám ještě jeden dotaz, nějak mi to PC nechtělo už dříve brát flash disky, dá se nějak jinak nainstalovat, když nemám mechaniku ?
Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17482
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod xbs » 28 lis 2018 12:50

možná z externího hadru, záleží co všechno umožňuje BIOS...

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 13:15

Tam jde o to ze, že jsou asi USB konektory v háji, takže asi bude potřeba SSD zapojit do jiného počítače a nějak tak nainstalovat Windows?
Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17482
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod xbs » 28 lis 2018 13:25

to by mělo jít, ale nepřipojuj se na net, pač si to hned natáhne ovladače toho dotyčnýho kompu...

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 14:39

Takže odpojit PC od netu, nahrát tam čistý win, pak hodit ten disk do ntb a mělo by to šlapat.
Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17482
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod xbs » 28 lis 2018 15:54

přesně tak...

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 18:33

Mám problém po výměně mi to tam hází chybnou hlášku

For Athe­ros PCIE Ether­net Con­t­roller v 2.1.0.9 (08-12-11)
Check ca­ble con­necti­on!
PXE-M0F:Exi­ting In­tel PXE ROM

Neví někdo co s tím ? Mám Lenovo g780 kdyžtak.
Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5249
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod RIKI22 » 28 lis 2018 18:36

Boot si nastavil v biose?Ak pripojíš USB kľúč,tak ho nevidíš v biose?
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 28 lis 2018 18:39, celkem upraveno 1 x.

skillex44
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Instalace Win10 po změně disku

Příspěvekod skillex44 » 28 lis 2018 18:39

Me to do BIOS nechce pustit no co jsem Koukal na YouTube tak borec vyřešil tím ze ten disk vydělal a zase dal zpět. Ale vše jsem pridelal jak má být tak nevím co s tím muže být.

Dodatečně přidáno po 5 minutách 37 vteřinách:
Už vím kde je problém v BIOSu mi to nebere ten flash disk buď to mám nějak v blbem formátu nebo něco, můžu se kdyžtak zeptat, kde bych ho sehnal ? Měl jsem ten Windows 10 od kámoše, ale pokud je špatný tak je mi k ničemu.
Procesor:Intel Core i7 3520M 2,9GHz (3,4GHz Turbo Boost)
RAM: 8 GB
Grafická karta: NVIDIA GeForce GT630M 2GB
HDD: 1000 GB


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Instalace win10
    od Dojvi » 07 pro 2019 15:21 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    48
    1790
    od gogo1963
    07 pro 2019 19:59
  • instalace staršího sw ve Win10
    od raben » 28 říj 2019 15:16 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    523
    od raben
    28 říj 2019 15:48
  • Instalace SSD disku M.2 2242 a přesun Windows 10
    od Deny18 » 07 lis 2019 22:38 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    1182
    od Deny18
    14 lis 2019 20:47
  • Při změne v buňce zapiš do druhé
    od luko02420 » 29 dub 2020 09:06 » v Kancelářské balíky
    2
    168
    od luko02420
    29 dub 2020 13:47
  • Kopie listu při změně měsíce
    od luko02420 » 08 led 2020 06:02 » v Kancelářské balíky
    0
    729
    od luko02420
    08 led 2020 06:02

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů