nelze nabutovat Win 7 Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
kuře
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 368
Registrován: březen 08
Pohlaví: Muž

nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod kuře » 11 led 2019 22:48

Ahoj,
sestře spadli Win 7 a od té doby nejdou spustit. Při spuštění PC to píše nějakou divnou hlášku, kterou moc nechápu. Přijde mi to, že to je ještě před načítáním samotných Win 7 (jako by PC nevěděl odkud butovat, ale nejsem si jistý) Nesetkali jste se s tím někdo, co bych měl dělat? Při zmáčknutí ESC to nic nedělá.
Děkuji moc za rady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,

Reklama
Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2047
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod cervcek » 11 led 2019 23:17

Pravděpodobně bude poškozený bootloader. Máš k tomu instalační médium? Chtělo by to nabootovat z něj, případně se rovnou pokusit spustit opravu systému z něj a když nepomůže, tak aspoň spustit konzoli a opravit zavaděč ručně. To bych ale předbíhal, nejdřív zkus tu opravu spuštění.
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Petrfoo
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 723
Registrován: srpen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod Petrfoo » 11 led 2019 23:19

Nejdřív zkus najet do BIOSu a podívej se na boot options - jestli first boot option je disk se systémem a jestli jej pocitac vubec vidi.
Lenovo ThinkPad T480 | Intel Core i5-8250U | 8GB RAM DDR4 | Intel UHD Graphics | 256GB SSD
Dell Inspiron 15 7560 | Intel i5-7200U | nVidia GeForce 940MX | RAM 8GB DDR4 2400 MHz | 256GB SSD
Xiaomi Mi 8 | Snapdragon 845 | 6/128 GB

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2047
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod cervcek » 11 led 2019 23:30

Kdyby ho BIOS neviděl, tak nespustí ten GRUB4DOS, který je právě na disku...
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Petrfoo
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 723
Registrován: srpen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod Petrfoo » 11 led 2019 23:31

Muze mit vic disku, vic systemu v PC, co ja vim :-)
Lenovo ThinkPad T480 | Intel Core i5-8250U | 8GB RAM DDR4 | Intel UHD Graphics | 256GB SSD
Dell Inspiron 15 7560 | Intel i5-7200U | nVidia GeForce 940MX | RAM 8GB DDR4 2400 MHz | 256GB SSD
Xiaomi Mi 8 | Snapdragon 845 | 6/128 GB

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2047
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod cervcek » 11 led 2019 23:47

Tak to jsem u dívčího notebooku popravdě nepředpokládal. Každopádně máš pravdu a u desktopu bych tak také začal.
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14029
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod xbs » 12 led 2019 08:16

zkusit opravit z nouzáku, mačkat F8 před začátkem bootování...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17008
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod ITCrowd » 12 led 2019 11:20

Nouzák na gruB Mhmmmm...
Je to jasné - tazatel má nelegální win7 - proto ten grub. A s nelegálními programy zde nepomáháme.
Takový malý příklad :-) : viewtopic.php?f=46&t=131157
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Petrfoo
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 723
Registrován: srpen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod Petrfoo » 12 led 2019 11:29

Proc by to mělo nutně znamenat nelegální OS? Ja mam v PC legalni Win 10 a Grub se mi tam nainstaloval spolecne s Ubuntu.
Lenovo ThinkPad T480 | Intel Core i5-8250U | 8GB RAM DDR4 | Intel UHD Graphics | 256GB SSD
Dell Inspiron 15 7560 | Intel i5-7200U | nVidia GeForce 940MX | RAM 8GB DDR4 2400 MHz | 256GB SSD
Xiaomi Mi 8 | Snapdragon 845 | 6/128 GB

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39165
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod petr22 » 12 led 2019 11:31

Co je pravdepodobnejsi ?

Piratska kopie Windows nebo nainstalovane Ubuntu ?

10:1 pro piratskou kopii Windows.

Navic GRUB z roku 2009, tedy byl nejspis na piratske instalacce Windows 7
vcetne SLIC loaderu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17008
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7

Příspěvekod ITCrowd » 12 led 2019 11:35

Petrfoo píše:Proc by to mělo nutně znamenat nelegální OS? Ja mam v PC legalni Win 10 a Grub se mi tam nainstaloval spolecne s Ubuntu.
Protože my si to pamatujeme.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
kuře
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 368
Registrován: březen 08
Pohlaví: Muž

Re: nelze nabutovat Win 7  Vyřešeno

Příspěvekod kuře » 12 led 2019 16:13

Díky moc za rady, zkusím to podle toho udělat. Potom napíšu co a jak.
Jedná se o stolní PC
Ano jde o nelegální kopii, ale už mám koupenou legální verzi win 10. Chtěl jsem to konečně pomocí utility od microsoftu převést na Win 10.
Zeptám se, když tam teď z DVD budu chtít nainstalovat Win 10 bude to stejný jako Upgrade z prostředí Win 7 zachová to všechny soubory a tak nebo to celí zformátuje disk.
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze spustit CMD
    od Coxx-cz » 02 říj 2019 17:37 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    153
    od Coxx-cz
    02 říj 2019 18:05
  • Nelze zapnout PC
    od Indy907 » 25 pro 2018 17:44 » v Problémy s hardwarem
    8
    472
    od Indy907
    25 pro 2018 19:31
  • Nelze zapnout nb
    od Bacillka » 03 úno 2019 19:43 » v Problémy s hardwarem
    3
    415
    od jokabuki
    03 úno 2019 20:48
  • Windows nelze spustit
    od Klubajs » 26 úno 2019 14:12 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    636
    od Klubajs
    26 úno 2019 15:12
  • Nelze odstranit Windows
    od Baggy » 31 říj 2018 07:31 » v Problémy s hardwarem
    20
    912
    od TRNX
    31 říj 2018 11:59

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 15 hostů