Jak donutit W10 k seriozní práci?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6323
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Jak donutit W10 k seriozní práci?

Příspěvekod karlos » 04 bře 2019 18:05

Přátelé, udělal jsem tu chybu, že jsem si obstaral nový notebook s dotykovým displejem a nainstalovanými WIN10. Existuje nějaký způsob, jak tento softwarový zkurvenec donutit, aby se každý den choval tak, jak chci já, nebo alespoň, aby se po každém spuštění choval stejně? Pokusím se nastínit, o co mi konkrétně jde.
S notebookem se připojuji přes wifi do 5GHz sítě se skrytým SSID k mixážnímu pultu. Nastaveno ve WIN je, aby se k této skryté síti připojovaly automaticky. Někdy se připojí, někdy síť ignorují a musím se přihlásit ručně s vyplněním SSID a WPA klíčem, někdy se k této síti odmítá připojit i s ručním zadáním... :-(
Další věc, která mě točí do běla a hrozí, že rozmlátím notes o stůl... Zároveň s ovládáním mixážního pultu chci, aby mi na notesu běžel program MusicVisualization, který ovládá scénická světla protokolem DMX512. Převodník USB>wireless DMX512 funguje prozatím bezchybně. ALE... K programu se hodlám připojovat prostřednictvím Bluetooth s MIDI kontrolerem Korg Nanokontrol Studio pro manuální nastavování světel. Windows se chovají obdobně, jako v případě skryté sítě. Někdy funguje kontroler s programem na první dobrou. Někdy funguje pouze po připojení přes USB. Někdy však nespolupracuje ani přes Bluetooth, ani USB... :-(

Jestli jde o pomstu Microsoftu za to, že jsem měl Windows 3.11, 95 a 98 pirátské, pak bych na svou obhajobu rád uvedl, že čtyři instalace Win XP jsem měl legálně a kdyby mě okolnosti nedonutily přizpůsobit se HW, nikdy bych je neopustil...

Pokud mi někdo umíte poradit, předem děkuji. Jde již opravdu o život ;-)


Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16082
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak donutit W10 k seriozní práci?

Příspěvekod ITCrowd » 04 bře 2019 18:21

Ahoj,
obávám se, že požaduješ nemožné...
Řešil jsem něco podobného a nakonec pomohlo wmvare s virtualizací WinXP, posléze to skončilo na Fedoře s virtualizovaným XP.
Problémy s připojením wifi u W10 ale virtuál nepomůže...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9174
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak donutit W10 k seriozní práci?

Příspěvekod zeus » 04 bře 2019 21:43

Jde již opravdu o život ;-)

Toho notasu doufam ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

SGvagon
Level 1
Level 1
Příspěvky: 68
Registrován: listopad 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak donutit W10 k seriozní práci?

Příspěvekod SGvagon » 04 bře 2019 23:25

A na předchozím stroji (očividně se staršími Windows) jsi s wifi a bluetooth neměl problémy? Jenom uvažuju, že to co provádíš s tím kontrolerem, zda-li má vůbec takto fungovat.

O jaký notebook se jedná? Třeba má kompatibilní hardware se staršími Windows (já mám dotykové Lenovo Y50-70 s Windows 7 PRO x64bit a dotyk funguje v pohodě, ovladače výrobce dodal, takže jsem v klidu) .

Uživatelský avatar
kropovez
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1498
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak donutit W10 k seriozní práci?

Příspěvekod kropovez » 05 bře 2019 08:44

A není jednodušší pro tento účel hodit paralelně k 10tkám ještě Windows 7? Osobně bych na to asi nervy neměl a co se týče Windows 10 a připojení.. Nepomůže nic.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36394
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak donutit W10 k seriozní práci?

Příspěvekod petr22 » 05 bře 2019 08:50

Na zadny ntb s 7/8/9 generaci Intelu a s Ryzenem nenainstalujes W7,
jedine ve VGA rezimu.

Vsechno co se ma dit pri startu bych delal pomoci skriptu, spolehat
se na automatiku ve Windows neni uplne funkcni reseni.

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6323
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Re: Jak donutit W10 k seriozní práci?

Příspěvekod karlos » 05 bře 2019 09:24

Na předchozím stroji, dá-li se tak nazvat mini PC Acer Veriton s WIN7, jsem s tím fungoval trochu jinak. Do USB byl připojený kabelem MIDI kontroler KORG NanoKontrol2. Ten nemá Bluetooth. Vše fungovalo vždy na první dobrou. Počítač se navíc zapínal/vypínal připojením/odpojením napájecího kabelu. Vše bez keců od Windows. Ovládání mixážního pultu jsem prováděl tabletem s Androidem, také bez nejmenších problémů, vždy na první dobrou.

To co provádím s tím kontrolerem, má takto fungovat. Koneckonců proto jej takto vyrábí :-) První den vše fungovalo, jak má. Včera odpoledne nešlo v programu nastavit MIDI vstupní zařízení, bez ohledu, jestli kabelem, nebo bluetooth. Navečer, po restartu počítače, se připojoval pult přes bluetooth automaticky, při každém spuštění programu...

Dnes ještě chci zkusit odkrýt SSID sítě 5GHz. Mám to zakryté, aby se mi do sítě nesomrovaly "chytré" telefony návštěvníků, ale snad to nebude moc divoké. Jinak k síti 2.4GHz, taktéž se zakrytou SSID se WIN připojují bez problémů. Při nejhorším mohu využívat tu, ale vzhledem ke značnému zarušení 2.4GHz pásma dochází občas k výpadkům spojení.

Notes je Acer Spin 3

Abych dovysvětlil, proč mě to tolik točí. Celý systém využívám pouze pro hraní. Nikoli her, ale veřejných hudebních produkcí. Nemohu si dovolit přijet na kšeft a hodinu odlaďovat operační systém, abych vůbec rozchodil srdce, či spíše mozek aparatury a po zbytek večera tvrdnul, jestli něco někde neklekne. Potřebuji doslova plug in play řešení. Vybalit, zapojit, hrát...

kropovez, necítím to, jako nejjednodušší variantu. Nechce se mi do pokusů více investovat. Notes funguje na veřejných produkcích, kde nikdy nevím, kdo bude chtít ukázat samolepku za to, že mi ukáže průkazku SW policajta... ;-)

petr22, dík za tip, zkusím pohledat, co to obnáší a hlavně, jak moc zvládnutelné by to pro mě bylo.

Prozatím díky. Jo a pochopitelně jde o život mé manželky :-) Stačí, když nejde připojení k wifi, aby se zeptala, co chci k večeři... a je po ní... :-D
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6323
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Re: Jak donutit W10 k seriozní práci?

Příspěvekod karlos » 07 dub 2019 16:08

Info pro zvídavé...
Problém zdá se být vyřešen. Po řadě pokusů, počínaje instalací Androidu, který se mi zdá pro dotykové obrazovky nejvymakanější a který se mi bohužel nepodařilo donutit pracovat s HW klávesnicí v režimu QWERTZ. Přes různé distribuce Linuxu, abych zakončil své snahy u Linuxu Zorin, který je postavený tak, aby začátečníkům, co nejvíce připomínal Windows. Bohužel 10... :-)
Každopádně nyní již počítač dělá, co chci, pokaždé stejně a já se mohu rozloučit zvoláním: "Nikdy Windows! Dycky Most!!!" :-D
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak někoho donutit, aby misto *.doc používal *.docx
    od atari » 21 pro 2018 10:43 » v Kancelářské balíky
    11
    893
    od atari
    21 pro 2018 15:25
  • Přeinstalace w10
    od Worln » 29 lis 2018 15:41 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    404
    od Petrfoo
    29 lis 2018 17:14
  • Problém s w10
    od Andreyy » 08 kvě 2018 20:48 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    582
    od petr22
    08 kvě 2018 22:10
  • instalace a aktivace W10
    od Pepas87 » 16 lis 2018 20:49 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    13
    623
    od Pepas87
    17 lis 2018 13:04
  • Nelze spustit W10
    od yety44 » 26 črc 2018 20:21 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    515
    od kecalek
    02 srp 2018 15:33

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 15 hostů