Win 10 problém

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Dojvi
Level 1
Level 1
Příspěvky: 80
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod Dojvi » 01 pro 2019 15:59

Jsem opravdu začátečník nevím jak na portu v sata detekci?Jakou mám základní desku to zjistím jak?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19099
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod ITCrowd » 01 pro 2019 16:02

Desku zjistíš tak, že je to na ní napsáno. Případně můžeš použít program HWinfo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Dojvi
Level 1
Level 1
Příspěvky: 80
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod Dojvi » 01 pro 2019 16:06

AMD FX 4130

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod gogo1963 » 01 pro 2019 16:10

to asi deska nebude ...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19099
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod ITCrowd » 01 pro 2019 16:10

amd fx 4130 mi vrátí procesor. Já se ptal na desku.
sata detekce s uložením funguje jen někde, možná máš bios, který to neumí...
ale položku hdd pre-delay jsem našel i na novém počítači, měla by tam být.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Dojvi
Level 1
Level 1
Příspěvky: 80
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod Dojvi » 08 pro 2019 16:19

A položka pre delay u některých biosu prostě není bohužel

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod gogo1963 » 08 pro 2019 16:25

ty tady skáčeš z jednoho tématu do druhého, pak se v tom nevyzná ani bůh

Dojvi
Level 1
Level 1
Příspěvky: 80
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod Dojvi » 08 pro 2019 16:46

Musím když to téma uzamkne tak co mám dělat

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19099
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod ITCrowd » 08 pro 2019 16:49

Tohle téma ti nikdo nezamkl. A duplikace témat je v pravidlech zakázána.
Jestliže má pravdu gogo a ty máš 15 let starou platformu, tak si budeš muset sehnat kompatibilní disk na sata1. Popřípadě disk, který se dá na sata1 switchnout. Výrobci nových disků nedodržují kompatibilitu - s tím už jsem se potkal. A to bude ten důvod, proč ho bios správně nedetekuje.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42788
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod petr22 » 08 pro 2019 16:59

Tema mu zamkl moderator, protoze to bylo treti tema na to same, a ta jsou odemcena.

Ma nejake Core Duo kde se s SSD vubec nepocita, takze SSD se stihne inicializovat driv
nez deska s tim pocita takze je treba restart. To ale na PC od roku 2010 neni potreba.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod gogo1963 » 08 pro 2019 17:00

trochu jsem to přehnal, byla to tak trochu nadsázka, má desku MSI 760G-P43 (FX) cca z roku 2011, nemá uefi bios, sehnal někde naformátovaný ssd v GPT, takže ho bios nedetekoval a řešili jsme převod na MBR ... pořád mu to dělá problém se startem, naběhne až napodruhé ...

další téma máš tady, zamčeno není a jako by vyřešeno, tak nevím ... viewtopic.php?f=46&t=211693&p=1651046#p1651046
Naposledy upravil(a) gogo1963 dne 08 pro 2019 17:01, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42788
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod petr22 » 08 pro 2019 17:01

U AMD FX bych spis hadal ze je upeceny chipset, jak je dobrym zvykem kvuli vysokym teplotam.

Kdyz se deska zahreje (par sekund) je to OK.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • CPU problém ?
    od RaTaTa » 09 kvě 2020 18:53 » v Problémy s hardwarem
    11
    388
    od Prophet
    10 kvě 2020 14:12
  • Problém s RAM
    od DennySSD » 22 pro 2019 14:02 » v Problémy s hardwarem
    5
    396
    od petr22
    25 pro 2019 12:53
  • Problém s Win 10
    od masterduke81 » 26 pro 2019 12:44 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    347
    od gogo1963
    26 pro 2019 12:55
  • pc problem
    od stanost50 » 01 lis 2019 16:12 » v Problémy s hardwarem
    2
    450
    od stanost50
    01 lis 2019 16:20
  • Problem s ex hdd
    od LukasAsus » 01 čer 2020 21:50 » v Problémy s hardwarem
    5
    311
    od LukasAsus
    02 čer 2020 20:06

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů