V sieťach sa nezobrazuje PC Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2770
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod cobr4in » 24 srp 2020 17:06

Čau,

mám Windows 10 Home 64 bit a mám taký problém so zobrazovaním môjho PC v sieťach v prieskumníkovi - niekedy sa zobrazuje, niekedy nie. Ak sa nezobrazuje, väčšinou pomôže reštart. Dá sa to nejak vyriešiť?

Skúšal som tento návod, ale nepomohlo to
https://www.mojwindows.sk/2018/06/windo ... enia-siet/
akurát v Services som nenašiel položky Computer Browser (Browser) a Network Connections (NetMan).
Trebárs teraz sa PC nezobrazuje, pritom všetky položky uvedené v tom návode majú status "Running".
Predtým som mal Startup type pre dané položky nastavený na Automatic, ale správalo sa to tak, ako popisujem vyššie.
Vyskúšal som aj resetovať sieťové nastavenia, ale žiadna zmena.
Inak, samozrejme, Win mám legal a aktualizovaný.

Díky.


► Zobrazit spoiler

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod ITCrowd » 24 srp 2020 18:09

No, nepomohlo to nejspíš proto, že uvedená oprava je pro wokna z roku 2018. A ty máš určitě novější.
W10 se chovají k síti strašně.
Zkus: Do vyhledávání napiš "ncpa.cpl"
Pravoklikni na síťové připojení, přes které jsi připojen.
Protokol IPv4/vlastnosti.
|Přejdi na záložku WINS.
A dole zatrhni "Povolit NetBIOS přes TCP / IP"
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2770
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod cobr4in » 24 srp 2020 19:41

Ďakujem, tak som to nastavil, reštartoval PC a už sa PC v sieťach zobrazuje. Ťažko ale povedať, či je to zmenou nastavenia alebo len reštartom. :D Každopádne to budem teraz sledovať.
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod ITCrowd » 25 srp 2020 08:59

Přesně tak. Zkus sledovat :-)
Stejné nastavení by mělo být na všech počítačích v síti.
Zajímavé je, že mě tyhle problémy zmizely, když jsem do sítě nasadil linuxový stroj (NAS). Ale netvrdím, že je to řešení :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2770
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod cobr4in » 25 srp 2020 18:03

Takže dnes sa PC zase nezobrazuje. :roll: Už som myslel, že je to vyriešené. Fakt už neviem.

Nad NAS som aj uvažoval, ale neviem, či by som to využil. Ja potrebujem cez sieť akurát občas preniesť nejaký súbor alebo pustiť film.
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod ITCrowd » 25 srp 2020 18:23

Zkusil jsem pohledat a existuje možnost, že se takto chovají počítače zařazené do výchozí skupiny workgroup. Můžeš zkusit zařadit stroje ve své síti do jiné skupiny? Myšleno jiný název, ale všechny ve stejné skupině.

Další možnost je povolení SMB1 protokolu. Snížíš tím ale bezpečnost sítě.
SMB1.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Grander
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1393
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod Grander » 25 srp 2020 21:43

Zkus si udelat zastupce se sitovou slozkou treba na plose. Me se stava, ze PC se v siti treba nezobrazuje, kdyz ale zadam sitovou adresu do pruzkumniku, tak se na dotycnou slozku dostanu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod ITCrowd » 25 srp 2020 22:17

To je taky přesně ono :-)
Není problém se dostat ke sdílené složce. Ale chtěl by vidět počítač :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2770
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod cobr4in » 26 srp 2020 02:01

Grander píše:Zkus si udelat zastupce se sitovou slozkou treba na plose. Me se stava, ze PC se v siti treba nezobrazuje, kdyz ale zadam sitovou adresu do pruzkumniku, tak se na dotycnou slozku dostanu.

Hmm, toto som nevedel. Ďakujem za radu. Ak by to fungovalo aspoň tak, tak by to bolo v zásade v pohode.

Ale vyskúšal som ešte na oboch PC premenovať tú WORKGROUP na HOMEGROUP tak uvidím, čo to spraví. Inak ale ešte predtým, ako som ju premenoval aj na druhom PC, som ten PC reštartoval, či sa nezmení sama podľa vzoru prvého PC. Nezmenila, ale v sieťach mi aj tak zobrazovalo oba PC, čo je zaujímavé. Možno je to nejaký bug alebo len nesprávne chápem význam tých "groups". V každom prípade som nakoniec tú WORKGROUP premenoval aj na druhom PC, len pre istotu.
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod ITCrowd » 26 srp 2020 10:13

Aha, tak to jsem pochopil špatně...
Můžeš si udělat jak zástupce složky na ploše, nebo třeba síťovou složku namapovat jako disk např. příkazem net use. Pak nutně nemusíš vidět počítač, aby ses k nim dostal.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2770
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod cobr4in » 26 srp 2020 18:43

Dnes PC zase nevidím. Ale vytvoril som si predtým toho zástupcu a skrz neho sa tam dostať viem. No ale je to aj tak divné.
► Zobrazit spoiler

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9817
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: V sieťach sa nezobrazuje PC

Příspěvekod zeus » 26 srp 2020 18:57

Dalsi alternativni zpusob je primo v pruzkumnikovi do adresniho radku dat \\pocitac\sdilena_slozka
Tez lze zadat do Start-Spustit (Win+R).

Jinak jak pise ITCrowd - MasterBrowser bezi spolehlive jen na prvni verzi SMB protokolu, u vyssich je nahrazovan microsoftim SSDP.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Web se mi nezobrazuje
    od 1Dexter1CZ » 02 kvě 2020 21:28 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    512
    od 1Dexter1CZ
    02 kvě 2020 22:41
  • SSD Disk se nezobrazuje.
    od ondarik235 » 11 dub 2020 10:18 » v Problémy s hardwarem
    17
    506
    od RIKI22
    11 dub 2020 11:21
  • WhatsApp - poslední přihlášení se nezobrazuje.
    od ski1961 » 24 úno 2020 16:33 » v Komunikace na internetu
    6
    1068
    od ski1961
    25 úno 2020 12:29
  • Ve správci úloh - po spuštění se nic nezobrazuje
    od Votasini » 20 bře 2020 13:11 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    693
    od Pic
    21 bře 2020 00:47
  • fear 2 reborn se nezobrazuje v knihovne
    od p3v4x » 25 kvě 2020 10:11 » v Hry
    1
    261
    od JMaSha
    25 kvě 2020 16:00

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 1 host