Jak obnovit zálohu Windows po výměně komponentů ?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1221
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Jak obnovit zálohu Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod jkmaxfli » 22 lis 2020 18:44

Ahoj

Chystám se na výměnu komponentů ( Deska, Cpu, Ram).

Mám nyní Windows10 x64. Pro informaci mám též systémovou zálohu přes software AOMEI Backupper PRO.
Chěl bych zachovat stávající Windows (mám toho hodně nainstalovaného,nastaveného - velikost systémové zálohy 80GB) a děsím se toho, vše znovu instalovat, nanstavovat atd, znáte to.

Jak tedy nejjednodušeji zachovat stávající Windows po výměně komponent?
Něco jsem pohledal na netu(oprava systému z instalačního media atd), ale raději si nechám poradit od zdejších profíků a v češtině. :bigups:
Info: Z intel platformy opět na intel platformu.

Díky předem všem za všechny nápady a informace.
Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 25 lis 2020 13:44, celkem upraveno 1 x.


MSI MAG B460 TOMAHAWK / Intel Core i5-10400F 4.3GHz / GAINWARD Geforce GTX 1650 SUPER Pegasus OC 4GB / HyperX 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 FURY Black / Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze) / SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO 500GB - Systémový disk / Fractal Design Define R6 USB-C White / AOC 32" Q3279VWFD8 / ROCCAT TYON BLACK / Logitech Illuminated Keyboard /

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44768
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zachovat původní Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod petr22 » 22 lis 2020 18:51

Pred vymenou hw spust Sysprep (soucast Windows).

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1221
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak zachovat původní Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod jkmaxfli » 22 lis 2020 19:10

Díky, ale hned první problém, nemám tam OOBE viz screen :cry:
Přes ten Aomei Backupper by nešlo vytvořit nějaký image bez ovladačů, které se pak po výměně komponent doinstalují automaticky?
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dodatečně přidáno po 51 minutách 1 vteřině:
Já myslím, že toto bude funkční. ??? snad :idea:
https://www.ubackup.com/universal-resto ... .html#Ivy1

Obrázek
MSI MAG B460 TOMAHAWK / Intel Core i5-10400F 4.3GHz / GAINWARD Geforce GTX 1650 SUPER Pegasus OC 4GB / HyperX 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 FURY Black / Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze) / SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO 500GB - Systémový disk / Fractal Design Define R6 USB-C White / AOC 32" Q3279VWFD8 / ROCCAT TYON BLACK / Logitech Illuminated Keyboard /

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3143
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak zachovat původní Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod Speed_dead » 22 lis 2020 20:35

Pokud máš klasickou OEM instalačku a ne krabicovou, budeš potřebovat novou licenci Windows.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44768
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zachovat původní Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod petr22 » 22 lis 2020 20:39

Staci pridat licenci na MS ucet.

Tyhle OEM hratky zrusil Microsoft uz celkem davno.

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1221
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak zachovat původní Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod jkmaxfli » 22 lis 2020 21:28

Mám krabicovou
MSI MAG B460 TOMAHAWK / Intel Core i5-10400F 4.3GHz / GAINWARD Geforce GTX 1650 SUPER Pegasus OC 4GB / HyperX 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 FURY Black / Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze) / SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO 500GB - Systémový disk / Fractal Design Define R6 USB-C White / AOC 32" Q3279VWFD8 / ROCCAT TYON BLACK / Logitech Illuminated Keyboard /

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16064
Registrován: květen 08
Bydliště: České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Jak zachovat původní Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod d1amond » 22 lis 2020 21:38

Co prosím Tě řešíš? Výměň komponenty a jeď dal. W10 si s tím poradí.
Používám jeden image systému na notebooky i desktopový stanice. Jediný problém je 10 minut automatické stažení ovladačů z netu.

V tomto případě bych si taky udělal raději zálohu, ale nejspíš ji nebudeš potřebovat. Prostě dej disk na novou desku a sleduj.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
i5-4430/Asus H97M/Kingston HyperX 8GB DDR3/Asus R9 280X/Seasonic M12II-620/Samsung 850 Pro 128GB
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9880
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak zachovat původní Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod zeus » 23 lis 2020 10:01

jkmaxfli píše:Mám krabicovou

Tak to melo padnout v prvnim prispevku!
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1221
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak zachovat původní Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod jkmaxfli » 25 lis 2020 12:55

Ahoj.
Tak zatím se nedaří obnovit systém ze zálohy na novém hardware.
Navíc mi nefunguje zobrazování na monitoru přes display Port.(artefakty a obraz nikde), zobrazování funguje jen přes TV přes HDMI.

V BIOSu msi nemohu nikde najít v boot možnostech uefi na legaci.

Zatím mně nejvíc štve ten monitor, proč to nezobrazuje na něm. Zkusil jsem čistou instalaci na M.2 SSD a po instalaci si win nestáhl žádné ovladače, protože nemám ani ovladače na síť lan.
Hrůza.
Teď nenajede ani ten čistý windows.

Pomůže mi to někdo rozjet?

MSI MAG B460 TOMAHAWK
INTEL I5 10400F
RAM HYPERX 2x 16GB
SAMSUNG EVO 970 M.2 500GB

Dodatečně přidáno po 51 minutách 24 vteřinách:
Re: Jak obnovit zálohu Windows po výměně komponentů ?
Nikdo nepomůže? Plácám se s tím a nějak to nejde. Ani ovladače grafiky nejdou nainstalovat, zatím. Ten nový msi BIOS je pro mě velká neznámá.
MSI MAG B460 TOMAHAWK / Intel Core i5-10400F 4.3GHz / GAINWARD Geforce GTX 1650 SUPER Pegasus OC 4GB / HyperX 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 FURY Black / Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze) / SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO 500GB - Systémový disk / Fractal Design Define R6 USB-C White / AOC 32" Q3279VWFD8 / ROCCAT TYON BLACK / Logitech Illuminated Keyboard /

Uživatelský avatar
newwes
Level 3
Level 3
Příspěvky: 621
Registrován: červenec 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak zachovat původní Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod newwes » 25 lis 2020 13:52

d1amond píše:Co prosím Tě řešíš? Výměň komponenty a jeď dal. W10 si s tím poradí.
Používám jeden image systému na notebooky i desktopový stanice. Jediný problém je 10 minut automatické stažení ovladačů z netu.

V tomto případě bych si taky udělal raději zálohu, ale nejspíš ji nebudeš potřebovat. Prostě dej disk na novou desku a sleduj.

Udělal jsi tohle? Zapojit disk a W10 si poradí
Samozřejmě děkuji za každou smysluplnou odpověď.
Jak poslat odkaz na vybrané produkty Alzy

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1221
Registrován: březen 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak obnovit zálohu Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod jkmaxfli » 25 lis 2020 13:58

Deska nevidí fyzicky ani grafiku.
Nejde ani nainstalovat zařízení PCI ani řadič viz správce zařízení.

Zapojil jsem disk, ale W10 si neporadil
MSI MAG B460 TOMAHAWK / Intel Core i5-10400F 4.3GHz / GAINWARD Geforce GTX 1650 SUPER Pegasus OC 4GB / HyperX 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 FURY Black / Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze) / SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO 500GB - Systémový disk / Fractal Design Define R6 USB-C White / AOC 32" Q3279VWFD8 / ROCCAT TYON BLACK / Logitech Illuminated Keyboard /

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16064
Registrován: květen 08
Bydliště: České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Jak obnovit zálohu Windows po výměně komponentů ?

Příspěvekod d1amond » 25 lis 2020 14:24

A co Ti to píše, když ten původní disk připojíš a nabootuješ z něj?
Mimochodem, pokud jsi nevypreparoval ovladače z původního systému a poté až vytvářel zálohu, budeš mít po obnově zálohy stejný systém, jako na původní disku.
Jak jsem psal dříve, u W10 jsem nikdy neměl problém hodit jeden disk na 3 různá PC. Vždy to naběhne.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
i5-4430/Asus H97M/Kingston HyperX 8GB DDR3/Asus R9 280X/Seasonic M12II-620/Samsung 850 Pro 128GB
Chcete si nechat sestavit nový počítač?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nestabilní Windows po výměně disku
    od Mlok » 23 pro 2019 15:33 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    9
    891
    od Mlok
    25 pro 2019 14:57
  • externí disk na zálohu 1TB
    od mafian » 03 úno 2020 23:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    0
    409
    od mafian
    03 úno 2020 23:24
  • Jaký spolehlivý 2TB hdd na zálohu
    od RagX » 22 lis 2020 18:44 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    260
    od petr22
    22 lis 2020 22:09
  • Přenos obsahu mobilu do jiného přes zálohu.
    od mmmartin » 22 zář 2020 14:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    247
    od mmmartin
    22 zář 2020 14:40
  • Jak obnovit omylem odstraněný svazek
    od atari » 31 črc 2020 22:54 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    11
    670
    od atari
    03 srp 2020 10:26

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 10 hostů