Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

shockwave
Level 3
Level 3
Příspěvky: 411
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Příspěvekod shockwave » 02 zář 2021 11:34

Ahoj, po precteni ruznych clanku, chapu to dobre, abych mohl nahrat bit kopii disku, která obsahuje windows 10, potrebuji jeste ve windows vytvorit bootovaci dvd nebo flashku, tam pak zvolim nahrani nebo obnovu z bit kopie, chapu to velice zhruba spravne? Z bitove kopie tedy windows hned do pc nenahraji? Dekuji

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48040
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2021 11:39

Presne tak.

Bitova kopie je pouze soubor na disku, nemuzes z nej spustit pocitac, potrebujes instalacni
medium Windows nebo disk pro obnovu (coz je jen samotna konzole).

kasy
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 127
Registrován: květen 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Příspěvekod kasy » 02 zář 2021 12:03

Jen malé doplnění. Pokud ti fungují Windowsy, můžeš systém z bitové kopie obnovit přímo z nich (nastavení/aktualizace a zabezpečení/obnovení/spuštění s upřesněným nastavením). Dělal jsem to tak roky. V poslední době jsem přešel na program k tomu určený - Macrium Reflect. Základní verze je zdarma, umí všechno, co potřebuješ. Je to pohodička, můžu jen doporučit. Neumí česky, ale podle tvého nicku soudím, že angličtina není problém. :-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48040
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2021 12:16

System nelze obnovit primo z Windows (technicky nemozne), ale z konzole pro obnovu pokud je
instalovana primo na disku pocitace. Postup je stejny jako pri spusteni konzole pro obnovu z flashky
nebo optickeho media.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Příspěvekod gogo1963 » 02 zář 2021 12:22

kasy má pravdu, lze to tak udělat ... nedělal jsem to jednou ... hraní se slovíčky
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48040
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2021 12:25

Kdyz musis pocitac zapnout z konzole pro obnovu (aby nebezel samotny OS) tak to neni obnova z Windows.
Doslova prvni bod postupu je vypnuti OS. Clovek, co tomu nerozumi, muze z tvrzeni ze lze obnovu spustit
z Windows nabyt dojmu, ze to skutecne jde.

Nelze premazat systemovy oddil, kdyz z nej bezi Windows.

Pokud na disku neni instalovana konzole pro obnovu, tak pocitac je nutne spustit z externiho media, clovek
bude zbytecne resit, proc mu nejde restart do konzole pro obnovu. Nabootovani instalacniho media je 100%
funkcni a hlavne jednoduchy zpusob, kdy nedojde k problemum a zvladne ho kdokoliv.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 02 zář 2021 12:29, celkem upraveno 1 x.

kasy
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 127
Registrován: květen 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Příspěvekod kasy » 02 zář 2021 12:29

petr22: To je samozřejmě pravda, chtěl jsem tím jen naznačit, že ne vždycky je zapotřebí "bootovací DVD". Blbě jsem to formuloval.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48040
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2021 12:31

Pointa je ze ne kazdy ma instalovanou i konzoli pro obnovu - tedy neni jiste, ze ten restart
bude mozne provest. Bootovani z flashky/CD/DVD je jistota.

Pri pouziti sw treti strany (Acronis, Macrium, cokoliv jineho) je potreba taktez bootovaci medium
pro obnovu zalohy.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Příspěvekod gogo1963 » 02 zář 2021 12:33

však taky nikdo nepsal, že to lze udělat z windows, ale spustit ano ... že klikneš na "start" a pc se restartuje a naběhne konzole ... spouštíš to z prostředí windows, ne po startu z nějaké flash, nebo cd ... konzole pro obnovu je součástí systému, takže. .. proč by neměla být nainstalována ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

shockwave
Level 3
Level 3
Příspěvky: 411
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Obnova z bitova kopie disku, windows 10

Příspěvekod shockwave » 03 zář 2021 16:36

Ja myslim, ze odpovedi jsou pro me dostacujici. Dekuji vam vsem za upresneni.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bitová kopie SSD na HDD
    od lubos123 » 16 kvě 2021 14:09 » v Windows 10, 8, 7..
    2
    337
    od petr22
    16 kvě 2021 16:14
  • Obnova nejspíš formátovaného disku.
    od Stekra44 » 17 led 2021 17:42 » v Vše ostatní (sw)
    3
    313
    od Stekra44
    17 led 2021 18:22
  • Kopie Windows 10 na nový PC
    od Dolpi » 21 srp 2021 23:50 » v Windows 10, 8, 7..
    3
    241
    od Dolpi
    22 srp 2021 23:12
  • Nový Windows na novým disku - potřeba reinstalace her ?
    od topseba » 27 zář 2020 19:17 » v Windows 10, 8, 7..
    2
    510
    od Alferi
    27 zář 2020 23:04
  • Zástupce Kopie tiskárny v ovládacích panelech
    od dodanekov » 16 dub 2021 07:49 » v Problémy s hardwarem
    0
    167
    od dodanekov
    16 dub 2021 07:49

Zpět na “Windows 10, 8, 7..”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů