XP a jak ho spustit

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 04 led 2022 19:07

Mám na disku XP PRO. Byl tam dualboot. Měl jsem problémy s kompem. Při
zapnutí kompu naběhnou jen sedmičky. O XP ani slovo. Potřebuji se tam
dostat. Děkuji
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48764
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod petr22 » 04 led 2022 19:14

Dualboot - jaky?

Kazde Windows na jinem HDD?
Kazde Windows na jinem oddilu a pri startu pocitace vyber?
Pokud vyber, pres co byl udelany ? Tech programu je mnoho.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 04 led 2022 19:25

Oba WINDOWS jsou na stejném harddisku. Oba mají svůj oddíl a nabídka k výběru se mi už nezobrazí. Děkuji.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 04 led 2022 20:36

BCDEDIT
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10307
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod zeus » 04 led 2022 20:50

Tak sam vidis, ze ti tam chybi polozka pro {ntldr}
Jestli se ti nechce opisovat parametry pro bcedit, muze pouzit GUI programy, treba Bootice.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 04 led 2022 21:49

Mám to poprvé. Nejsem z toho chytrej. Děkuji
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 04 led 2022 22:57

Co mám dělat? Děkuji
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21936
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod ITCrowd » 05 led 2022 00:59

Pokud ti postačí jen jedno spuštění, mělo by to jít pomocí HBCD - navedeš ho na oddíl s xp.
Nebo můžeš použít bootovací manažer.
Zde: https://www.interfacett.com/blogs/dual- ... -database/ je ruční postup pro přidání XP v bcdedit
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
CyberCodeDroid
Level 2
Level 2
Příspěvky: 233
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod CyberCodeDroid » 05 led 2022 06:23

Boot-Repair

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21936
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod ITCrowd » 05 led 2022 06:56

Moc bych si tím jistý nebyl. On už si boot opravil ( viewtopic.php?f=39&t=222649&p=1742164#p1742164 ), a zřejmě proto mu teď nefungují XP.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 05 led 2022 16:30

Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 05 led 2022 18:43

Bcdboot C Windows.jpg
Nejde to
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze spustit hru
    od Sirkosta » 12 říj 2021 18:01 » v Hry
    2
    428
    od Sirkosta
    12 říj 2021 19:19
  • Po instalaci ram nejde spustit pc
    od MarfyN » 24 pro 2021 20:52 » v Problémy s hardwarem
    2
    177
    od MarfyN
    24 pro 2021 21:02
  • nejde mi spustit Minecraft
    od TaitaH » 18 pro 2021 09:27 » v Hry
    2
    231
    od TaitaH
    19 pro 2021 16:45
  • Nelze spustit Windows 10
    od David B » 25 lis 2021 20:06 » v Windows 10, 8, 7..
    2
    209
    od petr22
    25 lis 2021 20:15
  • Chrome nejde spustit
    od krakenus600 » 16 lis 2021 15:37 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    185
    od zeus
    16 lis 2021 23:11

Zpět na “Windows 10, 8, 7..”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů