Win 95 nenabootuje

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Josef4
nováček
Pohlaví: Muž

Win 95 nenabootuje

Příspěvekod Josef4 » 18 pro 2024 11:59

Ahoj pánové,

Koupil jsem starej komp a nenaběhnou Win.
Můžu vám sem hodit bootlog a kouknete prosím na něj.
Jde mi o to, jestli to půjde opravit, nebo přeinstalovat.
Nevím, jestli bych potom sehnal všechny ovladače.

Díky moc
Joska
bootlog.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
Alferi
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Win 95 nenabootuje

Příspěvekod Alferi » 18 pro 2024 13:56

Není uvedena sestava (ani účel jejího pořízení), ale s přihlédnutím k předpokladu, že je to v kombinaci s archaickým operačním systémem něco dost starého, se dá usuzovat na možnost, že tam mohlo cokoliv "odejít". Docela mě překvapuje údaj, že šlo o o koupi - i mnohem novější přístroje se nosí na skládku elektronického odpadu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvekod petr22 » 18 pro 2024 17:31

Preinstalovat je to nejrychlejsi (koneckoncu, nevis co tam je za soft, je to cizi PC), nechce se mi vzpominat jak se pred 30
lety resily problemy s Windows.

Jak vis, ze ten disk s Windows je zrovna z tohoto pocitace, tedy ze maji fungovat? Co kdyz je vadny disk ?

Ty jsi za ten pocitac dal skutecne penize? Jaka je konfigurace, je to aspon necim zajimave, napr. je tam 3DFX nebo Riva TNT?

Jeste navic je tam CRT monitor, s tim se nekomu vylozene nechtelo tahat na sberny dvur. Ten bych okamzite ekologicky zlikvidoval.
Jediny CRT monitor kde bych si rozmyslel likvidaci je Commodore monitor od Amigy a pak Sony Trinitron s plochou obrazovkou.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvekod faraon » 19 pro 2024 18:10

Ovladače se dají vytahat ze starého systému, aspoň W98 to uměly, takže W95 by mohly také. Proto ten starý disk nejdřív zazálohuj, než začneš dělat nějaké experimenty.

Alferi: dost lidí si dnes kupuje nebo staví svou tehdy vysněnou herní sestavu, na kterou tenkrát neměli. Pěkné ATčko je teď velmi hledané hodnotné zboží, zvlášť s původní DIN klávesnicí a monitorem...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”