Dobrý den.
Vždycky jsem nechal instalovat updaty Win 11 a pak jsem ručně aktualizoval grafiku.
Nyní nastal problém, že drivery aktualizovat nejdou, hlásí to, že probíhá instalace updatu nebo něčeho jiného. Přitom updaty žádné teď nemám, zkusil jsem je i pozastavit.
Aktualizace grafiky sice proběhla, ale drivery zůstaly na původní verzi. Potřebuju to nějak updatnout a už si nevím rady.
Na starých driverech nejede Cyberpunk ani Hitman 3. Vím, že když jsem měl nové tak ty hry šly. Windows Update je bohužel přepsal, ale vždy jsem ručně aktualizoval a bylo to v cajku.
Teď update blokuje aktualizaci, ale žádný nemám a jsou pozastavané.
Už to zkouším několik dní, co mám dělat ? ☠️
Windows 11 update blokuje instalaci driverů.
-
- Level 5
- Pohlaví:
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Re: Windows 11 update blokuje instalaci driverů.
Presná zostava OS je ?
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Mohlo by pomoci vymazání mezipaměti služby Windows Update.
Citace z webu MS:
Poškozené soubory aktualizací v mezipaměti můžou způsobit chyby. Vymažte mezipaměť následujícím postupem:
Stiskněte Win + R, zadejte services.msc a stiskněte Enter.
Vyhledejte službu služba Windows Update, klikněte na ni pravým tlačítkem a vyberte Zastavit.
Přejděte do složky C:\Windows\SoftwareDistribution.
Odstraňte všechny soubory a složky v tomto adresáři.
Zpět do okna Služby klikněte pravým tlačítkem na služba Windows Update a vyberte Spustit.
Citace z webu MS:
Poškozené soubory aktualizací v mezipaměti můžou způsobit chyby. Vymažte mezipaměť následujícím postupem:
Vyhledejte službu služba Windows Update, klikněte na ni pravým tlačítkem a vyberte Zastavit.
Zpět do okna Služby klikněte pravým tlačítkem na služba Windows Update a vyberte Spustit.
-
- Level 5
- Pohlaví:
Windows 11 24H2 a nějaký ty další updaty. Mám jen ty povinné nebo důležité, ty volitelné nemám. Teď jsem zkusil udpate přímo přes Intel aplikaci, stáhne to akorát tu aktualizaci a spustí. Na konci napsáno úspěšně aktualizováno....po restartu drivery furt staré.
Takže není rozdíl zda-li aktualizaci stáhnu ručně nebo přes tu aplikaci
zkusím tu radu ohledně Updatu.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 31 vteřinách:
jen dodávám, že tato aktualizace se vždy stáhne, ale nedokáže se nainstalovat. To bude ona co blokuje aktualizaci grafiky.
Dodatečně přidáno po 49 minutách 5 vteřinách:
vyzkoušeno...update se instaluje tak snad to bude v pohodě a poté půjde nahodit update grafiky.
Ale zkoumal jsem ten update a našel jsem, že má 86 GB...je to normální ?
Takže není rozdíl zda-li aktualizaci stáhnu ručně nebo přes tu aplikaci
zkusím tu radu ohledně Updatu.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 31 vteřinách:
RIKI22 píše:Presná zostava OS je ?
jen dodávám, že tato aktualizace se vždy stáhne, ale nedokáže se nainstalovat. To bude ona co blokuje aktualizaci grafiky.
Dodatečně přidáno po 49 minutách 5 vteřinách:
meda2016 píše:Mohlo by pomoci vymazání mezipaměti služby Windows Update.
Citace z webu MS:
vyzkoušeno...update se instaluje tak snad to bude v pohodě a poté půjde nahodit update grafiky.
Ale zkoumal jsem ten update a našel jsem, že má 86 GB...je to normální ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
V textu je 86Gb takže Gigabite, ne GigaBajt. Tedy 8 krát méně, i tak je to dost.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Ma 3 GB. I to je docela dost na kumulativni aktualizaci.
-
- Level 5
- Pohlaví:
tak píšu svoje poznatky, od rána jsem testoval vše možné. Update BIOSu též nepomohl.
Zjistil jsem jednu věc, aktualizace nainstaluje nové ovladače, ale ještě dříve než dokončí celou aktualizaci tak Windows sám nahodí staré drivery. Netuším proč.
Takže jsem stáhl aplikaci Windows Update Multi-Tool. Spustil aktualizaci grafiky a i ten program. Okamžitě mi to ukázalo, že Windows zkouší nahodit ty staré drivery.....takže jsem je zablokoval pomocí funkce hide, nechal dojet aktualizaci a po restartu PC mám nové ovladače.
Když teď kouknu do toho programu tak sice ukazuje, že staré ovladače byly úspěšně nainstalovány...ale není tomu tak. Mám konečně ty nové, snad vydrží.
Píšu návod kdyby se náhodou někdo setkal s tím, že mu Windows sám přepisuje drivery.
Zjistil jsem jednu věc, aktualizace nainstaluje nové ovladače, ale ještě dříve než dokončí celou aktualizaci tak Windows sám nahodí staré drivery. Netuším proč.
Takže jsem stáhl aplikaci Windows Update Multi-Tool. Spustil aktualizaci grafiky a i ten program. Okamžitě mi to ukázalo, že Windows zkouší nahodit ty staré drivery.....takže jsem je zablokoval pomocí funkce hide, nechal dojet aktualizaci a po restartu PC mám nové ovladače.
Když teď kouknu do toho programu tak sice ukazuje, že staré ovladače byly úspěšně nainstalovány...ale není tomu tak. Mám konečně ty nové, snad vydrží.
Píšu návod kdyby se náhodou někdo setkal s tím, že mu Windows sám přepisuje drivery.
-
- nováček
- Pohlaví:
Prosím, můžeš napsat tyto info?
Název tvé gpu? + Jaké je id hardware té gpu?
Najdeš ve správce zařízení / tvá gpu / záložka Podrobnosti / Id hardwaru / zkopíruješ všechny řádky a vložíš je sem.
Jakou verzi se tam snažil instalovat Windows Update?
Jako novou verzi jsi tam instaloval ty?
Např. nejnovější whql na AMD je 25.3.1, nejnovější optional je 25.3.2.
U 25.3.2 je pod "Fixed Issues and Improvements" uvedeno "Windows Update may overwrite the installed AMD Software: Adrenalin Edition with an older version of the graphics driver on Radeon™ RX 9000 series graphics products."
Nechápu jak to myslí, pokud se jedná o tuto verzi tak to může znametat buď to, že opravili tuto chybu nebo to může znamenat to, že u této optional přeinstalovává WU ovladač na whql.
Další věc je, že by se mohl ověřit vhodnost id hardwaru u ovladačů, jenže tys tu neuvedl verzi toho z WU a verzi jakou se tam snažíš dostat a ani id hardware tvé gpu tak to bez těchto info nejde komentovat.
To jen pro info, aby bylo jasné, že to vůbec nemusí být problém WU, ale optional/whql ovladačem, nevhodností zadaného id hardware v ovladači a podobně a to, že tam cpe WU starší ovladač pravděpodobně má svůj důvod.
Název tvé gpu? + Jaké je id hardware té gpu?
Najdeš ve správce zařízení / tvá gpu / záložka Podrobnosti / Id hardwaru / zkopíruješ všechny řádky a vložíš je sem.
Jakou verzi se tam snažil instalovat Windows Update?
Jako novou verzi jsi tam instaloval ty?
Např. nejnovější whql na AMD je 25.3.1, nejnovější optional je 25.3.2.
U 25.3.2 je pod "Fixed Issues and Improvements" uvedeno "Windows Update may overwrite the installed AMD Software: Adrenalin Edition with an older version of the graphics driver on Radeon™ RX 9000 series graphics products."
Nechápu jak to myslí, pokud se jedná o tuto verzi tak to může znametat buď to, že opravili tuto chybu nebo to může znamenat to, že u této optional přeinstalovává WU ovladač na whql.
Další věc je, že by se mohl ověřit vhodnost id hardwaru u ovladačů, jenže tys tu neuvedl verzi toho z WU a verzi jakou se tam snažíš dostat a ani id hardware tvé gpu tak to bez těchto info nejde komentovat.
To jen pro info, aby bylo jasné, že to vůbec nemusí být problém WU, ale optional/whql ovladačem, nevhodností zadaného id hardware v ovladači a podobně a to, že tam cpe WU starší ovladač pravděpodobně má svůj důvod.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky.
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 3808
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
-
-
Windows Update nelze stáhnout, chyba 0x80070246
od Rewqa » 19 led 2025 17:20 » v Windows 11, 10, 8... - 11
- 4701
-