Nelze spustit Vista
Nelze spustit Vista
Ahoj, když zapnu počítač, klasicky začně vše nabíhat až do fáze těsně před zobrazením plochy, kdy se objeví "probíhá konfigurace aktualizací- fáze 3 ze 3, 0%" chvíli to svítí, pak se objeví "vypínání" a počítač se restartuje, načež naběhne znovu až do této fáze a vše se stále dokola opakuje. Prostě počítač nezapnu. Všechny nouzové režimy i režimy ladění jsem zkoušel, nic nepomohlo. Přes tu hlášku se to prostě nedostane. Jde o notebook. Bohužel ho teď nemám možnost připojit na internet, což by možná pomohlo, nebo ne? Co myslíte? Budu s ním na internetu asi až za dva dny, ale potřebuju na něm teď nutně pracovat 

Re: Nelze spustit Vista
Měl jsem stejnej problém. Pomohla přeinstalace Visty
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nouzový režim a dej tam režim s cmd ( příkaz. rádka , potom ctrl-alt-delete ) a dej prohlížet nějakou složku , mělo by to najet a pak zakaž aktualizace.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Nouzový režim a dej tam režim s cmd ( příkaz. rádka , potom ctrl-alt-delete ) a dej prohlížet nějakou složku , mělo by to najet a pak zakaž aktualizace.
tak tohle nepomohlo. místo naběhnutí plochy se opět objevilo "vypínání" a komp se restartoval. Žádná příkazový řádek se neobjevil

A přeinstalovávat kvůli tomu Vistu se mi fakt nechce...To opravdu není jiné řešení jak se přes ty dementní aktualizace dostat?

Tak konečně jsem se dostal k netu a problém je vyřešen, naštěstí 

Ahoj, mám přesně ten samý problém, mohl byste mi napsat, jak jste to vyřešil? Díky Edited
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Přes net proběhla nastavená aktualizace a notebook naběhl.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jo přesně tak to bylo. Ovšem další den se mi stalo to samé, a tentokrát už nepomůže ani připojení k netu. Takže prostě shit situation
Snad to půjde opravit nějakým recovery CD co mám k Vistě, jinak ji přeinstaluju na XP a bude klid.Snad 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji aktualizace jen stahovat a pak teprve manuálně aktualizovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ale já nic neměnil, tak jak jsem Vistu na začátku nainstaloval, tak ji tam mám. Čili automatické aktualizace jsem nijak nepřenastavoval.
Delalo mi to same proste sem to nechal cely dopoledne bezet a vono se to po par restartovanim vpomatovalo 

Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Mně se to stalo před třemi dny. Probíhá konfigurace aktualizace 3 ze 3. Během asi dvaceti minut se mi NB restartoval snad desetkrát. Bylo mi to divný už u prvního restartu. Trvalo to strašně dlouho, tak jsem schválně sledoval, co se bude dít. Naběhla tobě známá hláška "konfigurace aktualizace", ani se neukázala Plocha a přišel další restart. Takhle, jak říkám, asi 10x po sobě. Nakonec se objevila Plocha, ale v klasickým Win98 režimu. Prostě veškerá "Vista" grafika byla pryč. Spodní lišta byla šedivá, tlačítko Start klasický Win98 apod. Navíc vyskočila hláška "Zvuková karta SoundMax nenalezena". Říkám si, co to je za kravinu. Chtěl jsem se mrknout přes msconfig, zda mi běží služba zvukovky, ale co to nevidím. Veškerý zatržítka byly jaksi "odzatržítkovaný". Prostě všechny služby vypnutý. To se mi ještě nestalo. A jelikož jsem zpaměti nevěděl, který služby byly zastavený a který spuštěný, zatrhnul jsem úplně všechno. Tzn. že jsem spustil veškerý služby. (A teď už třetí den (když mám čas) postupně zastavuju služby jednu po druhý, který nepotřebuju pochopitelně.)
Každopádně, když se tohle dělo, Plocha naběhla, sice v tomhle divnym režimu, ale naběhla.
Jenže vpravo v systray už jsem viděl ikonu, jak stahuje další aktualizace. Po najetí myši nad ikonu se objevila bublina "staženo 88%". Tak jsem si počkal, až bude mít 100%. A začlo to nanovo. Několik dalších restartů. Nevím, zda se Microsoft zbláznil, nebo co.
Nechal jsem to být, až si dostahuje, co potřebuje.
No zkrátím to. Další den to bylo totéž. Když jsem si vylistoval seznam těch stažených aktualizací, u spousty z nich byla poznámka "neúspěšné". Takže mi přijde, že se toho spoustu nestáhlo tak, jak mělo, proto mi to začlo dělat takovej bordel.
Každopádně teď už se všechno zřejmě podařilo, protože je klid. A vše funguje, jak má. Přeju ti totéž samozřejmě.
Možná jsem ti vůbec nepomohl, ale aspoň si přečteš, co tě třeba ještě čeká:-) Tak držím palce.
Každopádně, když se tohle dělo, Plocha naběhla, sice v tomhle divnym režimu, ale naběhla.
Jenže vpravo v systray už jsem viděl ikonu, jak stahuje další aktualizace. Po najetí myši nad ikonu se objevila bublina "staženo 88%". Tak jsem si počkal, až bude mít 100%. A začlo to nanovo. Několik dalších restartů. Nevím, zda se Microsoft zbláznil, nebo co.
Nechal jsem to být, až si dostahuje, co potřebuje.
No zkrátím to. Další den to bylo totéž. Když jsem si vylistoval seznam těch stažených aktualizací, u spousty z nich byla poznámka "neúspěšné". Takže mi přijde, že se toho spoustu nestáhlo tak, jak mělo, proto mi to začlo dělat takovej bordel.
Každopádně teď už se všechno zřejmě podařilo, protože je klid. A vše funguje, jak má. Přeju ti totéž samozřejmě.
Možná jsem ti vůbec nepomohl, ale aspoň si přečteš, co tě třeba ještě čeká:-) Tak držím palce.
HP COMPAQ 6720s/ C2D T2410/ 15.4" WXGA BV/ 2GB/ 160GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ VIS HB
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 3518
-
od pcmaker