Zdravím všechny,
při startu počítače se bootovaní zastaví při obrazovce na které Windows píšou vítejte a počítač se restertuje. Takhle to jde pořád do kola. Při vypnutí restartování se zobrazila obrazovka modré smrti s chybou 0x0000021A.
Jinak problémy s náhlýma restartama sem měl už před tím, i po reinstalu windows a teď nenaběhne vůbec. Jenom do save modu se dostanu ale tam nevim co s tim mam udělat.
Diky za každý návrh nápravy.
Chyba 0x0000021A
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Chyba 0x0000021A
co jsem si k tomu přečetl, tak by to měl způsobovat poškozený uživatelský profil, ale mělo by se to týkat jen těchto OS:
• Microsoft Windows NT Workstation 3.5
• Microsoft Windows NT Workstation 3.51
• Microsoft Windows NT Server 3.5
• Microsoft Windows NT Server 3.51
takže nechápu, kde se tato chyba bere u XP
• Microsoft Windows NT Workstation 3.5
• Microsoft Windows NT Workstation 3.51
• Microsoft Windows NT Server 3.5
• Microsoft Windows NT Server 3.51
takže nechápu, kde se tato chyba bere u XP

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
To mi taky neni uplne jasny
ale zkusil jsem jit znovu do Save modu a vytvořil jsem nový uživatelský účet, resp. dva. Pri bežném spuštění mě systém nechal si vybrat uživatele a při načítání osobních nastavení zase spadnul se stejnou chybou, takže jsem se nepřehlédnul.

Na forums.techarena.in/tips-tweaks psali:
Cause
The Stop 0xC000021A message occurs when Windows XP switches into kernel mode and a user-mode subsystem, such as Winlogon or the Client Server Runtime Subsystem (CSRSS), is compromised and security can no longer be guaranteed. Because Windows XP cannot run without Winlogon or CSRSS, this is one of the few situations where the failure of a user-mode service can cause the system to stop responding
Solution
Perform a Driver Rollback in case the customer has updated the driver for a specific component.
Perform a System Restore from Safe Mode with command prompt
Reinstall the Operating System.
Tak asi tak, žádné dobré zprávy.. :(
Cause
The Stop 0xC000021A message occurs when Windows XP switches into kernel mode and a user-mode subsystem, such as Winlogon or the Client Server Runtime Subsystem (CSRSS), is compromised and security can no longer be guaranteed. Because Windows XP cannot run without Winlogon or CSRSS, this is one of the few situations where the failure of a user-mode service can cause the system to stop responding
Solution
Perform a Driver Rollback in case the customer has updated the driver for a specific component.
Perform a System Restore from Safe Mode with command prompt
Reinstall the Operating System.
Tak asi tak, žádné dobré zprávy.. :(
Tak sem vse nakonec vyresil reinstalaci Windows. Hlavne z casovych duvodu. Pcitam ze to asi byl nejaky virus. Ale stalo se mi ze se pocitac restartoval uz behem bootovani, kdy se system jeste asi ani nezacal spoustet. Zatim to asi dvakrat.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pokud to dobře chápu, tak i po reinstalu Windows tato chyba vyskakuje? reinstaloval jsi s formát disku nebo bez?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Nainstaloval jsem je vcetne formatu disku. Vse uz bezi tak jak ma, takze pocitac standartne nabehne vcetne systemu bez zadnych problemu a bez ty chyby. Ten restart o kterym sem psal, se stal behem bootovani pocitace jeste pred tim nez se obevi logo Windows jak tam beha ta modra vec pod nim. Pak zacal bootovat uplne od zacatku a vse uz se pak spustilo dobre.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3266
-
od Steage7717
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 18:49
-
- 16
- 7662
-
od petr22
02 dub 2025 21:50
-
- 4
- 1142
-
od zik9
12 čer 2025 15:33
-
- 6
- 10180
-
od atari
16 bře 2025 11:11
-
-
prohližeč událostí id 1796 chyba Příloha(y)
od walderan » 01 dub 2025 15:58 » v Problémy s hardwarem - 9
- 3944
-
od walderan
04 dub 2025 15:42
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”