problém s instalací aktualizací u Windows Vista Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

problém s instalací aktualizací u Windows Vista

Příspěvekod Davson » 19 říj 2009 19:40

Pomocí Windows update jsem si stáhl doporučené aktualizace. Při jejich instalaci se to ovšem neustále načítá s nemůže to dokončit.
Píše to : "systém připravuje aktualizace ".

Ještě jsem se chtěl zeptat zda při instalaci aktualizací musím být připojen k internetu. U stahování je to jasné.

Reklama
peacoq

Re: problém s instalací aktualizací u Windows Vista

Příspěvekod peacoq » 19 říj 2009 20:22

1, pripojen byt nemusis, ale v teto souvislosti je dobre postupovat takto:
stahnes a PC restartujes, kdyz se to vyzaduje, tj. je lepsi stazene aktualizace 'instalovat/restartovatPC', nasledne po dostazeni, a tedy nikoli PC vypnout a az pri dalsi zapnuti by se aktualizace nainstalovaly. takze z logiky veci to udelas tav. ''jednim vrzem'', a tak je otazka, jak to s tim pripojenim myslis.
2, vcem spocibva nemoznost instalovat aktualizace ?, ...pises, ze system pripravuje aktualizace, a o je tedy v poradku, ale tobe se zda se to trva dlouho a nebo co?, ...a soucasne seznam aktualizaci -instalovanych i cekajicich- mas k dispozici, kde si souesne overis, zda se aktualizace provedla a nebo nikoli a doslo k chube. Nepises totiz, zda k chybe doslo a nebo se ti proste jen nezda, ze to dlouho trva, kdyz to system pripravuje.

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Davson » 19 říj 2009 22:41

Staženy aktualizace byly. Dokončení instalace jsem se však nedočkal. Čtyři doporučené aktualizace se v historii aktualizací neobjevily vůbec. Pouze jedna aktualizace ovladače, u které však bylo napsáno, že se nezdařila z důvodu chyby 80246005.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 19 říj 2009 23:26

1. kliknes si v okne aktualizaci na vyhledani aktualizaci - a instalujes to, ktere se ti zatim nepodarily (coz se pravdepodobne nezdari z duvodu uvedene chyby, bude-li se tedy opakovat, postupuj dale..)
2. kdyz se objevi ''nejaka'' chyba, pouzij Google, kde zadas cislo chyby ''chyba 80246005''
(pri pouhem zadani na google-cz cisla chyby jako prvni vypadne presna specifikace chyby: http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... r-80246005)

- venoval bych NEJPRVE pozornost i tomuto, kde se jedna o stejnou chybu resenou jinym zpusobem spojenou s problemem Automatickych akrualizaci: http://www.alibutt.com/?p=195
Windows update gives a 80246005 error
To fix this error, try:
Click start-run type services.msc then press enter
Look for the Automatic Updates Service, right click it and choose to stop
Click start->run type %windir%\SoftwareDistribution then press enter
Open the DataStorage folder and delete its contents.
Click start->run type services.msc
- right click the Automatic Update Service and choose to start
Now try running the Updates again.

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Davson » 22 říj 2009 22:41

Tak jsem to udělal podle tohoto návodu :
- venoval bych NEJPRVE pozornost i tomuto, kde se jedna o stejnou chybu resenou jinym zpusobem spojenou s problemem Automatickych akrualizaci: http://www.alibutt.com/?p=195
To fix this error, try:

Potom jsem sice aktualizace stáhl, ale mám nějak rozhozené parametry obnovení systému.Změnila se velikost maximální alokace pro body obnovení. Jak se znova nastavuje? Dříve jsem tam měl body staré 3 měsíce. Nyní jsou to pouze dva dny. To je průšvih, protože jsem se potřeboval vrátit o týden zpět.
V koši mám soubor datastore.edb a složku Logs. Co to udělá když je dám obnovit ?

peacoq

Příspěvekod peacoq » 23 říj 2009 13:51

datastore.edb
http://answers.yahoo.com/question/index ... 706AAwtVGC
- na dotaz co to je / odpoved: je to upozorneni systemu na opomenute aktualizace (jak se to dostalo do kose neni znamo, ale pravdepodobne tim, ze jsi mel nekolik spatne vyinstalovanych a poskozenych aktualizci a jejich spravnym nainstalovanim se system zbavil teto moznostni, ktera obsanovala spatne a poskozene informace)

http://www.eggheadcafe.com/software/asp ... ed-an.aspx
- zde se uvadi, ze soubor datastore.edb odstranil historii aktualizace a ze byl kompletne odstranen (coz je tvuj pripad - mas ho v kosi) / dale se uvadi, ze smazany soubor neni mozne vratit/obnovit ...a take se uvadi, ze tento soubor muze byt odstranen, je-li poskozen (asi take tvuj pripad)
Umis anglisky trochu vic (?):
- datastore je podslozka SoftwareDistribution a obsahuje predchozi zapisy systemovych .dll (XP);
WINDOWS\system32\SoftwareDistribution contains subfolders (Datastore sub-directory and the Datastore.edb) that, apparently, are temporary storage locations for previous and current wuapi.dll, wups2.dll, and wups.dll. The active .dll files 'work' fr
- otazka je, jak se to dostalo do kose, zminuje se moznost poskozeni, ale i nakazy, ale duraz je kladen na odstraneni z duvodu poskozeni a opravy, ktera probehla podle navodu;
Is the installed antivirus/security suite scanning the DataStore folder? If it has been then it is possible that datastore.edb has become corrupted/damaged. Virus scanning recommendations for computer.

Ten dalsi zapis je WindowsUpdate.txt ( C:\Windows\WindowsUpdate - kompletni zapis aktulizaci, to asi ne), a nebo co konkretne?
Obnovovat to nena vyznam, jak se uvadi, bylo to odstraneneno z duvodu poskozenych zaznamu, ...ale... z duvodu poukazani na cinnost antivitru a skenovani DataStore-slozky, ...otestuj PC, zda se neobjevi pripad, ze soubor byl poskozen/napaden.

Ja nejsem zadnej pocitacovej-vedator, muzu ti poradit akorat z toho co vyctu a nebo z vlastni zkusennoti :idea: ;
- PC bych otestoval / - podival se do slozky Windows (jak vypada log aktualizaci, prekontroloval nabidku aktualizaci) / - datastore soupnul na prazdnou flashku (kdyby preci-jen.. ale to az potom, az PC projedes antivirem, aby jsi si na flashku nenatahl i nerad) / - a vice se tomu nevenoval
Ohledne zalohy systemu, je mozne, ze uz nekolik starsich zaloh bylo poskozenych a tedy byly odsraneny (i kdyz je to ponekud 'podezrele' chovani, aby kompl mazal co a jak chtel).
1. otestuj PC
2. zajdi do sekce Hi Jack This (abys na sebe upozornil vedatory co se v procesech orientuji, protoze s Vistou to uz nesouvisi, kdyz po zasahu se aktualizace stahnout podarilo a projevil se nejaky jiny 'problem') > stahni HJT - zda se system akrualizaci mas naruseny a ze neslo jen o jednoduchou upravu a ze problem muze trvat.
(Seznam se s navodem na pouziti: viz danna sekce (vysledkem testu je okynko, kde zatim sam NIC nazaskrtavej/nemaz, a vloz log k posouzeni, zda v komplu nebezi nejakej nerad, ktery toto zpusobil), a zaloz si tema treba s textem:
Nazev: PC smazal Body obnovy
Text: Po odstraneni problemu zakazanych a neuplnych aktualizaci kompl sam presunul do kose poskozeny soubor datastore.edb a take smazal zalohy Systemu. Reseni aktualizaci se podarilo: (...pridej odkaz na toto tema), a nyni prosim o kontrolu priciny/nasledku.)

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Davson » 23 říj 2009 14:08

Díky za vyčerpávající pomoc.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 23 říj 2009 15:09

No jo no :idea: sorry ...aktualizace se vyresily, a co dal tvuj kompl dela a proc, to ja uz neporesim.
Ja jsem si dal akorat praci s vyhledanim one chyby a s tim, ze automaticke aktualizace a jejich selhani jsem nekolikrat resil.
Ale ve tvem komplu bude ''neco spatne'' ani ne tak v souvislosti s tim datastore (to je danno predchozim problemem co se vyresil), ale s tim, ze ti kompl smazal zalohy systemu, bud mel proc a nebo to dela z duvodu nejake nakazy.

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Davson » 29 říj 2009 19:26

Davson píše:Tak jsem to udělal podle tohoto návodu :
To fix this error, try:

Potom jsem sice aktualizace stáhl, ale mám nějak rozhozené parametry obnovení systému.Změnila se velikost maximální alokace pro body obnovení. Jak se znova nastavuje? Dříve jsem tam měl body staré 3 měsíce. Nyní jsou to pouze dva dny. To je průšvih, protože jsem se potřeboval vrátit o týden zpět.
V koši mám soubor datastore.edb a složku Logs. Co to udělá když je dám obnovit ?

Stále mám problém s těmi body pro obnovení systému. Mám tam vždy dva, pro tři je tam asi málo místa. Při tom předtím jich tam bylo třeba 20 a mohl jsem se vrátit cca o 3 měsíce zpátky.Nevím proč ty dva body zabírají tolik místa ? Nastavení 5 GB se normálně doporučuje. Mám nastaveno obnovení systému pouze na disku C. Jeho velikost je 60 GB, z toho je polovina volná.

Použil jsem příkazový řádek: vssadmin.exe list shadowstorage
podle tohoto odkazu :
http://www.lisak.cz/body-obnoveni-windo ... dkc2n64vk5

Vypsalo mně to :
Využité místo úložiště stínové kopie 3,784 GB
Přidělené místo úložiště stínové kopie 5,027 GB
Maximální místo úložiště stínové kopie 5 GB

peacoq

Re: problém s instalací aktualizací u Windows Vista  Vyřešeno

Příspěvekod peacoq » 12 lis 2009 20:58

http://img4.imageshack.us/img4/5561/restorepoint1.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/8011/res ... tedfir.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/5475/res ... orerpo.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/5445/res ... t4thrp.jpg

Nebylo co delat, tak sem vysledoval, jak presne se Restore Point/s vytvareji a v jake asi velikosti, -velikost mista/obsazennost vidis na screenu (max 6 GB - bylo tovarne nastaveno), prvni RP jsem udelal manualne a dalsi tri se udelaly nasledne podle pravidel zalohovani/aktualizaci a zmen.
...coz ti sice nepouze, ale aspon mas nejake konkretni srovnani v porovnani se tvym stavem:

- smazal jsem RP - vsechny
- prvni jsem vytvorim manualne (a je to i na screenu podrobne videt, jak veke misto bylo pouzito/a vyhrazeno),
- a nasledne si udelas sam obrazek o velikostech vytvarenych automatickych RP,
ale napriklad posledni RP ma velikost 500 MB, a po celou dobu jejich vytvareni to odpovida velikosti cca. v rozmezi =/- 200 - 300 MB.
- nyni jsou 4 RP o velikosti 1,7 GB

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • BSOD po instalaci 24H2 Windows 11
    od AngelikaB » 24 bře 2025 18:53 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    7843
    od kellne Zobrazit poslední příspěvek
    02 kvě 2025 20:59
  • Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
    od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    3983
    od MonikaVavrova Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 11:07
  • DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
    od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2452
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 črc 2024 18:52
  • Po aktualizaci W10 se ntb nespustí
    od Funstorm007 » 18 čer 2025 18:12 » v Windows 11, 10, 8...
    12
    3091
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    24 čer 2025 08:53
  • Nelze odinstalovat aktualizaci Win10
    od krysarr » 20 dub 2025 13:21 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1818
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 dub 2025 15:07

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”