Dobrý den předem se omlouvám pokud se to tady řešilo v jiné niti hledal jsem leč nenalezl můj problém spočívá v zamrznutí popřípadě modré smrti při hraní cal lof duty 4,ale od začátku. Má sestava: case coolermaster elité,zdroj:fortron bluestorm 500W mdb:asus P5K,cpu:intel E8200,
ram 4gb,hd:WD500aa sata2, nynější vga gigabite ATI hd 5830 1gb ddr5, .Tuto sestavu jsem provozoval dva roky s windows Vista ultimate 64 bit s vga Asus8800gts bez jediného zamrznutí a jakéhokoliv problému s čímkoliv až je to neuvěřitelné problémy začaly v okamžiku když mi začala odcházet vga začalo zamrzání obrazu do stavu rosypáného obrazu ruzných barev atd nutný byl vždy tvrdý restart problém se oběvoval nepravidelně a tušil jsem že to co nevidět umře a to se talo tak že mi pc nejelvůbec a neustále padal do "modra"už při spuštění následoval test vga v jinem pc a situace byla stejná.Zakoupil jsem proto novou vga již víše zmiňovanou gigabite a provedl čistou instalaci Windows 7 32 bit
skoušel jsem 64 bit verzi(kvůli ram) ale nebyla stabilní a při testech padala nevím proč tak jsem zkusil 32 bit a ta v testech obstála bez chyby pak jsem nainstaloval call of duty 4 a další soft. obnovil profil a začal hrát po dvou dnech hraní cirka po 45 min každý den při hraní tak po 10 minutách zmrznul obraz ale né aktuální s hrou ale oběvily se jednobarevné sloupce a nutný byl tvrdý restart znechucený jsem dál už nehrál za pár dní jsem hrál cca 30 min a nic nechal jsem hru běžet ve spectu a šel jíst byl jsem pryč cca 2 hod když jsem se vrátil měl jsem na ploše hlášku o obnově systemu a jako důvod byl blue screen s odkazem na složku minidump.Prosím o radu co s tím soubory můžu někomu zaslat k proskoumání asi mailem,Mohlo dojít k požkození desky při poruše první vga? může být na vyně zdroj? výkonově je na hranici má dva roky a zdá se mi že se chová jinak nenajíždí při startu na max otáčky což vždycky dělal?vga ovladač je aktuální,při normálním provozu (bez hraní) se zatím nikdy nic nestalo ale mám suběktivní pocit že je při brouzdání netem pomalejší, Windows je legální a aktualizovaný, pokukud jsem něco opoměl ptejte se
prosím o pomoc děkuji
win7 zamrznutí nebo blue screen
- Mirek1
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: win7 zamrznutí nebo blue screen
můj problém spočívá v zamrznutí popřípadě modré smrti při hraní cal lof duty 4
Tak hlavně musíme vyloučit původ software.Píšeš jen o jedné hře.proto se ptám.Hra je půjčená,demo,stáhnutá z netu.
pak jsem nainstaloval call of duty 4 a další soft. obnovil profil a začal hrát po dvou dnech hraní cirka po 45 min každý den při hraní tak po 10 minutách zmrznul obraz ale né aktuální s hrou ale oběvily se jednobarevné sloupce a nutný byl tvrdý restart znechucený jsem dál už nehrál za pár dní jsem hrál cca 30 min a nic nechal jsem hru běžet ve spectu a šel jíst byl jsem pryč cca 2 hod když jsem se vrátil měl jsem na ploše hlášku o obnově systemu a jako důvod byl blue screen s odkazem na složku minidump.
Jo..pořád CoD 4 .Bude zde nějaký háček?
Naposledy upravil(a) Mirek1 dne 21 čer 2010 14:35, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Z kama máš ty win, když to je 32 i 64bit v jednom?
Piš prosím s háčkama a s čárkama a používej odstavce. Je to pro nás, kdo chceme radit jen změť textu a spíš nás to odradí.
Jak mám například rozumnět tomuto?
Piš prosím s háčkama a s čárkama a používej odstavce. Je to pro nás, kdo chceme radit jen změť textu a spíš nás to odradí.
Jak mám například rozumnět tomuto?
po dvou dnech hraní cirka po 45 min každý den při hraní tak po 10 minutách
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Mirek1 píše:můj problém spočívá v zamrznutí popřípadě modré smrti při hraní cal lof duty 4
Tak hlavně musíme vyloučit původ software.Píšeš jen o jedné hře.proto se ptám.Hra je půjčená,demo,stáhnutá z netu.pak jsem nainstaloval call of duty 4 a další soft. obnovil profil a začal hrát po dvou dnech hraní cirka po 45 min každý den při hraní tak po 10 minutách zmrznul obraz ale né aktuální s hrou ale oběvily se jednobarevné sloupce a nutný byl tvrdý restart znechucený jsem dál už nehrál za pár dní jsem hrál cca 30 min a nic nechal jsem hru běžet ve spectu a šel jíst byl jsem pryč cca 2 hod když jsem se vrátil měl jsem na ploše hlášku o obnově systemu a jako důvod byl blue screen s odkazem na složku minidump.
Jo..pořád CoD 4 .Bude zde nějaký háček?
Hra se ke mě dostala přes známého,odkud jí má to nevím ale v ní asi problém nebude poněvač jsem tu hru hrál dva roky než mi odešla vga a neměl jsem žádný problém
)Žbeky píše:Z kama máš ty win, když to je 32 i 64bit v jednom?
Jak mám například rozumnět tomuto?po dvou dnech hraní cirka po 45 min každý den při hraní tak po 10 minutách
Za slohovou úpravu se omlouvám budu se snažit .
Win jsou 32bit nepsal jsem že jsou 32 a 64 v jednom takové kvalitní otázky mi moc nepomůžou

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ty výpisy paměti ze zložky Windows\Minidump můžete upnou na http://www.leteckaposta.cz. Zítra se na ně mohu podívat. Předběžně bych to typoval na HW, tomu by nasvědčoval ten problém s jinou verzí OS. Bylo by dobré stáhnout utilitu GoldMemory, vypálit ISO na CD, nabbotovat z něho a spustit 12hodinový test.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Win jsou 32bit nepsal jsem že jsou 32 a 64 v jednom takové kvalitní otázky mi moc nepomůžou
[/quote]
Takže jsi kupoval zvlášť 32 i 64bit?

skoušel jsem 64 bit verzi(kvůli ram) ale nebyla stabilní a při testech padala nevím proč tak jsem zkusil 32 bit a ta v testech obstála bez chyby
Takže jsi kupoval zvlášť 32 i 64bit?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
MiliNess píše:Ty výpisy paměti ze zložky Windows\Minidump můžete upnou na http://www.leteckaposta.cz. Zítra se na ně mohu podívat. Předběžně bych to typoval na HW, tomu by nasvědčoval ten problém s jinou verzí OS. Bylo by dobré stáhnout utilitu GoldMemory, vypálit ISO na CD, nabbotovat z něho a spustit 12hodinový test.
Ty soubory jsem tam píchnul jsou dva tuším že to asi bude ta předešlá událost stalo se mi to dvakrát s tím zatuhnutím.Ten gold memory stáhnu jenom marně přemýšlím kdy spustím 12 hod test

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jo jo, nastavit CD/DVD ROM jako první zařízení. Ten test může klidně běžet přes noc.
ok dneska v noci to spustím,skusíte mi dát vědět co jste zjistil s těch souborů co jsem vám poslal?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak je to téměř se 100% jistotou hardwarová chyba. Konkrétně dochází k chybě na lokální sběrnici procesoru. (mělo by se jednat o selhání operace s pamětí, keré provádí první jádro CPU, v MCA kódech se ale moc neorientuji)
Takže nejspíše chyba CPU nebo základní desky.
Pokud přetaktováváte CPU, zrušte to. Taky mrkněte zda máte poslední verzi BIOSu. Pokud ne, flashněte ho.
Takže nejspíše chyba CPU nebo základní desky.
Pokud přetaktováváte CPU, zrušte to. Taky mrkněte zda máte poslední verzi BIOSu. Pokud ne, flashněte ho.
Kód: Vybrat vše
===============================================================================
Common Platform Error Record @ 86113024
-------------------------------------------------------------------------------
Record Id : 01cb0c0c65201f83
Severity : Fatal (1)
Length : 928
Creator : Microsoft
Notify Type : Machine Check Exception
Timestamp : 6/14/2010 21:56:15
Flags : 0x00000002 PreviousError
Section 0 : Processor Generic
Descriptor @ 861130a4
Section @ 8611317c
Offset : 344
Length : 192
Flags : 0x00000001 Primary
Severity : Fatal
Proc. Type : x86/x64
Instr. Set : x86
Error Type : BUS error
Operation : Generic
Flags : 0x00
Level : 0
CPU Version : 0x0000000000010676
Processor ID : 0x0000000000000000
Section 1 : x86/x64 Processor Specific
Descriptor @ 861130ec
Section @ 8611323c
Offset : 536
Length : 128
Flags : 0x00000000
Local APIC Id : 0x0000000000000000
CPU Id : 76 06 01 00 00 08 02 00 - fd e3 08 00 ff fb eb bf
00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00
Proc. Info 0 @ 8611323c
Section 2 : x86/x64 MCA
Descriptor @ 86113134
Section @ 861132bc
Offset : 664
Length : 264
Flags : 0x00000000
Error : BUSL0_SRC_ERR_M_NOTIMEOUT_ERR (Proc 0 Bank 0)
Status : 0xf200084000000800
Bios je poslední a taktováno nemám měl jsem takt v uplinulé době z 2.66 na 3.15 dva roky to jelo ,jak jsem psal, bez sebemenšího problému co se týká GoldMemory tak se mi nedaří nabutovat zřejmě někde dělám chybu,v neru jsem dal cd iso a vypálil jsem to na disk v biosu jsem dal mechaniku jako první při bootování vložil cd a restartnul ale po chvíly chroustání najely win.jestli to není tím že je to komprimovaný soubor bohužel nevím proč při pokusu o extrahování mi spadne průzkumník vytvoří pouze prázdnou složku. A ještě něco, na strankach výrobce goldmemory psaly že u verze 6.92 jde spustit pouze quick test,stačí to? zase se to nějak komplikuje 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2223
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
26 dub 2025 16:02
-
- 1
- 2415
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4307
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”