Mám takovej blbej problém.
Vlastním tiskárnu Minolta, notebook s Windows 7 a stolní počítač s XP, kterej jsem chtěl přeinstalovat taky na (již zakoupené) W7.
Tiskárna by měla být (a vždy byla) primárně připojena k notebooku a sdílena v domácí síti.
Problém je ten, že Minolta odmítá k většímu množství svých tiskáren (včetně té mé) uvolnit ovladače na W7. Tím pádem je tiskárna pod W7 nefunkční. Chtěl jsem to obejít tak (což je podle všecho teoreticky správná cesta a za normálních okolností funkční), že jsem do notebooku naistaloval XP lite (virtuální Windows XP), tiskárnu (úspěšně) nainstaloval do něj a teoreticky by teď mělo jít tisknout i z těch W7. Leč nejde.

Zkušebně jsem tak tiskárnu nainstaloval na stolní počítač s XP, podařilo se mi jí nasdílet, tiskne ze stolního počítače a dokonce i z notebooku z XP lite, samozřejmě (zřejmě to tak má být??) ale jen soubory, pro něž jsou přímo v XP lite nainstalovány programy (v praxi to znamená, že zatím můžu z XP lite tisknout po síti jen obrátky a věci z poznámkovýho bloku).
Jelikož na stolním počítači by měly být taky W7, počítám, že se na něm vyskytne analogický problém. Tiskárnu měnit nehodlám, především z principiálních důvodů (je plně funkční, jsem s ní spokojený, proto se mi příčí jí vyhazovat, nehledě na to, že zadarmo rozhodně taky nebyla).
Poradil by mi někdo, kde by mohl být zakopaný pes? Koncový stav by měl následující:
Tiskárna připojena k notebooku s W7, nainstalována zřejmě ve virtuálních XP, sdílena po síti se stolním počítačem s W7, z obou by mělo jít tisknout vše.
Díky moc předem.
PS: Ještě bych dodal, že tiskárna se vždy chovala dost problematicky i při instalacích do XP, zřejmě nějaký problém s ovladači, nakonec se mi ji ale vždy podařilo rozchodit. Byly to ale problémy jiného rázu (při každém spuštění jí chtěl systém znovu instalovat, omezení některých funkcí atd.).