Website X5 - nemám exportovaný projekt

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3047
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod Speed_dead » 13 dub 2019 11:43

Svůj web dělám v wysivig editoru Website X5. Při poslední přeinstalaci Windows jsem si zapomněl udělat export. Takže mám na HDD soubory v "pracovní" struktuře programu. Na natáhnutí starého projektu potřebuju soubor, jenž editor vytvoří při exportu. Mám smůlu a web budu muset vytvořit znovu a nebo náhodou existuje způsob, jak to do editoru natáhnout? Kdyby to bylo pár stránek textu, tak to neřeším, ale jedná se o cca 350 stran a cca 20 fotogalerií.


Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Reklama
Uživatelský avatar
ChrisTaylor
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod ChrisTaylor » 14 dub 2019 16:04

Pokud nepoužívá tento program pro uložení souborů projektu svůj proprietární formát, tak by mělo jít pomocí textového editoru vytáhnout HTML/CSS/JavaScript kód a taktéž nalézt ostatní soubory projektu. Taktéž předpokládám, že každý rozumný WYSIWYG editor má možnost editovat přímo kód, kam by to mohlo jít zpětně nakopírovat.

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3047
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod Speed_dead » 14 dub 2019 18:42

Bohužel má vlastní formát projektu.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
ChrisTaylor
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod ChrisTaylor » 14 dub 2019 19:06

Ještě mě napadá zkusit ten soubor otevřít pomocí nějakého programu, který umí pracovat s archivy, třeba 7-Zipem. Pokud by to šlo, tak stačí podrobně prohledat adresářovou strukturu a možná by to tam mohlo být v textové formě.

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3047
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod Speed_dead » 15 dub 2019 10:28

Asi jsem se špatně vyjářil. Vlastní data webu není problém. Ty mám a jsou klasicky čitelný a použitelný - je to klasické html (v dosti nepřehledném formátu) a javascipt. Problém spočívá v tom, že mě chybí soubor projektu, jenž tyto data spojuje. Když chci editovat svůj web ve výše uvedeném editoru. tak potřebuji soubor projektu. Jinak editor nic nevidí. Krajní řešení je ten web poskládat znovu z dat co mám. Čemuž jsem se chtěl, pokud by to bylo možné vyhnout, jelikož web je celkem rozsáhlý.

Pokud bych chtěl editovat vlastní html, tak pokud opomenu nepřehledný kód, tak to lze. Jelikož jsem si pořídil wysivig editor aby to bylo rychlejší a pohodlnější, tak bych to chtěl logicky editovat v něm. Což ale za současné situace není možné.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
ChrisTaylor
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod ChrisTaylor » 15 dub 2019 13:54

Jasně, to jsem zřejmě špatně pochopil, jak jsi to myslel. :D

Jinak nemá ten WYSIWYG editor možnost importovat HTML soubor? Tím by to tam šlo možná zpětně natahat.

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3047
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod Speed_dead » 15 dub 2019 14:46

To má. Sice bych nemohl pár kliknutími natáhnout do editoru celý web, ale když bych v editoru vytvořil prázdnou strukturu webu, tak bych tam mohl ctlr+c a ctlr-v dát do každé stránky HTML kód a teoreticky by se ta stránka měla objevit. Jelikož některé prvky (třeba vodorovnou čáru) jsem tam dával jako HTML kód a vzápětí se objevila i v grafickém návrhu webu. Nemusel bych pak dělat kompletní nový formátování webu.

Pokud nezapomenu, tak večer vyzkouším a dám vědět.

Dodatečně přidáno po 8 hodinách 26 minutách 31 vteřinách:
Tak takhle to nepůjde. I když kód zkopíruju, tak je to kompletně rozhozený.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
ChrisTaylor
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod ChrisTaylor » 17 dub 2019 19:59

Poslední, co mě ještě napadá, jde ten soubor, který spojuje veškeré HTML, CSS a JavaScript soubory, editovat, resp. má čitelnou vnitřní strukturu? Pokud by skutečně měl, tak bych ho zkopíroval z jiného projektu a pokusil se ho manuálně upravit vzhledem k souborům daného projektu, jenž potřebuješ propojit.

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 895
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod LuCaCZ » 17 dub 2019 20:22

Nebylo by lepší a efektivnější přejít na nějaký redakční systém, třeba Wordpress?

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3047
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod Speed_dead » 17 dub 2019 23:34

Myslím, že nebylo. V databázích se nevyznám a tak jak to dělám je to naprosto jednoduchý. Už to není web, kam každou chvíli něco přidávám.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 895
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Website X5 - nemám exportovaný projekt

Příspěvekod LuCaCZ » 17 dub 2019 23:47

Znalost databáze vůbec není podmínkou ke spuštění či provozu webu na WP. I tu instalaci povětšinou zvládne hosting sám pomocí automatického instalátoru.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bude grafická karta fungovat jestliže nemám pc od HP?+dodatek
    od ibro » 11 říj 2018 19:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    333
    od dom324
    11 říj 2018 21:45

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů