Visual Studio -app Win Form

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Puzzlehead
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod Puzzlehead » 14 říj 2021 13:45

Ahoj,
Ve Visual Studiu jsem si udělal aplikaci Windows Forms ve visual basicu. Teď bych z toho chtěl udělat jeden spustitelný soubor, aby nepožadoval isntalaci .NET Framework.
Jak na to?
Na mém počítači, kde jsem aplikaci vytvářel, tak funguje, ale na ostatních ne.

Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21530
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod ITCrowd » 14 říj 2021 14:38

Net Framework je součástí woken standardně. Spíše to potřebuje nějakou knihovnu Visual Basicu, kterou běžně wokna nemají. Možná nějaký vcredist...
Mohlo by jít ty knihovny zakompilovat při převádění na .exe.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Puzzlehead
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod Puzzlehead » 15 říj 2021 05:06

To právě nevím jak se dělá a ani nevím, které soubory by to chtělo. Hledal jsem všude možně a každý návod udělá soubor, který spustí na stejném počítači. Stejně tak to funguje i mně. Co se mi povedlo, tak jsem to zkompiloval asi se všema ostatníma souborama a pak to mělo přes 120mega něco, co je tak 100kilo.

Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1221
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod rhsCZ » 15 říj 2021 10:32

tak aby jsi to spustil potřebuješ celkem 3 soubory z výstupního adresáře.
tj.

Kód: Vybrat vše

Hmotnost-mat.dll
Hmotnost-mat.exe
Hmotnost-mat.runtimeconfig.json


„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscze.cf
https://github.com/rhsCZ

Puzzlehead
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod Puzzlehead » 15 říj 2021 12:20

@rhsCZ To právě nejde. Asi to jde kde je nainstalovaný doplněk .NET

Chybová hláška zní:
To run this application, you must install .NET. Would youlike to download it now?

Samozřejmě stáhnout bych to mohl, ale chtěl bych, aby aplikace fungovala bez jakéhokoliv dalšího zásahu uživatele.
Děkuji

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8498
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod Karrex » 15 říj 2021 12:20

Tak si udělej instalátor, kterej .NET nainstaluje s "programem".
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
satik
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3408
Registrován: leden 15
Bydliště: Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod satik » 15 říj 2021 12:31

.NET core umí "self-contained" application, veškerý potřebný .NET core runtime má u sebe a není pak potřeba nic instalovat, akorát ta aplikace bude mít velikost třeba desítky MB.
Naposledy upravil(a) satik dne 19 říj 2021 14:48, celkem upraveno 1 x.
PC: ASUS Strix RTX 3090 OC, AMD Ryzen 9 5950X, custom voda, ASUS Dark X HERO, 64GB RAM@3600CL16, Fractal Define S, Seasonic PRIME 1300W, SSD M2 1TB+1TB+2TB, SSD SATA 4TB+1TB+0.5TB
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS GS), Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Sennheiser GSP 670, Valve Index

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8498
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod Karrex » 15 říj 2021 12:33

On ale neví jak, tak mu to napiš :-D .
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1221
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod rhsCZ » 15 říj 2021 12:46

btw zkoušíš release a ne debug verzi? protože debug verze nemusí všude fungovat (hlavně z důvodu, že program využívá debug knihovny, které jsou součástí SDK a tak nejsou na každém systému). To by vysvětlovalo, proč to chce instalaci .net. když klasická verze .net neobsahuje debug knihovny ale .net SDK ano.
Naposledy upravil(a) rhsCZ dne 15 říj 2021 12:52, celkem upraveno 1 x.


„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscze.cf
https://github.com/rhsCZ

Uživatelský avatar
satik
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3408
Registrován: leden 15
Bydliště: Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod satik » 15 říj 2021 12:50

Karrex píše:On ale neví jak, tak mu to napiš :-D .

kdyžtak pogooglí :)
PC: ASUS Strix RTX 3090 OC, AMD Ryzen 9 5950X, custom voda, ASUS Dark X HERO, 64GB RAM@3600CL16, Fractal Define S, Seasonic PRIME 1300W, SSD M2 1TB+1TB+2TB, SSD SATA 4TB+1TB+0.5TB
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS GS), Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Sennheiser GSP 670, Valve Index

Puzzlehead
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod Puzzlehead » 15 říj 2021 14:11

satik píše:
Karrex píše:On ale neví jak, tak mu to napiš :-D .

kdyžtak pogooglí :)

Googlim tak, že už google nechce ani hledat. :-(

Uživatelský avatar
satik
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3408
Registrován: leden 15
Bydliště: Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Visual Studio -app Win Form

Příspěvekod satik » 15 říj 2021 14:43

Musi to byt .net core aplikace, nahore v menu ve VS vyberes
build -> publish
vytvoris si publish profil, treba do slozky a pak v tom profiulu zmenis v target runtime deployment na self-contained
PC: ASUS Strix RTX 3090 OC, AMD Ryzen 9 5950X, custom voda, ASUS Dark X HERO, 64GB RAM@3600CL16, Fractal Define S, Seasonic PRIME 1300W, SSD M2 1TB+1TB+2TB, SSD SATA 4TB+1TB+0.5TB
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS GS), Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Sennheiser GSP 670, Valve Index


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Visual Studio Code - Ako na pluginy
    od RayCodeCSC » 04 dub 2021 19:27 » v Vše ostatní (sw)
    0
    303
    od RayCodeCSC
    04 dub 2021 19:27
  • Ovládáme (nejen) windows pomocí visual basic script 1. díl
    od ITCrowd » 02 čer 2021 23:05 » v Programování a tvorba webu
    9
    1975
    od Prophet
    17 čer 2021 20:46
  • Ovládáme (nejen) windows pomocí visual basic script 2. díl
    od ITCrowd » 08 čer 2021 10:32 » v Programování a tvorba webu
    0
    545
    od ITCrowd
    08 čer 2021 10:32
  • Ovládáme (nejen) windows pomocí visual basic script 3. díl
    od ITCrowd » 16 čer 2021 11:54 » v Programování a tvorba webu
    0
    235
    od ITCrowd
    16 čer 2021 11:54
  • Ovládáme (nejen) windows pomocí visual basic script 4. díl
    od ITCrowd » 24 čer 2021 10:11 » v Programování a tvorba webu
    0
    261
    od ITCrowd
    24 čer 2021 10:11

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti