Algoritmus Erastoteles
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Algoritmus Erastoteles
Zdravím, mám takový problém. Ve škole jsme dostali za úkol si najít na netu algoritmus jménom Erastoteles, který nám vypočítá největšího společného dělitele dvou čísel. Problém ale je, že jsem žádný takový algoritmus nenašel. Z tabule jsem si to opsal správně a nic. Profesor sice říkal, že někde tam bude v tom jméně ještě písmeno h, ale že už prý neví. Tak jsem zkoušel i to a nic. Nakonec jsem sice našel algoritmus pro výpočet n.s.d. , ale ten se jmenuje Euklidův. Normálně jsem si ho přepsal do javy a funguje, ale prostě to není asi přesně ten algoritmus, co po mě profesor chtěl. Tak kdyby někdo věděl, co měl můj profesor na mysli, tak prosím napište
, budu vážně rád. Klidně stačí jen popsaný návod toho algoritmu, přepsat si ho už dokáži sám. Předem díky

Re: Algoritmus Erastoteles
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No dobrá, tenhle jsem také našel, ale ten mi napíše jen seznam všech prvočísel, které jsou menší než zadaná hodnota. Ale n.s.d. mi nenapíše.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
A nebude to tím, co jsi sám napsal. Že ten pro výpočet n.s.d se jmenuje Euklidův ?
Případně ty algoritmy zkombinuj 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Já nevím, prostě nám profesor říkal, ať najdeme ten algoritmus, přepíšeme si ho do javy a pak najednou zmínil něco o výpočtu n.s.d. Vůbec nevím, proč to zmiňoval, když ten algoritmus, který máme přepsat, tohle vůbec nedělá. No nic, já mu přepíšu dyžtak to Eratosthenovo síto a uvidí se. Jinak díky za odpovědi, já jsem si jen nebyl jistý, jestli není ještě jiný algoritmus od Eratosthena...je v tom zmatek :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podivný pan profesor, když nezná co učí, tedy pokud jsi to trochu nepopletl.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Vypadá to že se mu ti Řekové trochu pomotali, Erastothenes a Aristoteles, nenosí náhodou někdy ponožky různé barvy? 
Tenhle algoritmus se samozřejmě pro zjištění NSD dá trochu krkolomně použít také, vzpomeň si jak ses to učil na základce, přes rozklad obou čísel na prvočísla... Ale osobně bych použil ten Euklidův, pokud bych ta prvočísla nutně nepotřeboval k nějaké další činnosti.

Tenhle algoritmus se samozřejmě pro zjištění NSD dá trochu krkolomně použít také, vzpomeň si jak ses to učil na základce, přes rozklad obou čísel na prvočísla... Ale osobně bych použil ten Euklidův, pokud bych ta prvočísla nutně nepotřeboval k nějaké další činnosti.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem to rozhodně nespletl, všichni ze třídy jsme si říkali, co to je za hlupost. Ale on je takový, on neví jak se věci píšou a tak...
Promiň, já myslel toho učitele. Napsal jsem to trochu nejasně.
Jestli je takhle vyšinutý z programování, nemuselo by to pro tebe být až tak zlé, kdysi dávno na jednom testování IQ nás ten testující opakovaně upozorňoval že odpovědi se píšou do toho druhého papíru, a poznamenal, že ti co je zaškrtají v tom prvním, obvykle dosahují nejvyšších výsledků
Jestli je takhle vyšinutý z programování, nemuselo by to pro tebe být až tak zlé, kdysi dávno na jednom testování IQ nás ten testující opakovaně upozorňoval že odpovědi se píšou do toho druhého papíru, a poznamenal, že ti co je zaškrtají v tom prvním, obvykle dosahují nejvyšších výsledků

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ale ne, to, že jsem to spletl já směřovalo k Picovi, ten napsal, jestli jsem to náhodou nespletl :)
Zpět na “Programování a tvorba webu”