Ovládání aplikace programem.

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26893
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 26 zář 2017 21:09

Zkoušel jsem jen to nastavení pozice
KÓD


A jak píšu, zkoušel jsem i to samé přímo v MS Visual Studiu jako Visual Basic project v podobě:
Module Modile1
Sub Main()

KÓD

End Sub
End Module


A ani to nejede.

U toho nircmd je jedno kam to dám?

Místo KÓD: doplň to cos dával v 1. příspěvku viewtopic.php?f=61&t=192151#p1494897 (rád bych to tam zkopíroval, ale prostě to nefunguje...).


i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14787
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 27 zář 2017 10:14

Nircmd je jedno, kam ho dáš. Ale musíš uvést celou cestu, nebo přidat cestu k nircmd do path. Já bych ten kód napsal asi takto:

Kód: Vybrat vše

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
    WshShell.Run "c:\nircmd\nircmd.exe setcursor 100 100", 0, True
    WshShell.Run "c:\nircmd\nircmd.exe sendmouse right click", 0, True
V tomto případě je nircmd v adresáři C:/nircmd.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26893
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 27 zář 2017 11:38

Asi hloupá otázka, ale mé znalosti programování končí na základu Pythonu a C... path vytvořím jak? Nebo stačí udělat ten script v Visual Basic Studio?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14787
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 27 zář 2017 13:29

VisualBasicScript je normální součástí windows. Je to v podstatě vyšší level dávkových (bat) souborů.
Kód stačí uložit třeba v notepadu (ne word apod.) s příponou .vbs.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26893
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 27 zář 2017 13:40

Díky, doma zkusím.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14787
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 27 zář 2017 14:05

Ještě k path - path je systémová proměnná, kde jsou nastavené cesty, ve kterých se vyhledává spustitelný soubor.
Pokud třeba v příkazovém řádku zadáš nějaký exe soubor, pak ho systém hledá v aktuálním adresáři, poté v adresářích uvedených v path. Když jej najde, spustí ho. Když ne, vypíše hlášku.
Exe soubor samozřejmě existovat může, jenže je v jiném adresáři, cesta k němu není nastavena v path, takže systém ho "nevidí".
Při požadavku na spuštění exe souboru jsou tedy dvě možnosti:
- ve spouštěcím příkazu uvést celou cestu (tedy např. c:/nircmd/nircmd.exe) *normální lomítko použito schválně, protože zpětné se v textu nezobrazuje
- do proměnné path přidat cestu C:/nircmd a pak lze nircmd spustit pouze zadáním příkazu "nircmd.exe".
Výpis path vypadá asi takto:

Kód: Vybrat vše

Microsoft Windows [Verze 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:\Users\user>path
PATH=C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windo
ws\system32\wbem;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Windo
ws\System32\WindowsPowerShell\v1.0;C:\Windows;C:\Windows\System32;D:\Program Fil
es (x86)\AOMEI Backupper

C:\Users\user>
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26893
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 27 zář 2017 14:57

Díky. Ještě, jde v tom vbs udělat cyklus?

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8876
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod zeus » 27 zář 2017 15:51

for i while
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26893
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 11 dub 2018 16:08

Trochu to zde oživím.

Prvně děkuji všem zůčastněným za pomoc, základní skript jsem rozchodil. Ještě bych měl drobnou prosbu (zda to lze), potřeboval bych ještě dořešit vstup, ideálně dodělat nějaké GUI, vlastně jde o zadání 3 hodnot a pak spuštění skriptu. Zatím, to mám udělané přímo ve skritpu pomocí Boxů (MsgBox), ale kdyby bylo možné to udělat jako "jedno okno" , které bych si mohl upravit a pak jen zaslat do skriptu data a spustit jej, byl bych rád :-)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc s programem - pdf vizitky
    od MihelHerbííí » 18 čer 2018 20:13 » v Design a grafické editory
    1
    675
    od faraon
    18 čer 2018 20:57
  • Pomoc se statistickým programem SPSS
    od propi » 07 úno 2018 12:27 » v Vše ostatní (sw)
    0
    276
    od propi
    07 úno 2018 12:27
  • Ovládání LED čipů WS2812
    od karlos » 28 lis 2017 13:35 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    0
    406
    od karlos
    28 lis 2017 13:35
  • FIFA 11 - nastavení ovládání
    od johnsmith1212 » 07 úno 2018 11:38 » v Hry
    0
    312
    od johnsmith1212
    07 úno 2018 11:38
  • Vzdálené ovládání PC přes iOS
    od MrKubista » 03 úno 2018 09:49 » v Vše ostatní (sw)
    0
    225
    od MrKubista
    03 úno 2018 09:49

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů