Jak zautomatizovat upload souboru na hosting? Vyřešeno

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2116
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod atari » 22 říj 2019 12:11

Vygeneruji soubor „prac.pdf“ a pak provádím toto:

1. Spustím Total Commander, otevřu FTP, zadám přihlašovací údaje na hosting (heslo) a připojím se.
2. Otevře se mi hosting
3. Otevřu si svoji složku s názvem „Sklad“
4. Do složky „Sklad“ nakopíruji soubor „prac.pdf“
5. V TC se odhlásím od hostingu, a v nastavení vymažu heslo.

A tyto body 1 až 5 potřebuji zautomatizovat, aby to mohla dělat skladnice jedním stisknutím ikony na ploše. Takže asi bez TC.

Na netu jsem našel nějaké skripty, ale vše je v PHP. A to já neumím a asi to ani nebude to správné. Pokud jsem to správně pochopil, tak PHP je na vytváření webu, což já nechci.

Poradí někdo nebo mě nějak nasměruje, jak to udělat?



Reklama
Uživatelský avatar
Grander
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 912
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod Grander » 22 říj 2019 12:17

Tohle by mohlo být ono:
https://www.jscape.com/blog/using-windo ... -transfers

Dodatečně přidáno po 9 minutách 7 vteřinách:
V podstatě by měl jít i vytvořit droplet, aby jsi daný soubor (tedy prac.pdf) pouze přetáhnul na ikonu daného skriptu, a tím by se dotyčná akce provedla.

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2116
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod atari » 23 říj 2019 08:53

Dík za tip, prostuduji.

To přetažení souboru je dosti nepraktické a nežádoucí. To od uživatele vyžaduje otevřít nějaké okno, kde nalistuje příslušnou složku kde je ten soubor uložený, a pak to přetáhnout. Za prvé to zdržuje, za druhé někteří uživatelé mají s takovými úlohami problémy že to nezvládají, a za třetí to vytváří riziko nežádoucího úkonu (chyby, poškození dat, atd) uživatele (jak omylem tak úmyslem).

Takže to potřebuji plně automatiovat na jedno kliknutí.

32387
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod 32387 » 29 říj 2019 14:12

urcite autohotkey
jinak total commander ma zabudovane prikazy, ty muzes pouzit pomoci autohotkey
neco jako
Send ^f ;spustit ftp
sleep 1000
send username
send {tab}
send pw
a pak
send cm_copyfile <-takhle nejak vypada ten buildin prikaz TC, myslim ze jejich seznam je v *.inc souboru

Gasour
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod Gasour » 29 říj 2019 14:28

Nevím jaké jsou omezení vašeho ftp serveru, ale FTP jde namapovat jako síťová jednotka a potom uživatel může soubory kopírovat.

Varianta s PHP je také možná. uživatel ve webovém prohlížeči vybere soubor a script ho odešle do FTP.

Uživatelský avatar
Grander
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 912
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod Grander » 29 říj 2019 14:43

PHP či mapování FTP jako síťové jednotky - to vše je pro to, co zakladatel vlákna požaduje, zbytečně složité. V tomto případě je opravdu nejvhodnější to udělat jako ikonu na ploše, na kterou stačí kliknout.

Gasour
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod Gasour » 29 říj 2019 14:57

Zástupce na síťovou jednotku na ploše, pouze se přetáhne daný soubor. To mi nepřijde složité.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9485
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod zeus » 29 říj 2019 15:07

Tobe ne, ale tazatel jasne pise
atari píše:To přetažení souboru je dosti nepraktické a nežádoucí.
Takže to potřebuji plně automatiovat na jedno kliknutí.

Ja jsem tedy pro ftp -s:up.txt
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1479
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod Microsheep » 29 říj 2019 16:25

Tohle dokáže prachsprostý curl, který je ve Windows 10 součástí. Není potřeba nic dohrávat, funguje to všude. Žádný klient WinSCP, Total Commander, FileZilla apod nejsou potřeba (obdoba s kolegou výše). Jediný problém s tímto si dej, že heslo je uložené v plaintextu a lepším případě při trpělivosti snadno napadnutelné z daného zařízení. To je jediný bod, který se liší, protože to sobě heslo smažeš. Můžeš si udělat skript, který se na heslo zeptá..

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2116
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod atari » 31 říj 2019 14:11

Měl jsem dovolenou, tak s ozývám až teď :-)

32387:
Tam je problém, že nechci v TC nechávat heslo. Už se nám jednou stalo, že někdo z TC vytáhnul heslo na FTP a craknul eshop.

Gasour:
To je také bezpečnostní riziko. Na FTP jsou citlivá data, a běží tam i eshop a nechci, aby tyto data byly přístupné jako další písmeno disku.
S tím PHP to neumím.

Přetahování souboru právě nechci. Kromě jiných rizik, se může uživatel splést a přetáhne jinou ikonu, a je průšvih.
Heslo uživateli také nechci sdělovat.

zeus:
To ftp by bylo asi nejjednodušší, ale to heslo asi bude problém, že se posílá nezašiforavané, a je otázka kde je zadané.

Microsheep:
Ten curl je pro mě novinka. Na ten se také podívám. S tím heslem v plaintextu je problém.

Z mého hlediska by bylo řešení nějak to propojit s BATem, protože tam lze heslo zašifrovat.

Uživatelský avatar
Grander
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 912
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod Grander » 31 říj 2019 14:30

Co tak zalozit specialni ucet na FTP s pristupem pouze k dane slozce (kde bude pouze ten dotycny soubor, pokud by to slo)?

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9485
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak zautomatizovat upload souboru na hosting?

Příspěvekod zeus » 31 říj 2019 15:47

atari píše:nechci v TC nechávat heslo. Už se nám jednou stalo, že někdo z TC vytáhnul heslo na FTP a craknul eshop.

To ftp by bylo asi nejjednodušší, ale to heslo asi bude problém, že se posílá nezašiforavané, a je otázka kde je zadané.

Staci dat wcx_ftp.ini priznak jen ke cteni a nic si nezapamtuje.

Heslo je zadane v textovem souboru, ktery by sel 'znepristupnit' pravy k NTFS, ale pak bys ho musel spoustet jako ulohu uzivatele s pravy k nemu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Excel - VBA - Makro - odeslání dat ze souboru A do souboru B
    od Pavel Křivánek » 26 lis 2018 15:04 » v Kancelářské balíky
    3
    1113
    od MePExG
    28 lis 2018 21:30
  • Wordpress hosting
    od viett » 30 črc 2019 20:52 » v Programování a tvorba webu
    2
    971
    od dvorakj
    30 črc 2019 21:36
  • Invoice Upload
    od RuuRyy » 22 lis 2018 20:24 » v Vše ostatní (inet)
    4
    873
    od Rewqa
    22 lis 2018 21:06
  • Instalace souboru
    od MaN0fy » 26 bře 2019 18:46 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    491
    od petr22
    26 bře 2019 20:20
  • Sken souborů
    od s0ddy » 23 srp 2019 15:57 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    289
    od s0ddy
    23 srp 2019 17:13

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti