Moje milé PC, je čas se rozloučit. Nastává postPC éra
V dubnu Microsoft ukončí podporu operačnímu systému Windows XP. Co nastane? Staré počítače budou zranitelnější a urychlí se přesun k těm opravdu osobním počítačům, co nepatří na stůl, ale do ruky. Nezvládnou sice tolik co PC, ale kdo to vlastně potřebuje, ptá se bývalý šéfredaktor Technetu Patrik Zandl.
Zdroj: http://technet.idnes.cz/konec-pc-post-p ... chnika_mla
Nastává postPC éra Vyřešeno
- FlanK3r
- Tvůrce článků
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nastává postPC éra
to jsem o víkendu četl, zdálo se mi to trochu nadsazené. Pro hráče, nadšence a nebo profesionály zde bude vždy desktop. Mobilní sféra se dle mě pomalu vývojem pozastaví a bude také výkonostně stagnovat, nicméně daný výkon mainstreamu stačí (ženy, teenageři, co raději využijí tablet na úkor PC, ale nemají představu o výkonostním propadu mezi Android zařízeními a skutečnými mašinami x86 :) )
AMD FX-8350@5GHz stabilní, Asus Crosshair V Formula-Z, 2x 4GB 2400MHz TridentX, AMD Radeon HD6870, SSD Kingston HyperX 256GB, cca 2TB pevné disky, Corsair TX850W. Další HW: AMD x4 955 BE, 965 BE, 970 BE, 975 BE, 980 BE, 1090T BE, 1100T BE, FX-4300, FX-6300, FX-8320, FX-8350, FX-9370 atd
Re: Nastává postPC éra
Tablet neni nic jineho, nez PC.
Navic autor pocita pouze s tim, ze tablet = zarizeni s Androidem nebo Ipad. Tablet pritom neni nic jineho, nez notebook s integrovanym displejem, na operacnim systemu nezalezi. Tudiz tablet zalozeny na x86 architekture s Windows nebo Linuxem muze plne nahradit stolni pocitac, stejne jako notebook, a velky muze byt stejne jako androidi tablety nebo telefony.
V praci i doma dokovaci stanice s 2x 24" monitorem, mysi a klavesnici, tablet do ni staci zasunout. V dokovaci stanici muze byt integrovana graficka karta. Bude to fungovat uplne stejne jako stolni pocitac, jen se to vejde do kapsy.
Navic autor pocita pouze s tim, ze tablet = zarizeni s Androidem nebo Ipad. Tablet pritom neni nic jineho, nez notebook s integrovanym displejem, na operacnim systemu nezalezi. Tudiz tablet zalozeny na x86 architekture s Windows nebo Linuxem muze plne nahradit stolni pocitac, stejne jako notebook, a velky muze byt stejne jako androidi tablety nebo telefony.
V praci i doma dokovaci stanice s 2x 24" monitorem, mysi a klavesnici, tablet do ni staci zasunout. V dokovaci stanici muze byt integrovana graficka karta. Bude to fungovat uplne stejne jako stolni pocitac, jen se to vejde do kapsy.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”