LCD televize s možností připojení k počítači

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

MMMMM
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

LCD televize s možností připojení k počítači

Příspěvekod MMMMM » 15 lis 2008 15:29

Protože se v tom vůbec nevyznám prosím o doporučení nějaké televize LCD s možností připojení k PC. Na televizi se budeme dívat kolem 3 metrů, takže ani nevím velikost. Chtěl bych nějakou kolem 15 000Kč, s možností přděláním na zeď. Líbí se mi samsungy ale nevím jaká je kvalita. Můžete mi něco doporučit ze zkušenosti? Ideální stríbrný design ale může být i černý. Pravděpodobně FULL HDD, máme ale společnou anténu v paneláku, tak doufám že to nepotřebuje extra dobrej signál, z kabelovky doma využívám zatím jen internet.

Mám doporučení na toto: Samsung LE32A656
http://www.videoexpert.cz/sirokouhle-lc ... d85f-viera
http://www.1eshop.cz/11/71:0/rid/76:0/6 ... -32_lmd_70).htm

Reklama
MMMMM
nováček
Stav:

Re: LCD televize s možností připojení k počítači

Příspěvekod MMMMM » 15 lis 2008 16:23

Podle tohoto : od 32 palců lehce přes tři metry
vyberu asi 32" - líbí se mi tato
http://www.shopingcity.cz/podrobne.asp? ... TX-32LXD85
Moc se v tom nevyznám ale ten DVB-T to je ten set-top-box?
Jinak dle tohoto ta televize musí umět toto, pro připojení PC:

Důležité je zde rozlišení – pro kvalitní zobrazení musí být na grafickém výstupu počítače zvoleno stejné rozlišení,

jako má displej zobrazovače. Jiná rozlišení sice televizor zobrazí, ale při přepočtu dojde ke zkreslení, které je

nejpatrnější na čitelnosti textu. Platí zde, že čím vyšší rozlišení, tím lépe.

Majitelé počítačů, kteří chtějí LCD televizor používat i jako zobrazovač pro PC, by se měli zajímat, jaká rozlišení

televizor zvládá, a ověřit si, zda HDMI konektor podporuje Pixel Maping 1:1, jinými slovy, zda televizor správně

zobrazí rozlišení, které se do něj pošle. Pokud HDMI konektor Pixel Maping 1:1 neumí, roztáhne televizor obraz mimo

viditelnou plochu displeje a například spodní lištu z Windows pak nelze najít. Pokud budete LCD televizor pro

připojení PC využívat, ověřte si také, jaké rozlišení je schopen zpracovat. Zpracuje-li například přes VGA vstup

pouze rozlišení 1024 × 768, bude obraz silně zdeformovaný.

Nevím jestli to ta telka umí.

Pak je ještě jeden model:
http://www.kasa.cz/audio-video-technika ... -32lxd80f/

Jaký je mezi nimi rozdíl?

amaroun
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod amaroun » 15 lis 2008 16:42

Já jsem tedy jednoznačný Samsungář.DVB-T je ten settopbox, FULL HD LCD se dá okolo 15 tis. sehnat bez problémů.Radím první vybírat očima a poté řešit parametry, jelikož značek a typů je velmi.

MMMMM
nováček
Stav:

Příspěvekod MMMMM » 15 lis 2008 17:10

Když jsem v prodejne tak se mi líbí všechno, všechny obrazi mají kvalitní, mají to asi z DVD. Já bych chtěl vidět jaké to budu mít doma přes anténu na klasickém kanálu CT1,NOVA - má tedy řešit Full HDD, filmy mám většinou DVD ripy.

MMMMM
nováček
Stav:

Příspěvekod MMMMM » 15 lis 2008 21:27

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 15 lis 2008 21:34

Samsung v LCD patří mezi špičku. Nejlépe se zeptat prodavačů kteří o tom něco vědí. Je třeba přihlížet k více parametrům: úhlopříčka, kontrast, spotřeba, ... novější typy mají lepší vlastnosti.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 15 lis 2008 21:44

MMMMM píše:Tak co říkáte na tuto:
http://www.megaobchod.cz/audio-video/sa ... aration=21

Já ti ho schvaluju... :wink:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 15 lis 2008 21:47

jen do toho vniku a řeknu 32" je strašně málo máme doma 42" a připadá mě to mylý a dívám se na to taky z těch 3 metrů
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 15 lis 2008 22:35

Asi 3 měsíce jsem se o to hodně zajímal, nakonec jsem v pátek vybral toto, takže v úterý na ní čekám a strašně se těším. Volba uhlopříčky je dle vzdálenosti, do paneláku je ideál 94-105cm - méně nemá smysl, je to opravdu malé a za chvíli by to bylo nedostačující. Do velkého obýváku doporučují 117-127cm.
Já osobně vybíral mezi Lg a Samsung. Bylo mi řečeno, že se mám vyhnout značkám Sony, Toshiba, JVC, GoGen, a jim podobné, nevím proč, ale jsou s nimi prý samé problémy, tak jsem po tom ani nepátral. Dobré jsou Lg, Samsung, Sharp, který má dokonce i 3-letou záruku. Já vybíral mezi starší Scarlet a mezi tím, co jsem tu uvedl. Nakonec vyhrál Samsung a to proto, že mám doma hodně věcí od tohoto výrobce a je fakt, že monitory má jedny z nejlepších a hlavně, že je to úplně nový model..
Řešil jsem zda plazmu či LCD a v několika elektrách mi plasma byla vymluvena. Jednak ty levnější mají mizerné rozlišení (1024x768 - opravdu málo), a nejsou vůbec kvalitní. A co je hlavní, mají o 50% větší spotřebu elektřiny, což je opravdu znát, některé pak dost topí. Nakonec jsem vybral LCD, které má lepší parametry. Je fakt, že Full HD, pokud nemáte Blue-Ray či nehrajete na telce hry, nepoznáte. Zatím to moc smysl nemá, ale já radši zainvestoval, šlo mi hlavně o kontrastní poměr, které má vliv na barvy a o rozlišení (při koukání na růžovku FullHD fakt nepoznáte :D ). Další věcí je HDMI, USB (je nutné rozlišit USB od servisního USB). Některé TV totiž umí to, že pokud máte na flashce film, tak televize pak tento film dokáže přehrát právě z flashky. Jiné televize mají USB jen pro servisní zásahy a na flashky nereagují. Spotřeba LCD co jsem si vybral já, je kolem 200-250W, plasma by měla 350-420W. Samozřejmě to závisí na podmínkách filmu. Samsung, co jsem vybral má již leštěnou obrazovku, něco jako to je u notebooků. Barvy jsou pak živější, ale nevýhoda je ta, že kdo má TV na jižní straně, jakmile se rozsvítí slunce, na televizi nepůjde nic vidět. To ale neřeším, obývák mám na sever. Jinak vybraný Samsung má senzorické ovládání a velmi kvalitní zvuk. Zkoušel jsem ho v několika elektrách a třeba v Okay je za 28.990,- což je oproti Megaobchodu o 4500 dražší. A to si můžou nějaké Happy Day strčit někam. Takže u mě vítězí e-shopy a Samsung...

MMMMM
nováček
Stav:

Příspěvekod MMMMM » 15 lis 2008 22:39

Porblém je v tom, že čím větší rozlišení, tak bude u mě špatná kvalita, protože chytám ze společné antény. A zas tak často na televizi se nedívám abych ještě investoval do satelitu, ale co tedy dnes koupit, když sháníte televizi?

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 15 lis 2008 22:56

Taky máme společnou anténu a úbytek v kvalitě signálu nevidím, je fakt, že jsem doma LCD ještě neměl...

MMMMM
nováček
Stav:

Příspěvekod MMMMM » 15 lis 2008 23:14

Tak ty tuto telku http://www.megaobchod.cz/audio-video/sa ... 0a656.html
budeš napájet analogem ze společné antény?
Tak to jsem zvědav s čím přijdeš, zajímá mě to, doufám že se pak podělíš, jak vypadá obraz

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • youtube na PSVR2 na počítači
    od Arnold91 » 02 čer 2025 13:29 » v Vše ostatní (sw)
    4
    2528
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    02 čer 2025 15:26
  • Nová televize
    od Shashekk » 30 pro 2024 09:27 » v Vše ostatní (hw)
    3
    2941
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 10:22
  • Výběr nové židle k počítači.
    od behavioralista » 16 říj 2024 19:03 » v Vše ostatní (Off topic)
    6
    3768
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    25 říj 2024 15:06
  • televize LG problém s načítáním emailu Příloha(y)
    od Anett » 12 zář 2024 19:22 » v Vše ostatní (hw)
    7
    3157
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:18
  • Výběr televize (55/65" okolo 30 tisíc)
    od Zakk » 06 říj 2024 18:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    4359
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    09 říj 2024 15:04

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”